Share

kenangan RTM

RTM memang terkenal dengan rancangan yang bohsan bohsan. pernyataan straight dari aku. takpe, itu lumrah rancangan tv. kalau kat sini, tv tempatan juga banyak yang bohsan bohsan. kalau nak best, kena layan movie juga. jadi, kebohsanan RTM ini kira ok, boleh dimaafkan



contest RTM, klik sini


kalau tak baca kat blog jard, ku tak tahu yang RTM dan berada di malaysia dah lama dan bulan april ni, genap usia RTM 64 tahun. wawah, dah 64 tahun. dah taraf nenek dah. entry berbentuk contest ini ku buat sebab 2 perkara. pertama sebab ini contest dari jard dan kedua sebab nenek aku peminat setia RTM. hehe


klik sini untuk baca kisah nenek



~~~~~


kenangan bersama dengan RTM



1) bergaduh dengan nenek


cucu yang baik adalah cucu yang menemani neneknya ketika di kampung. jarak dengan rumah nenek adalah dalam stengah jam perjalanan dengan kereta. masa cuti, akan ada waktu aku tido disana. sebab di kampung, apa aktiviti yang boleh dibuat selain tengok tv? nak main kat luar, hissh, panas! jadi pada waktu malam, memang akan menonton tv. sayangnya cuma ada tv1, tv2 dan tv3. sebab nak tengok cerita di tv3, terpaksa 'bergaduh' dengan nenek. dia nak tengok gerak khas. gerak khas?? haha. memang nenek ku peminat setia dengan cerita tu. walaupun cucu sayang nenek, nenek lagi sayangkan cucunya dengan dia mengalah dengan aku. yess, menang!



2) dragon ball dan sailormoon


setiap hari sabtu, pasti rancangan ini tidak aka ketinggalan untuk menonton. silormoon pukul 9 dan dragonball pukul 9.30. memang pagi hujung minggu akan terperuk di kaca televisyen untuk melihat kedua dua rancangan ini. best? mestilah! walaupun tersangat lambat jalan ceritanya, tapi dengan tabah dan gigih aku menontonya. haha. bukan aku sorang je kot, dragonball dah jadi fenomena masa zaman aku kecik ni. terbaikkk! sailormoon? suka dengan lagunya. heehe. cute sangat dia punya suara




dengan kekuatan bulan, akan menghukummu... LOL


dragonball.... boleh tengok disini untuk online






3) kacang kacang kacang


aku bukanlah peminat cerita budak ni, sebab masa ditayangkan pun, rasanya aku dah berumur 16 ke 17 tahun. ade nak layan cerita macam ni lagi? haha. cuma memori terindah dengan rancangan cartoon ni adalah.... lagunya. haha. memang best tengok sebab pelbagai jenis lagu dan modelnya... semua kacang. cute. ;-)








4) usop sontorian


masih lagi dengan rancangan cartoon. hehe. nak buat macam mana, dah nama memori, cartoon je la ku minat. rancangan yang menarik ni sungguh best jalan ceritanya. walaupun kategori animasi kita boleh klasifikasikan dengan class D, tapi masih lagi aku akan melekat kat depan tv untuk menontonnya. memang best!


ni antara usaha awal untuk mengekalkan keharmonian masyarakat kita


aku paling sukakan suara singh. haha. rasa2nya suara tu yang masih ku ingat sampai sekarang. dia punya slang tu, haha, memang menarik. rancangan usop sontorian, best!!





5) di mana joe jambul


puas aku google dan youtube, takde pulak gambar dan video mengenai rancangan yang best ni. rancangan yang dipengecarakan oleh zizie sangat menarik. satiap kali rancangan ini mahu ditayangkan, aku antara orang pertama menyembunyikan remote dan memasang hanya rancangan ini. bestttt! kenapa best? mungkin sebab ada nama 'joe' disitu. sayang aku takde rambut, kalau ada, mesti aku digelar joe jambul sekarang


aku digelar joe jambul? haishh



RTM, buatlah rancangan seperti ini lagi, rindukan Dino dan watak perempuan yang licik tu. ape ntah nama die. dah lupe. memang memori terindah kalau dikenangkan. fuuh, ada rupanya cerita RTM yang bermutu... dulu dulu la



~~~~

ni syarat pertandingan, boleh klik kat sini untuk tahu


"Sempena Ulang Tahun RTM Ke-64, dilangsungkan program Sorakan 1Malaysia 1Dunia dan Gegar Generasiku yang mengalu-alukan kehadiran orang ramai dua hari berturut-turut pada 3 dan 4 April 2010 seawal 8.00 pagi bertempat di perkarangan Kompleks Angkasapuri, Kuala Lumpur. Jom pergi ramai-ramai!"


nasihat kepada RTM

untuk jard yang merupakan orang kuat RTM, sampaikan pesanan ini kepada yang terlibat. hehe. kalau usia dah 64 tahun, dah sampai masanya untuk RTM menjadi station tv dan radio paling unggul dan kalau melihat prestasinya sekarang, jauh sangat lagi mahu jadi terunggul. binalah rancangan yang menyajikan rancangan berilmiah kepada penonton, sampailah berita dengan lebih telus, variasikan rancangan dengan keadaan semasa. 3, cukup kot. semoga RTM menjadi sukses!!



apa rancangan RTM kegemaran anda pula? hehe



pss : lagu ini untuk awak ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

27 comments:

FarhanaDr said...

Hohohoho.. Sama laa.. Suke bangat nengok sailormoon zaman dulu kala.. RTM oh RTM.. Hik hik..

All the best. :)

FarhanaDr said...

Eh eh.. Awak ni bercinta ngan sape??? Blogger gurl manakah yg bertuah itew? Hurrrmmmm..

joegrimjow said...

cik farhana xley tahu banyak2, hehe

Jard The Great said...

thanks joe.. hehe.. da hapdet link

aLeen aVriL said...

mane citer daddy long legs wei..


aku suker usop sontorian dgn thundercat...

tomatoman penah tgk x???
citer tuh best....

haaaaaa dah nk termenangis pulak bile tingat dulu selalu berebut dgn mak sbb mak nk tgk channel lain..


ade ker jual dvd kat kedai wei???
kat sane ade x??

joegrimjow said...

jard, thx u

aleen, xde, klu ada, tlg belikan.

Anonymous said...

usop sontorian... :) best2! lol

benar, RTM perlu memperkasakan lagi rancangan2 dan intisarinya. Ada perubahan dlm RTM2 ketika balik 2tahun lepas. CEO/pengarah RTM2 yg baru ada mengunjungi UK last year. Its explains d changes.which is good.

Utk Jard:

saya ada persoalan, adakah kekuarangan rancangan best di RTM adalah disebabkan kekangan kewangan? ataupun ada limitation dari segi objective?

*but i see the improvement, just wonder, knapa its not in a row with TV3 ke?

pss: ;-) thanks. u r one in a millions too.

Nurul Harun said...

hahahah dimana joe jambul. nurul ingat! oh memori sungguh la! :D

Qiha Aziz said...

keluang man pon best! lagu dia melekat dalam kepala :)

Qiha Aziz said...

keluang man pon best! lagu dia melekat dalam kepala :)

joegrimjow said...

Miss anon : ;-)

qiha, haah, memori jugak tu

enyheartsdiamond said...

USOP SONTORIAN..cmne ending dya?rindu kot!

+akufobia+ said...

kalau joe jambul suka time main letak tiang lampu kat tempat dia.kalau betul tiang lampu bernyala.betul semua,penjahat tertangkap.best.haha.

Mimpi said...

Mungkin RTM perlukan suntikan ideal dari orang-orang muda baru berubah lebih moden.
Sebab RTM sebenarnya pada anggapan aku lebih sesuai untuk tontonan orang tua, mungkin itu memang target dan sasaran penonton yang dimahukan RTM.

joegrimjow said...

Heartsdiamond, camne ntah ending die, ade ending ke?

Fobia, yeah, ku ingat juga part 2

mimpi, xleh taarget tua je, yg muda pun ramai tonton gak

~miszirdawaty~ said...

suka ngn kartun RTM yg dolu2.
skg ny xley masOk dlm otak.
lalala~

green said...

mungkin sbb target viewers dia mmg bukan utk org muda.

hmm...

.::WaNiE::. said...

usop sontoriannn

sukeee

hahha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

rancangan kegemaran kita sama joe.

lebih2 ag sail0rmun :P

Hizami Li said...

agreed.
suka kartoon2 kat RTM dulu.
best gila.
memori betol.

joegrimjow said...

green, ye ke?

lolly, sama ya? bagus2

Mr K said...

MU kalah. HAHA

joegrimjow said...

YEAH
kalah kalah
heheheee

Shafie said...

sy suke kartun2 tu..hehe
kenangan sih :D

aduka said...

hahaha.. dlu slalu tgk usop ngan joe jambul.. kenangan sehhh..

Anonymous said...

fine [url=http://www.inshanghaiescort.com]beijing escort[/url],competition [url=http://www.inshanghaiescort.com]beijing massage[/url],wild [url=http://www.inshanghaiescort.com]shanghai escort[/url],gravity [url=http://www.inshanghaiescort.com]shanghai massage[/url],prospect [url=http://www.soshanghaimassage.com]shanghai escort[/url],rouse [url=http://www.soshanghaimassage.com]shanghai massage[/url],standing [url=http://www.soshanghaimassage.com]beijing escort[/url],new [url=http://www.soshanghaimassage.com]beijing massage[/url],disagree.

Anonymous said...

comminuted [url=http://www.inshanghaiescort.com]beijing escort[/url],game [url=http://www.inshanghaiescort.com]beijing massage[/url],enthusiastic [url=http://www.inshanghaiescort.com]shanghai escort[/url],moment [url=http://www.inshanghaiescort.com]shanghai massage[/url],prospect [url=http://www.soshanghaimassage.com]shanghai escort[/url],move [url=http://www.soshanghaimassage.com]shanghai massage[/url],position [url=http://www.soshanghaimassage.com]beijing escort[/url],new [url=http://www.soshanghaimassage.com]beijing massage[/url],dissent.

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW