Share

Concert westlife - where we are (awesomee!)

terima kasih kepada yang mengomen di entry ini. terharu sebab ramai yang memberi idea dan pendapat yang bernas. memang benda yang besar begini kita tidak boleh pandang dengan sebelah mata. sebab entry ini juga ku rasa ranking alexaku sekarang dah cecah ke angka 300 k. suka sangat. membuat semakin bersemangat untuk menulis entry begitu. terima kasih semua!



*****



ku ingat tak ramai yang komen pasal entry pendek westlife ni, tapi, WOW, ramai juga yang die-hard-fan yang datang dan terjah. macam cik ni, walaupun last update di blog dia adalah 5 january, tapi tengok keyword westlife, terus bertanya. haha. semangat betul.


jawapan : try google ;-)



semalam aku dan kawan aku ke sana dengan tram. kawan aku tu nama dia yon. lelaki kaki concert ni memang begitu banyak pengalaman pergi concert sini. aku? 1st time kot. LOL. jadi semalam pergi kesana dengan dia. erkk, aku bukan gay ya. kot kot aduka dan luffy salah faham

saya yon



dalam tram pun amek gambar



sampai disana memang agak lewat. orang lain semua sampai2 terus masuk, tapi sebab yon tempah tiket online, kena ambil tiket dulu du kaunter. nasib baik sistem disini yang cekap dapat diuruskan pasal tiket ini sekejap saja.



yeahh, dah dapat tiket!




dah ambil tiket, terus masuk. green door. tak pasti ada berapa door kat sheffield arena ni, tapi besarnya tempat ini memang kena berhati hati bila mahu masuk. masuk je, pergi ke kaunter merchandise beli baju. harga pun takde mahal sangat. lepas beli baju, beli air untuk basahkan tekak lepas menjerit2 nanti. menjerit? hehe


beli air beli air



bila masuk je ke dalam tempat concert. wah, ramai betul orang! full! kagum sebab kumpulan westlife ni dah 12 tahun tapi peminatnya masih ramai. makcik2, pakcik2, golongan OKU semua ada. kalau gadis2 tu, tak payah cakap la, RAMAI! ambil seat dan menonton dengan hati gembira. gembirakah? mesti







persembahan mula2 dimulai dengan kumpulan wonderland. aiyok. tak tahu pasal kumpulan ni. semua perempuan. yang glamer pun ku tak kenal sangat, ni kan pula artis baru? memag tak kenal la. jadi, dengar je la lagu dari kumpulan ni. ok la, not bad







persembahan di nanti bermula!


cara ahli kumpulan ini masuk, pergh, memang stylo habis la. background semua komputer. memang lawa habis. siap ada bunga ros lagi! dan aku rasa walaupun sejam lebih je dia punya concert, ada 3 kali background ditukar. memang berbaloi dengan harga tiket tu.


suara mereka pun tak berubah. sebijik macam dalam album. nasib baik jugak nyanyi lagu yang dulu dulu, jadi bolehlah nyanyi bersama kan. takde lah nampak jahil sangat tak tahu apa apa. sebab lagu baru memang tak tahu, tepuk tangan je la



jom layan satu lagu best kan sore dieorang
(camera biasa, kualiti pun biasa lah, credit :yon )









duduk ditepi gadis

walaupun seat disediakan, tapi kebanyakan masa penonton berdiri. haha, aku pun berdiri jugaklah. masa lagu 'uptown girl' dinyanyikan, habis bergema dewan tu. yang ditepi aku pulak perempuan mat saleh, memang dia semangat habis. masa tepuk tepuk, dia ada buat head-banging kat aku, aku sengih je la. mungkin sebab dia rasa aku segan, lepas tu dah tak kacau dah. lol







ada 20 lagu jugak mereka nyanyi. memang banyak dan kuat stamina mereka ni. lepas habis je concert, balik rumah terus. 10 setengah dah habis semua dah. awalkan? aku ingat concert dieorang ni ada la habis pukul 12 ke, 1 ke. ni 10 stengah dah habis. layan je la












banyak limoo




komen pasal westlife

ahli kumpula yang 4 orang ni, yang betul betul best hanya 2 orang. sorang lagi glamer sebab muka hensem ala ala beckham. nyanyi sikit terus orang tempik dan sorang lagi gay. haha. gay pun ada orang minat ke? haiyaa. tapi kerjasama (ala2 wonder joe-grim-jow) ni jelas boleh kita nampak.


12 tahun masih bersama bukan sesuatu yang mudah. memang perlukan sikap tolak ansur antara satu sama lain. apa apa pun, pengalaman pertama ikuti concert ni takdelah teruk sangat. puas hati dan boleh buat modal nak cite pada orang kelak ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

40 comments:

Hizami Rahim said...

westlife selalu buat cover version.
dan setiap lagu cover yang dibuat westlife pasti hits.
ya.
entah.
;)
teruja tgk stage dia.
wallaweh~

HEMY said...

wah..kalu aku kat tmpt ko aku banging ngan gadis itu di sana sini..opsss

joegrimjow said...

lol
bahaya banging2 ni
huuhuu

FarhanaDr said...

Tak nampak da westlife lepas nampak wajah dua jejaka malaysia yang comel loteh di atas.. Ahaks.. ;p

Azrul Hisham said...

wahh..bestnya2... (^_^)

joegrimjow said...

best sesangat
ada video
jgn lupe tengok

SyimaSyaz said...

kim salam kat hi yon...hehehehe

izan salleh said...

wah! siap ade awek wat head banging lagi, kire bertuah la ni??? apasal kecik bebenor gambar westlife nye? HEHEHEHE...

p/s: kem salam kat yon ;P

sI tEDI said...

hai yon!!

eh !! Hai joe.

suka kat westlife juga..

lagu2nya mmg meriah masa zaman aku kanak2 dulu...hehehe

udez said...

siape yg gay?
mark ke?
hehe

.::WaNiE::. said...

yelah, lagu westlife baru2 tak berapa tau

mesti seronok

kemas betul tempat duduk diaorg.

Anonymous said...

http://jannakilda.blogspot.com/

Yusuf Mujahidin ™ said...

salam

wahh..mmg minat westlife ni
tp lme dh tk dgr lagu2 br dorg

eh, bro joe sorak yg gay tu ke?
kehkehkehkeh~

syafawani said...

jeles ohhh~

Nur -al- Ain said...

memang kesayangan ni mase kecik duluu. sekarang dh tuka jadi rock kapak .hahahah ;p

fikah mus said...

syoknya!!
ni ngah tahan jeles.
habis macam tu je konsert??
takde fanmeeting ke??
sign autographs ke??
aduhai..dapat pergi je pun dah best gila.

joegrimjow said...

oh
ku takkan sork yg gay tu
huuhuu

Q said...

seronoknya dapat pergi konsert westlife. lagu2 diorg layan.

Kapten said...

aku je yg x pernah pg concert wei

asal gay ko kaitkan nama aku. aduka cukup. dia memang gay. haha


Latest:Santai: Apa Asalnya Telor?

noor afzan said...

huh..
meriah nya concert westlife ni.
rupanya masih glamour dorang ek?
ramai band seangkatan mereka dah terkubur.

kacang said...

bestnyerr=)

joegrimjow said...

betol tu
ramai yg dah gugur seabad dengan dieorg
kire ok la ni masih bertahan

MuNsYi SaMa said...

dah lame kot diorg ni..dulu slalu layan gak lagu2 diorg.

Leelee said...

wah wah wa~
seronok sajaa.
((=

joegrimjow said...

sangat2 sronok gituu
;)

soclose2213 said...

syiokkk nya..joe tahniah jd blog pilihan Ben..

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!

syok tu!!

jeles~

dan ya, walaupun dia gay, dia tetap comel!

walalala~

P/S : joe, kamu terlepas momen indah~ kih3~

cik EPAL said...

eh! ada lagi ea group ni?? ingatkan dah berkubur dah. hehehe. layan gak lagu dowang ni :)

uNIqIKA said...

gay pon gay la...
bkn sbb hnsem je, vokal pom best.
satu video je ke??

Jard The Great said...

westlife.. ehehe.. dulu minat ar.. skang ade justin bieber

QieFLy si Dolce said...

hurm best2 nak layan video sat....

lizz said...

bestnyer!!!! ish, boleh bikin jeles ni.hahahaha

Nurulbadiah lai Mohd Ramli Lai said...

waaa..
syoknye..
xsangaka westlife still hot lagi..bestnye dpt tgok die on de stage...

band ni sy minat time2 zaman persekolahan dulu..hafal sume lagu2 die..sbb mmg best..still..sy minat die..
n u are so luck joe..dpt tgok die perform live..

joegrimjow said...

zara, terlepas ape?

Hazzy Ishak said...

dulu minat le jugak
sekarang tak
he he he

With Love,
HazzySuperb

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

joe.. best la dapat tgk life.. huhuhuhu.... kalau lah ada peluang itu.. hihihhi apa pun tq for uploading kat u tube tuh.. kire nyer cam mimie tgk konsert westlife jugak laa.. hahahahaha

tp tk tgk lagik.. kat pejabat lembap.. tunggu rumah leh layannnn

aBoi said...

adeh...

all time feveret aku diorang sumer ni..
masa zaman muda2 dulu minat giler dengan mark..haha

aduka said...

aku sronok sbnrnya baca entry ni..
mcm aku plak nak gi concert tu..
tapi..
dlm ati ade jeles gak sbnrnye..
sbb..
ko x ajak aku..
ko ajak org len..
jeles..
jeles..
dan..

jeles..

*laki tu x ensem! aku lg ensem! kapten lg ensem! tp.. jgn ajak kapten! hahahaha..*

aduka said...

see..
lord zara ckp aku chumell *prasan!*

muahahaha..

kapten: hampeh ko pakcik! haha..

kella said...

oh my....
i like la!!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW