Share

Nokia E7 Review (3) : Live update dengan nokia e7 #Maxis10

salam dan morning malaysia!

Ok, ni cubaan pertama update blog pakai hp. Sangat mengada sebabnya mac ada je kat depan ni tp masih mahu guna hp. Hp yg diguna mestilah nokia e7 :)

pernah guna iphone untuk live update tp sorry to say, iphone lg mudah nk menaip. Walaupn e7 ni boleh guna 2 cara utk menaip, sama ada virtual keyboard atau kat keypad, 2 2 lg susah kalau nak compare dngn iphone. Keck sangat dia punya huruf!! Ke jari aku bertambh lemak ni? Hehe

wlpon macam tu, e7 ni ada keistimewaan dia juga, boleh guna web asal untuk pergi ke blog kita. Kira cara convemtional la ni, smlm  ada download apps untk wordpress, cari utk blogspot, xde pulak. Macam iphone, bila guna web untuk menaip, hanya bleh guna edit html, xleh guna untk tab compose - sangt susah utk org jahil html mcm aku ni, tp bila guna e7, semua boleh. Tu lebih dia skit part tu

try upload gambar pulak



mmm, agak hampes jugak. Apa dia ingat aku ni juara hafazan ke ape? Bila nak upload gambar, hanya nama file je keluar, tp gambar yg kita nak tu tak kelihatan. Camne nak pilih kalau gambar tu banyak? Aigoo. Yang baik dia, cepat pulak nak upload ni. Mmg line internet ok tp klu hp cikai dia jd lembap jugak. Nokia e7 ni terkecuali, processor dia laju kot. Hehe

ok, tu je la kot, dah cram tangan aku menulis ni, kena regang2kan tangan ni sbb menaip kat keypad kecik. Ok, nanti aku akan update guna wordpress pulak tgok perbezaan dia. Adiosss dan selamat berhari selasa




Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

21 ulasan:

joegrimjow berkata...

try komen
oho, ok boleh, standard view kat dalam comp :)
smiley pon bleh buat, hehe

oPiE iSa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
oPiE iSa berkata...

Mantap!

KiD berkata...

lorrr... macam tak best je bunyi nyer.. hehehee
Compliment untuk KiD | Crack Reveal WEP Key

joegrimjow berkata...

@oPiE iSa
hehe

joegrimjow berkata...

@KiD

ada pros and cons

LORD ZARA 札拉 berkata...

Kalau aku yang gila menaip ni, mau kejang nak buat update guna E7 ni gamaknya~

>.<

joegrimjow berkata...

@LORD ZARA 札拉

terus kejang kot
hehe

Tanpa Nama berkata...

wat tutorial update blog dari hp joe.plisssssss

Nadzirah berkata...

syok seyh update dari phone. kite x penah try ag. nak try tapi malas nak godek2 hp tuh.

joegrimjow berkata...

@Puan Capa

ni guna web ni, bukan guna apps or sms

joegrimjow berkata...

@Nadzirah

kena godek2 baru tahu best ke tidak

Izat Tarmizi berkata...

Iphone slack satu jer,bengong tak boleh nak upload pic ke dalam blog T_T

Oasis berkata...

Itulah kelemahan iphone. Tension gak bila pk2 balik

joegrimjow berkata...

@Izat Tarmizi

klu guna apps blogspot, boleh je, cari kat itunes. klu melalui web mmg xleh

joegrimjow berkata...

@Oasis

tp iphone bayak apps =)

macam review iphone plak

hehe

a n a s t a s y e a berkata...

Macam best je ! Ingat nak sambar satu. =)

anastasyea's latest post .. Jutaan Ikan Menyerang Pantai Acapulco di Mexico | Kesan Fenomena Tsunami dan Gempa Bumi di Jepun

fyna berkata...

waaaa...nih yg nak beli satu gak nih...

Fahmi berkata...

http://beritabolasepak.blogspot.com/2011/03/wenger-buru-pemain-muda-real-madrid.html

Pakcik Android berkata...

Pakcik guna android.Blog pakcik pun pakcik update fully guna hp pakcik.android mudah ada byk apps untuk blogger.cubalah...hehehe

Pakcik Android berkata...

Pakcik guna android.Blog pakcik pun pakcik update fully guna hp pakcik.android mudah ada byk apps untuk blogger.cubalah...hehehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW