Share

Iklan tahun baru cina yang menyentuh perasaan



Sejak akhir-akhir ni, banyak video pendek yang bermutu dihasilkan oleh rakyat kita. Kadang-kadang video yang mereka hasilkan lagi bermutu dari yang ditontonkan di kaca tv. Aku tak pernah tersentuh hati melihat iklan Tahun Baru Cina ni sehinggalah menonton video pendek dibawah

sangat menyentuh perasaan!



Apa komen korang? best kan? nasib baik watak mak eton tu pompuan, kalau ditukar dengan lelaki, konfem nangis aku teringat kat arwah ayah....


Hukum menyambut tahun baru cina?

Korang boleh tengok pendapat UAI di link ini. Tahun baru cina ni bukannya melibatkan perayaan keagamaan seperti chap goh mei, tapi lebih kepada perayaan budaya. Kalau diajak untuk hadiri, pergilah jika tiada keuzuran. Raikanlah mereka yang bukan seagama dengan kita asalkan agama kita kekal terpelihara di dada


pss : dah sampai KB, best sangat!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tersentuh...sgt...
T.T

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

sedeyyyyyynya. 'ni bukan sekadar nasi dan lauk tp bungkusan kasih syg'.. ;(

shera haifa berkata...

T_T..

Cik Diana berkata...

best!

joegrimjow berkata...

@Misz SzaSza

sangat kan

joegrimjow berkata...

@Nem0 o0h Nem0

quote yg sangat best!

joegrimjow berkata...

@shera haifa

=)

joegrimjow berkata...

@Cik Diana

best2

Akulah Pak Lan berkata...

Sayangnya aku tak boleh tengok video ni sebab aku dah reach kouta broadband aku. So Internet dah slow gila. Tapi qoute sangat menarik..penuh dengan makna

Tanpa Nama berkata...

tak boleh tgk video..lembab mcm siput..huhuhu

akuzle ayu berkata...

ohkey, akak nangis suda....huhuhuuh

Tanpa Nama berkata...

so touching. i like. rukun damai kasih sayang tak kira kaum.

~cAhAyA kEmUL!aAn~ berkata...

almost crying..sbb kt ofis.. T.T

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW