Share

Millionaire and Billionaire : WHAT???

Korang pernah terfikir berapa orang yang berada di dunia ni sekarang yang masih hidup? Actually sekarang ni dah 6.993 Billion manusia yang bernafas kat planet bumi ni. Ada sesetengah phak mendakwa sehingga sekarang, dah cecah 7 Billion dah pun. wow, ramai sungguh manusia kat dunia ni kan?


Millionaire



Pernah terfikir berapa jutawan yang berada di dunia sehingga sekarang? Jutawan ni maksudnya yang memiliki harta sebanyak 1juta keatas. Sekarang ni ada 10.9 juta manusia kat dunia ni yang bergelar jutawan. Oh, nilai hartanya dalam USD. kalau dari segi percentage, 0.16% kat dunia ni adalah bergelar jutawan. Actually nak jadi jutawan ni takdelah susah sangat, sebabnya kalau dari segi jumlah, dari 625 orang, akan ada seorang yang jadi jutawan. nice figure is it?


Billionaire

Pada tahun 2011, forbes telah senaraikan seramai 1210 billionaire di seluruh dunia. Percentagenya berapa? 0.000017% Maknanya, daripada 5.8 juta, akan lahir seorang billionaire. huh, susah tu bang. Malaysia ada 28 juta penduduk sekarang ni, sepatutnya kita akan ada 5-6 Billionaire tapi sebab Malaysia ni negara yang maju, kita ada 9 kesemuanya! wahaaa!!!



WHATT???

Sebenarnya aku nak ajak korang yang buat bisnes ni berfikir, tak kiralah bisnes apa yang korang lakukan, sebenarnya statistik dah ada. Macam kalau korang nak jadi jutawan, korang just kena kerja lebih kuat dari 625 orang yang lain je. If Billionaire tu, korang kena kerja lebih kuat dari 5.8 juta manusia lain. If korang rasa dah kuat, orang lain pun kuat jugak kerjanya. So, never ask anyone if u dont succeed, but ask yourself.

Aku suka sangat gambar kat bawah ni, beza orang yang berjaya dengan yang tak berjaya. bezanya?


orang yang berjaya tu tak give up. finish strong!



pss : heh, motivasi dari joegrimjow sampai disini sahaja =)


pss : kalau korang dapat baca ni korang bijak. haha. 

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

17 ulasan:

shidaidris berkata...

comel lah joe nieh. baiklah, akan ku semat di dada dan praktikkan :)

Syuhada Nasya berkata...

ya allah .. ramainyaaa ,, kann

Faizal Fredley berkata...

pic yg cukup bermakna bro...

cik ina berkata...

inspiring pic !! :))

Peraih udang dari Zimbabwe berkata...

Agreed. Well said Bro!

Suraya Aris berkata...

i love the pic so much!

dream to be richer and richer :)

joegrimjow berkata...

@shidaidris

comel???
apakah

joegrimjow berkata...

@Syuhada Nasya

sangat ramaii

joegrimjow berkata...

@Faizal Fredley

sangat!

joegrimjow berkata...

@cik ina

can motivated us

joegrimjow berkata...

@Peraih udang dari Zimbabwe

thank u

joegrimjow berkata...

@Suraya Aris

n jngan bgi org curi impian kita

dhiera berkata...

gambar tu cukup terang kan segalanya~

obat tradisional asam urat berkata...

sungguh gambar yang memotivasi

Mioma Uteri berkata...

terima kasih...sungguh memotivasi saya

Tanpa Nama berkata...

really inspiring..thanks Joe!!

sabry oppa berkata...

singgah sini n bace entry....
nice ") nice ") like :) like :)

http://sabryoppa.blogspot.com/ (blog personal)
http://shaberry92.blogspot.com/ (blog kpop)

singgah, komen n follow lah blog sabry oppa kalau sudi...

nice to meet you...^_^

i follow you... follow me back okey...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW