Share

2nd Version : #tanyanajib Antara soalan dan perli

11 January lepas dalam sejarah Malaysia yang mana Perdana Menteri kita menggunakan saluran twitter untuk mendengar masalah/aduan/rintihan dari rakyat. Cara yang digunakan sangat sempoi, guna hashtag #tanyanajib dan soalan itu kemudiannya dijawab. Dah lupa, siap masuk tv lagi tu? (klik sini untuk baca)


Hari ini #tanyanajib kembali lagi tapi bukan sebab pengumuman rasmi dari pihak PM, tapi sebab fenomena Bersih barangkali. Aku himpunkan soalan-soalan di twitter yang memang kali ini banyak yang lawak dari yang betul bertanya



betul jugak soalan ni



macam dah tanya pakcik sendiri dah



ada juga yang mahu start menggoda



tak lupa juga yang lawak pedas tapi lucu bangat!



haa, kang dah kena marah



tetap buat lawak sempoi




gelisah dengan negara




sesuatu yang patut difikirkan




Tapi yang paling aku suka sampaikan RT tadi adalah



Kawan aku tanya tadi, betul ke internet akan ditutup pada 9 julai nanti. facebook, twitter takleh nak access. erk, aku pun tak tahu benda ni tapi aku rasa takdenya nak sekat-sekat ni. Buat apa nak sekat kalau kita dah betul ye tak?


Berbalik pada #tanyanajib ni, memang betul sekarang rakyat dah 'gelisah', kerajaan harus lakukan sesuatu untuk mengubat kegelisahan rakyat ini untuk memastikan next PRU kerajaan sekarang kekal memerintah. Kalau tak, bertukar kerajaanlah kita


pss : mungkin maharaja lawak dah habis, guna saluran twitter untuk berhibur?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

23 ulasan:

KiD berkata...

kita tunggu aje 9hb.. arahan2 mcam ni boleh last minute.. huhuhu
Aku Menang Bowling Terbuka Putrajaya tapi...

HEMY berkata...

terlalu desperate aku tgok lgkh2 gomen pasal bersih ni..dia wat smpi bersih ni mcm nuklear threat dh haaa

joegrimjow berkata...

@KiD

last minute camne tu?

joegrimjow berkata...

@HEMY

berjaga2 kot

namaakulynn berkata...

boleh gelakgila2 stgh2 tweet.hahhaa.

yg pasti,kalau 9july nnt internet takleh akses,memang mengamuk la semua.ish.

missn berkata...

dengarnya tentera pun dapat perintah berjaga2... so kita pun kenalah berjaga-jaga kan?

joegrimjow berkata...

@namaakulynn

aku paling kuat kot

joegrimjow berkata...

@missn

duk umah? or keluar ke jalan?

KiD berkata...

@joegrimjow

last minute.. macam kejap leh kasi permit.. lepas tu tarik balik ke..

Farihah Ahmad berkata...

yg lasy paling betoi. aku guna twitter utk berhibur. lawak bebeno.

joegrimjow berkata...

@Farihah Ahmad

ramai je yg guna untuk berhibur ni

joegrimjow berkata...

@KiD
klu tarik balik mmg kacau la hari tu

CikBulat berkata...

hahaha ! nice gila dorang nie @_@

Adeqq berkata...

Fattchinchoy@Luffy memang selambe. Cayaa lah. Hehehe. Ada button like tak nak like RT luffy tu? heh~ ^___^

kueh bakar berkata...

aku harap bersih buat kat bangi...bangi bandar ilmu yang sangat kotor...huuuuu

princess_eryna berkata...

if keadaan tidak terkawal... maybe darurat diisytihar!... kenang kembali peristiwa 13 Mei... siapa pencetusnya... bukan racist!

joegrimjow berkata...

@CikBulat

banyak idea untuk sindir

joegrimjow berkata...

@Adeqq

kena tengok dalam timeline
hehe

joegrimjow berkata...

@kueh bakar

erkk
ye ke?

joegrimjow berkata...

@princess_eryna

melayu yg cetus

Sha-na.Szied berkata...

lawak gillerr.r.. x de privacy PM hahah.. senang2 jek orang leh cakap macam2 psal PM..

suka la entri ni~

abg jow, esok 9 julai, turun?

belog amiyo berkata...

jadi ketua biarla orang respek. bukannya orang takut.

hazman aka species1980 berkata...

ada gak orang dok tanya soalan2x yang macam budak2x...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW