Share

it's all about joegrimjow and the number 22

Hari ini 20 April 2010Tarikh di mana seorang jejaka kegilaan gadis remaja dari Kelantan dilahirkan ke muka bumi.. Bersempena dengan hari lahirnya yang ke-22, entry ini dikarang khas agar hari lahirnya pada tahun ini diukir dengan penuh makna..



* * * * * * * * * * * * * * * * * *



Cerita ini hanya rekaan semata namun fakta di dalamnya adalah benar-benar belaka.. Ampun maaf dipinta kepada tuan empunya atas sebarang bentuk grafik di dalam entry ini.. Minta izin menggunakannya.. Minta izin awal sangat, tak surprise.. Jadi, minta izin lewat sedikit.. Ngee..



Scene pertama : Dalam sebuah limousine

Watak: 3 orang gadis.. Gadis J, Gadis H dan Gadis S




3 orang gadis berpakaian ala-ala princess macam nak pergi party, menaiki sebuah limousine menuju ke satu tempat rahsia untuk makan malam indah bersama Joegrimjow.. Masuk saja ke dalam kereta, Gadis H dan Gadis S terkejut melihat Gadis J..



H: Apa ko polah sitok J?

J: Kikiki.. Aku ada special invitation.. Hehe.. Tahniah weh H & S atas entry join venture korang yang menang untuk contest malam indah bersama Joe tu..

S: Thanks J.. Mana kekanda kamu? Tak bawa sekali?



J: Hihi.. Kekanda segan.. =p





H: Tak sangka akhirnya ku dapat juga bertemu Joegrimjow.. Walaupun dia dah tak single dan tak available.. Uhuk uhuk..

S: Haha.. Kamu minat dia ke?



H: Admire.. Sikit jek tapi.. Hik hik.. Nok wat guano.. Oghe doh berpunyo.. Huuuu..

J: Ku pun minat juga walau umur jauh beza.. Tapi kekanda lebih pantas mencuri hati.. Hik hik.. =p

S: Haha.. Joegrimjow pujaan gadis seMalaya.. Tapi sayang sudah berpunya..



H: Siapa tahu gaya Joe berblog awal-awal dulu? Blog dia lahir 1hb Januari 2009 kan?

S: Haah.. Joe dulu skema okey.. 6 entry pertama dia, tajuk semuanya mula dengan perkataan PERJALANAN..

J: Haha.. Dan dulu-dulu dalam entry, dia bahasakan diri dia "MI".. Comel arr.. Ingat lagi entry dia pasal hijrah..


Mi mahu hijrah..
Bukan kerana mi Melayu..
Tetapi kerana mahu merasai kenikmatan hijrah..
Kamu? Bila lagi?


H: Betul.. Lagi satu.. Awal-awal dulu, dia masuk contest lipice.. Dah masuk baru dia tahu, syarat contest, perempuan saja.. Gambar untuk contest tu.. Mak aih.. Menggerunkan..



S: 22.. Muda lagi Joe.. Dah business untung besar.. Travel sana sini.. Taiwan, Korea, Bangkok, mana lagi..

H: Lepas turun 5kg masa hari lahir dia ke-20, terus dia jatuh cinta dengan HerbaLife.. Setia sampai sekarang.. Daripada makan, sekarang dah jadi tukang jual..

J: Ku rasa nak makan HerbaLife jugak arr.. Tak lama lagi nak naik pelamin.. Hihi..




H: Sebut pasal kahwin.. Joe macam dah sampai seru nak kahwin kan?

S: Tanah dan pokok.. Serious aku suka.. Hoho..

J: Gamaknya dia kahwin dulu dariku..



H: Joe sejiwa denganku.. Ku pun suka bab-bab kahwin.. Wakaka..Tapi Joe lagi advance, bulan March tahun lepas dia dah pergi kursus kahwin.. Bukan main suka lagi dia..

S: Dia pernah mention dulu pasal teori kahwin dia kan?



S: Isterinya.. Cinta yang ke-12.. Dah 11 kali having crush kan mamat tu? Ekeke..Mesti Cik Tanah pandai buat neslo dan pandai goreng ikan keli.. Syarat nak jadi calon isteri Joe tu..

H: Haha.. Wajib sangat dah kahwin Joe tu.. Ingat lagi dia cakap dia suka peluk..

J: Ada ada.. Siap tunjuk gambar peluk-peluk dia lagi kan.. Huhu..



H: Joe joe.. Tercapailah hasrat dia nak kahwin 12.12.2012..



S: Lelaki hebat masak macam dia, dah lulus dah kalau nak kahwin..

J: Aku tak pandai masak pun.. Joe.. Sebut ajer.. Roti canai, karipap, kek, ikan keli goreng, semua hebat!!!

H: Hoho.. Bak kata Joe, lelaki seksi di dapur.. I think that's why he loves to be in the kitchen.. To looks sexy.. Ahaks..




S: Hmm.. Multipurpose betul budak jambu ni.. Pandai masak, pandai business, otak kreatif..

H: Betul.. Tengok saja Pak Belalang ciptaannya..

J: Aku suka Belly a.k.a Pak Belalang.. Aku follow semenjak Belly kenal Bella di Facebook.. Kahwin dan ada 5 anak.. Hamdan, Hamdi, Halimah, Haiqal dan Hartini..



S: *menjegil mata - tekejut - terkesima memandang J*

H: Dahsyat kau J.. Aku suka bila Belly lamar Bella dengan dua bola-bola yang digumpalkan bersama cincin.. Bola-bola aiskrim.. Sweet sangat..



S: Aku dengar Pak Belly itu ada banyak skill hebat.. Betul ke?

J: *blushing*

H: Hohohohoho.. Betul.. Skill beruang kutub dengan SKAH..



S: SKAH???

J: Skill Kelamin Amat Hebat.. Doktor namakannya sebab Pak Belly dapat anak kembar seorang lelaki dan seorang perempuan.. Hebat!!! *blushing lagi*



S: Wawawa.. *gelak guling-guling* Lawak sungguh idea Joe..

H: Weh.. Dalam banyak-banyak entry Joe, mana paling korang tangkap cintan?



S: Aku suka entry OTAK KANAN BERGETAR, OTAK KIRI BERDENTUM.. Joe cerita pasal rajin dan genius.. Mantop arr!!!




J: Ku suka entry Kekasih Baru Yang Menawan Hati Kalbu.. Nota kaki dia bagus.. Boleh ku guna sebagai pesanan untuk kekanda.. Hik hik..


Hanya nak kawen 1 nanti!! Kawen 2 susah.. 3 lagilah.. 4? Mustahil, mustahil..


H: Aku tak ingat tajuk entry tu.. Tapi dia ada sebut macam ni..


Cinta hadir dari hati..
Nafsu wujud juga dalam hati..
Jangan salahkan nafsu untuk bercinta..
Jangan juga menjahanamkan cinta kerana turuti nafsu..
Walaupun 2 entiti itu berjiran..
Tidak semesti 2 itu sama..


S: Fuhh.. Mendalam ayat.. Pesanan pun bagus..

H: Tahun lepas dalam entry dia masa hari lahir dia ke 21, dia ada sebut pasal 6 misi.. Ingat tak misi dia? Aku ingat-ingat lupa arr..

J: Mesti laaaaaaa ingat..



H: Tercapai juga number 6.. Bertuah badan.. Huhu..

S: Rezeki dia.. Heehee..

J: Eh.. Dah sampailah.. Berdebar-debar mahu jumpa Joe..




H: Macam nak meletup jantung.. Ekeke..

S: Macam mana rupa dia LIVE ya.. Jangan rambutnya digunting pendek lagi oleh Shasha.. Aku suka dia rambut lebat.. Lebih macho.. Hehe..




* * * * * * * * * * * * * * * * *



Scene kedua: Di sebuah rumah di kawasan perumahan di Peringat..

Watak: 3 orang gadis bersama Joegrimjow.. Dan.. Rahsia..


* * * * * * * * * * * * * * * * *

Turun dari kereta.. Masuk ke dalam rumah.. Salam diberi oleh 3 gadis sunti itu.. Salam berbalas.. Joegrimjow muncul di muka pintu dan menjemput mereka masuk.. Segak dia berbaju Melayu hijau pucuk pisang.. Di sisinya, seorang gadis tersenyum manis.. Tangan mereka bercantum.. Rapat-rapat.. Mata menjeling mesra.. Dua bentuk cincin menyilaukan pandangan mata 3 orang gadis itu.. Gadis-gadis itu menjerit kecil..


J, H & S: CIK TANAH???? JOE???? DAH KAHWIN????


Jeng jeng jeng..


Setelah puas diselongkar.. Akhirnya gambar 3 orang gadis bertuah yang makan malam bersama Joegrimjow dijumpai.. Tadaa..



J - Jard H - Hana S- Sara


Maaf, tuan blog ini HANCUR dalam bab mengedit gambar.. Oh ya.. Macam mana Hana dan Sara boleh menang contest makan malam dengan Joegrimjow? Sebab video di bawah inilah.. Hik hik.. Enjoy watching.. Dan entry rekaan di atas ini adalah segalanya tentang jejaka bernama Joegrimjow yang anda kenali, aku kenali, kita semua kenali.. Yang belum kenal, silalah berkenalan.. Jejaka 22 tahun yang pemalu, nice, sweet, baik but TAKEN.. Ngee..



Buat Joe.. Hope usia 22 yang baru kamu kecapi hari ini, bawa seribu makna buat kamu.. Semoga berjaya dalam kehidupan di dunia juga di akhirat.. Amin..







*******


entry dari cik farhanaDr. sweet kan? terharu ok baca entry macam ni. dan 10 kali lebih baca 10 10 ku rasa terharu. walaupun tak pernah kenal, tak pernah jumpa, tak pernah apa apa lah, cuma baca blog masing masing tapi boleh kenal sampai macam ni sekali. this is the magical thing about blog =)


kepada cik farhana, sila silalah buat perancangan yang elok elok. rm 200 banyak tu kalau nak makan2. nak makan kat mana, menunya apa, dengan siapa dan tarikhnya bila. nanti bgtau kat facebook. erkk, kalau boleh, ajak la blogger2 lain skali join sebab. ajak akak jard n cik sarah pun dah ok. tak pun sapa sapa la yang cik farhana suka. tapi memang tak boleh berdua. heee.


kepada yang lain, ada masa kita keluar jumpa. ku balik pertengahan bulan 6 sampailah pertengahan bulan 9, ada 3 bulan, takkan takde masa yang boleh jumpa kan? cuma belanja ke tidak tu, orang dekatlah kena belanja orang jauh. hehehe. thank you semuaa!



psss : awak kena kenal semua yang saya rapat dalam dunia blog ni, cuma jangan komen blog dieorang, takot nanti perasan ;)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

39 comments:

ardinihumaira said...

kussssssssss lega dah habis baca. panjang benor entry ni. hehe..


Purple Untuk Kejayaan

adikeica said...

baiklah pokok..haha..

sekian dari tanah haram (makkah, madinah dan palestine)

hahahahahahahahaha

shazika said...

wohaaa...pjgnyer entry kamu..

umur kamu berapa heh?

Anonymous said...

frhanamnang ke joe? yayyy! no 2 ngan 3 x umum kn ke?

.alie. said...

tahniah kat farhana..
entry dy memang layak menang..

=)

pic joe dgn picture tu mengingatkan alie pic dalam fs kamu..
hik3~

rhapsody LiN said...

congrats sis farhana!!!!

ajak la lin skali mkn2 tu. hikhik~
:p

nursarah said...

alolo, ada muka ku yang tak siap dekat sini. ehehe

tahniah farhana. wait2, adakah Hana akan mengajak aku dan jard seperti mana entry contes ini?..

wink.wink

luvly mya said...

haha.dah agak dah kak farhana nie menang sebab entry die memang best..congrate sis..

Azuan said...

DR.hana menang~ ada peluang la aku nak dijemput nie hahaa.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

fanaaaaaaaaaaaa ajakkkkkkkkkkkk l0lly gakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !

Hizami Rahim said...

taniah!
memang meleleh air mata baca entry drfarhana tu.
;)

farhana said...

Yeahhh..dah agak dah..
doc ni mesti menang punyaaaaaa =)

saye kerink said...

hahaha. dah agak mesti kakak ney menang!
entry die memang bestt..
congrats to sis farhana. ;]

FarhanaDr said...

Ouh.. Touched by every comments here.. Terima kasih sebab suka entry ini.. Hope Joe juga suka.. :)

Thanx joe.. Thanx banyak-banyak..

Mari-mari semua.. Kita meriahkan malam indah bersama joegrimjow.. Heehee.. :)

joegrimjow said...

mood : baru online

hehe, tahniah2, bagus la semua tak pertikaikan. ahaa, ape lagi, bleh start plan dah ni ;)

Adziim said...

haha~
note pesanan buat siapakah itu?

Jard The Great said...

da agak. =)

hanina sofea said...

Selamat hari lahir buat bapa saudara ku yang tersayang !!

Anonymous said...

haha congrate Dr :) entry ni sangat deep and buat ku senyums jugek. love to see the three of you. Farhana.Jard.Sarah :D

pss: Opps! lol

-tanah-

Kapten said...

Farhana jangan lupa ajak daku makan free

joegrimjow said...

die dah buat entry khas dah tu kapten

/Dayah//Nurul/ said...

hambui. cumel laaa video birthday. cokayye...heee, jo edit gambar cantu skali, kecian lah mereka :p

LORD ZARA 札拉 said...

Wee!!

Tahniah Doc sayang!!

=)

shinawawa eyenie said...

thniah yg menang..

Hazzy Ishak said...

tahniah
dapat ar makan puas2
ha ha ha

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

wahh bestnye sape yang menang!~

akhira kata: sedih jepp bace entry kat page nih, sbb aku x menang..

opS.. x per2 mmg sy sokong farhana menang~ entry best sangat~~

farra8979 said...

congrats pd yg menang....

atty's said...

Tahniah pada pemenang..

zaizax said...

akhirnyaa!!! panjang seh entry
tapii , kenapa semua yg mng ne perempuan he2x

+akufobia+ said...

OK.esok kena kahwin.

Vee Violet ~vLockheart~ said...

yes... sangat sweet...
hmmm... joe... vee rasa joe macam dr fazley... :)

zaidharis said...

chup,
blog joe mmg gempak gila..

hehe,
jemput ke sini
jap

aduka said...

hoho..
tahniah3!
=)

joegrimjow said...

nanti ada masa
kite keluas sesama ok
huhu

geeds said...

i'm more attracted to the last note at the end of the entry. HAHA.
:p

geeds said...

Btw, congrates to the winner. :)

aBoi said...

wah...memang best lah entri diorang..
tahniah2 !

milimilo said...

dah agak dah mmg entri ni akan menang sbb serius aku baca terus rasa kagum gila sbb semua psl joe tau.lps tu byk gak bnde psl joe yg aku baru tau.mg hebat =)

Nik Nur Izzati said...

baca entry ni macam baca novel yg tebal 1000 pages. fuh,tapi best sangat entry ni.
:)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW