Share

Komik : SBP vs MRSM - SPM 2010 Story

Dah lama tak buat komik. Layan komik la kejap. Entry ni sempena keputusan SPM kelmarin, layan je lah.










kalau suka jangan segan tekan like =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

40 ulasan:

+d.O.Y.A.h+ berkata...

suka!

syzwnsrwk berkata...

nice! pandai lak bro buat komik XD

Cik Bee berkata...

bangga dengan adik2 junior sekarang...
bangga dengan maktab lama, mrsm Q-ber..
tahniah SBP n MRSM, masih berjaya berjasa meletakkan dan mengekalkan tempat teratas

b a m b a m ' s berkata...

hahahahh..terbaekkk~!!

sekolah harian pon bagus jugak..lalallala~ =)

nawasari berkata...

ha3..mrsm hebat

sfatimahzj berkata...

hahaha..lawak, tapi ada mesejnya..best2~
tapi nak tegur mrsm masa salam tu..apa plak tgn kiri...kihkih
gurau~

Epola berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Epola berkata...

okay, sedikit terasa di situ. =,='

brader joe, igt lg x bdk yg tye pndapat psl UPU ari tu? dan brader soh bgtau rsult dpt brpe. alhamdulillah, sy dpt apa yg sy sasarkan. dan masalah skrg plk, sy xtau nk plih JPA / MARA. waaa.. mcm mne nihhh. brader joe, mntak pendapat lg skali, bole? :)

jum singgah ;
EPOLA : MARA @ JPA?

aliarosli berkata...

em,kenape nak bergaduh sedangkan luas lagi cabaran mase depan

dan,sian budak skolah yase and teknik

tak mendapat perhatian pon

macam mane dorang nak semangat naek?

joegrimjow berkata...

@Epola

amek MARA
hehe
=)

Faten Ahmad berkata...

terbaikkk ! ahahaha

zOuL.MzMn berkata...

aku skolah biase gak,tapi tahun aku dapat skolah terbaik kat kelantan..skolah ape yer??..
sultan ismail college batch 2005

monmon™ berkata...

HAHA, apa laa nak gadoh2 spm je pon~
nyway, mmg tabik laa ngan mrsm !
*wlaw sy bdk sbp . ;)

HAZWAN17 berkata...

@monmon™
tahniah MRSM PC..pengetua MRSM ni skrg ex pengetua MRSM pontian dulu time zaman aku sekolah...
tahniah kepada semua yang berjaya

Nur berkata...

MRSM and SBP memnag macam nih..hehhe

Alfi berkata...

terbaekk...!
betul tuh..!
SPM bukan segalanya...!
jgn jadi cam sy, harap je dulu dok SBP, tp bila dah dok U...
hmmm... alahai....~~
harap semua yg student baru habis SPM ni dapat teruskan kecemerlangan walau di mana kome semua berada nanti... chaiyok ! :D
:: Alfi's Blog ::

stormz berkata...

biasela tu bila bdk sbp dgn mrsm jmpe. mmg cmtu situation slalunye.

sweet strawbery berkata...

wahhh,,,best2...
pandai bro buat...=)

ika honey bunny berkata...

heheh, baru nak terasa bila mrsm kena kutuk. alah tak kisah pun kau sekolah mana pun. mrsm ke sbp ke malah sekolah harian biasa pun. tak payah banding sekolah, banding result sendiri je hebat ke tak.

muhammad iqbal hakimi bin tahir berkata...

terbaikkkk!!! betul2..spm bukan segala2.ianya permulaan sahaja... =)

AiTotYati berkata...

yang penting, bukan dari mana kita datang tapi apa perkara yang kita boleh capai

(^_^)

da[Y]un berkata...

dari zaman aku belajar dulu sampai skrang tak habis2 isu sape lagi hebat ni rupanya, mrsm ke sbp..huhu. Kata pepatah, "sepakat kita kuat, berpecah kita rebah". better SBP, MRSM dan sekolah gomen yg lain bersama2 berkongsi cara, dan idea untuk memantapkan lagi result student2 kita ni.

DatoT & Anwar Conspiracy...baik punya editing

noorafzan berkata...

ala..rugi tak belajar di MRSM.

penaberkala berkata...

bro, mintak share link kat entri terbaru. Cam ada kaitan je,haha

btw, nice comic
torbaikkkk

aNdi.Hanin::حنين نظوره berkata...

budak sekola biasa tak paham ape bende pointer2 tu bro? hohoh

*∽ IZAN ∽* berkata...

Joe, memang terBAEK ahh!! cam biasa.. esok2 dah balik mesia, pi print buat satu buku komik jual okehhh!

Amir berkata...

hahhaah..
style giler komik :D

cik_paan berkata...

sbp vs mrsm..
biasak arr tu...
ingat lagi masa spm dulu, salah satu sekolah nak lwn, mrsm tgb tu arr..

sbp best!!

Syukri Mohtar berkata...

ape2 pun congrats utk yg berjaya!!!

ain shalalala berkata...

kusess gak terbaek..tak gtu :D

wan_worldofkaspersky berkata...

huhu..lawak2..

en mystery berkata...

wah camne leh berwarna ni.. ak buat komik hitam putih jer....

Tanpa Nama berkata...

hehee.. :D

Tanpa Nama berkata...

kreatif ah joe.. nice one

faRhah.THE.gREaT berkata...

haha. memang nice lah! XD

Tanpa Nama berkata...

pandai joe wat komik...tp terlalu skema la.haha

Fatin Aliyya berkata...

ak ex - mrsm, mcm besalah bila dh abes zmn skolah, mrsm ttp di hatiku.bila msk matrix atau g memana, mst angga nk introducekan sal sekolah dlu.n mcm besa jugak ada org kata sbp n mrsm ni x sebulu pdhal aku rs sama jek.naper nk pertikaikan n buat isu pun aku x paham.entahlah.

JMR berkata...

hahaha..zmn skang ni still gocoh gok ke mrsm pc ngn faris petra?hahaha

Tanpa Nama berkata...

bdk skolah biasa xtau pointer2 tu sume?? haha, bdk skolah biasa skrg pon maju seiring ngn bdk2 sbp n mrsm... cuma diorg bknlah anak emas sape2.... ranking spm n pmr di kelantan pun xdela straight je sbp.. skolah biasa pon ade mdahului... ppon, smua skolah sama je.... msg2 ade lebih dan kurangnya....=)

Iqa Nizam berkata...

Adoiii
.....lwklh perot aq ketawa...
Hehe...btw suke komik ni.
#mrsm_student#

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW