Share

Top world blog alexa blogspot

Salam!


Baru update page top malaysian blogger, kali ni hanya update 300 k dan kebawah. Tak banyak perubahan sebenarnya, memang alexa ni kalau semakin kecik semakin susah nak turun. Syabas kepada kakjie, ariff, ben, dahlia dan daus sebab alexa dieorang antara paling banyak trun. Kena belajar banyak lagi dengan dieorang ni!


Kenapa rajin sangat ni?


Sebenarnya baru habis 1st paper. Otak nak 'switch' ke subjek seterusnya, blogla suisnya. Sibuk2kan otak dengan benda leceh2 macam ni, tido, bangun dan start study subjek lain pula. bagi otak rest kejap. Jadi, boleh tengok top malaysian blogger kat page disediakan. Alang2 dah update pasal alexa, nak senaraikan top world alexa ranking. benda ni kalau korang seacrh kat google pun takkan jumpa. macam mana aku dapat tahu? hoho. rahsieee ;-)





1 - http://troktiko.blogspot.com/
Alexa - 1024
PageRank (4)




Memang serius aku terkejut dengan ranking alexa blog ni. Kalau tengokkan blogspot ni, memang jenis seolah berita, cuma bukan bahasa english. bahasa apa aku pun tak tahu. yang peliknya, kenapalah dieorang tak pergi beli domain dan hosting sendiri. dah sampai alexa 1000, bukan senang woo. Ini menunjukkan kepada kita, .blogspot pun boleh capai alexa rendah ;-)






2 - http://googleblog.blogspot.com/
Alexa2125k
PageRank (8)



Blog ini hak punya blogspot. Memang patut tinggi kan dia punya ranking. 594 ribu orang subscribe, memang satu blog yang menjadi tumpuan orang. Informasi dari blog, boleh tengok kat sini. Cuma satu je keburukan blog ni, jarang update. haha. walaupun jarang update, dengan subscribe cecah lebih 500 ribu, alexa mantap, mantap. PageRank sama dengan PR google iaitu 8. Aku rasa blog inilah satu satunya PR 8. kata milik google.






3 - http://adwords-de.blogspot.com/
Alexa 50 k
PageRank (6)



Satu lagi blog yang memaparkan banyak tutorial dan informasi berguna dari google dan blogspot sendiri. yang bezanya, cuma bahasa. bahasa venezuala ke apa yang digunakan ku pun tak tahu. memang hebat dapat capai ranking alexa macam ni. Walaupun template serius tak menarik, tapi mampu tarik perhatian orang untuk baca!




Itu dulu 3 blog .blogspot yang rendah rankingnya. Kat Malaysia, ada juga, meh ku senaraikan beberapa .blogspot yang alexanya agak mantap


1) http://idhamlim.blogspot.com/ - 131 k

2) http://dahliajournal.blogspot.com/ - 155 k

3) http://penarikbeca.blogspot.com/ - 198 k

4) http://joegrimjow.blogspot.com/ - 228 k

5) http://inibelogsaya.blogspot.com/ - 237 k



Yang ni ku punya senarai jelah, kalau ada sesiapa yang tahu, boleh email di joegrimjow@gmail.com. bagi yang nak masuk dalam senarai top blogger bawah sejuta, pun boleh email di email yg sama.



pss : kalau bosan dan pening pasal ranking, jom baca bangga jadi orang kelantan part 1 - kebanggaan orang kelantan dan part 2 - jodoh orang kelantan

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

13 comments:

. said...

tahniah (:
tersenarai hebat!

Dyna Yvonne said...

congratz~
^_*

Hizami Rahim said...

hebat blogspot.
;)

Nur Su'aidah said...

hamek! hebat~~ :) syabas

sinagarimba said...

makin lama makin mantap joe.
hebat.

Anonymous said...

bile nsk sfe kst sane ni...

Anonymous said...

blog pon xde, camne nk tersenarai

kembatolo™ said...

tahniah2!!tompang bangga..hehe

etomyam said...

yg no 4 tu memang steady sokmo hehehe

joegrimjow said...

harap2 steady sampai bile2
;)

ardinihumaira said...

wah no 4 tu! wiiiwit :)

joegrimjow said...

ni yg pernh jumpa
xjumpa lg mgkin banyak

DaHLia said...

tahniah!!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW