Share

Dialog mencari novel Lagenda Budak Setan!

Dah pukul 1.26 pagi kat sini, bola England lawan Algria akan sepak mula pukul 2 stengah pagi. Huh, memang satu penyiksaan nak tunggu. Sebab pasukan feveret aku main, kena lah tengok! Kalau kat UK, pukul 7 stengah malam, jadi takde halangan sangat nak tengok. Lepas tengok bola, terus gerak ke masjid ramai2 pukul 9stengah untuk sembahyang maghrib berjemaah kat surau


Masjid ek?


Tadi solat Jumaat kat masjid di Klang, bersemangat imam tu sampai khutbah pasal solat ni. Habis dia cerita dari a sampai z pasal solat, nasib baik imam muda, jadi semangat dia tu membuat diri tak mengantuk dengar khutbah. Lagi satu, sebab panas, berpeluh sakan tadi. haha, dah lama tak berpeluh solat jumaat ni (acececeee)


Just nak ingatkan diri sendiri, kalau England lawan Algeria pukul 2stengah ni, sanggup bangun tengah malam untuk tengok bola! Kalau qiyam? pergh, macam2 alasan yang diberi. Jadi sempena musim bola ni, dah alang alang bangun, jom kita semua kuatkan iltizam untuk solat dulu sebelum dan selepas tengok bola tu, barulah taktik zionist mahu lalaikan kita dengan bola semua ni tak jadi, sebab lagi kuat hubungan kita dengan Dia musim bola ni!


stylo tak?


*****

Walaupun entry lepas berkenaan dengan tips berblog, tapi sengaja disertakan gambar makanan untuk bagi korang jeles. hakhak, biasalah, orang tengah jakun jumpa makanan Malaysia ni, layan je la. Tadi makan sotong goreng + sotong masak gajus + nasi goreng cina + kuew teow kung fu. perghh, sedap sedap! Macam nak lagi


Lepas makan, terus ke JJ kat seremban 2. hajat di hati nak cari novel Lagenda Budak Setan, kekeke, filem tak tengok lagi, nak baca novel dulu. Usha2 kat popular, siap tanya lagi orang yang jaga kat sana


Aku : Adik manisss. Novel Lagenda Budak Setan ada tak?
Dia : Abang hensem cakap novel apa tadi?


Aku : (Dalam hati - tak dengar ke?) Lagenda Budak Setan
Dia : Oooo, kat sini takde bang hensem, tapi kat wayang ada la sekarang ni. hehe


Aku : Wayang jual novel ke dik manis?
Dia : hehehe (blah begitu saje)


Novel yang aku cari tak jumpa



Serius aku tak tahu kenapa adik manis tu blah dengan begitu je. aku buat lawak ke? ke dia tak dengar apa yang aku cakap? Apa apapun, misi untuk mencari novel ini akan diteruskan esok. Agak2nya kat mana ada jual buku cerita ni ek?


psss : Buang perkataan merah untuk dialog sebetulnya. Yang warna biru adalah link untuk entry yang lain ;)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

27 comments:

*Laut China Selatan* said...

bahaha. tgh mncari jugak! sbb org kate kalau tak bace novel, jgn g tgk wyng! takkn feelng pnye! :))

joegrimjow said...

dah jumpa jgn lupe share
;)

Amir Izzat said...

haha..adik manis konon..haha..ha! selamat mencarinya..Kalu dah baca..kongsi..kih3.... :))

AMOI KUSUT said...

da berzaman da baca novel ni.
time skolah menengah dulu.
baca novel lg best dr tg muvie cerita ni.
cuba cari kat popular.


*bila blog i nak ade kat side bar belah kanan u enk?

Bobey said...

http://adli.me/beli-buku-online-promosi-bulan-jun/. Ade kat sini secara online....tiga2 siri ade 1. LBS 2. Katerina 3. Kasyah lagenda berakhir....tq kalau x silapla.. Just nak kongsi....

nisa said...

novel ni dh susah nk jupe skunk..try cari kt novel hut yg jual buku2 terpakai

joegrimjow said...

bobey
thx u!!

"miko itu nana" said...

buku tu da abes stok da..
stok bru ngh dicetak..
cover dpn baru..guna cover film..
dlm 2 minggu siap dicetak..
boleh dpt kat kedai2 buku utama..
cehh..promote sat..haha..

~Blabberina~ said...

my sis berjaya beli-sbb nampak mcm buku baru. Katerina pun ada kat umah Klang..hehe..

btw,penah jumpa blog dia:
http://www.ahadiatakashah.org/

gi baca part Cara-Cara nak beli tu.try la calling2

~Blabberina~ said...

itupun kalau no tu function lagi laa.hehe

mier@merr said...

novel lg best dr wayang..siyes.. jiwang tak kene tmpat lam wyg tu... tp setan dalam novel mmg menjadi2... sgt best.. g cari smpai jmpe..haha

joegrimjow said...

HUU
ni yg buat nak beli ni!

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

tgh mencari jugak buku nih.. pnh bca.. tapi tak brap aingat dah jalan crita.. tgk muvie xsama dgn membaca.. kalo tau ade jual kat mana2 inform yer?? ^__^

Dyna Yvonne said...

dulu bc pinjam sedara punya...
now nk wat koleksi sendir...
wawawa tp xjumpe2..huk3

joegrimjow said...

pasal tu e=mencari dengan gigih ni

||alis|| said...

lama tak lalu sini.

salam.wayang tak brapa feel. sama cam ayat2 cinta. sapa baca novel dulu, tgk filem mesti kurang feel.

beli LBS, katerina dan berakhirnya lagenda kasyah (kalau tak silap la tajuknya gini)

sendu :(

anymz said...

kedai popular JJ sbn 2??MPH kat situ da masuk?

joegrimjow said...

mph rasanya xde jugak
huhu

fndrocka said...

lor...tengok bola pun taktik zionist ke...maknanya zionis lah yg tentukan kita minat bola ni yerk.hoho.

adik tu mungkin blah gitu je sebab dah malu lah .. soalan kau mencabar sangt.hoho

Sembang Bola : Meraikan Gol

joegrimjow said...

benda lalai ni keje dieorng ;) klu xlalai, dieorang la tersilap

butterfly said...

ramaikan yang tengah cari novel tu...

nina said...

sekarang novel tu da jadi famous blek.harap2 adalah cetakan semula..
err nice blog..follow u.

ravishingpeacock said...

o xbc lg ke novel tu

Aina Nona Nano said...

1st time i nmpak novel lagenda budak setan ni masa i form 2 or form 3 dulu. i baca novel budak setan 1 masa drjah 6 (1999). lama da kot.

gi contact ahadiat akashah. beli kat dia je.

rezqie said...

dh dpt lom novel tue? skang dh xde jual..kalau nk pinjam je la

+akufobia+ said...

da jumpa belum?

speedlite said...

kt sini pun ada:

kedaibukunovel.blogspot.com

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW