Share

Siput Babi (entry terpendek)

Tahun baru sudah pasti ramai yang ingin melalukan hijrah. Hijrah kepada yang lebih baik sudah pasti. Sedikit perkongsian untuk berhijrah, 2 komponen utama perlu kita ada. Muhasabah diri akan perancangan yang kita lakukan yang lepas kenapa tidak berjaya atau kurang berjaya dan sesuaikan ia  dengan merancang perancangan yang lebih mantap untuk tahun baru ini berubah kepada yang lebih baik! 


Siput babi

Jangan jadi macam siput babi
yang sangat lambat berjalan!

Kenapa binatang ini jalan lambat?

kerana dia 'sibuk' memikirkan
sama ada dia siput
atau babi!

Jika tahu itu terbaik untuk anda - Just Do It, be yourselves =)


pss : Selamat tahun baru!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

23 ulasan:

noorafzan berkata...

aduh...mesti siput tu berat je nak bawa nama babi tu ha..
lalala~

yup, memang byk benda nak kena review sebelum buka buku baru kan.
hmm.

joegrimjow berkata...

@noorafzan

jom review

Skype Crew berkata...

kesian siput tu..xpsl2 kena ngn ko joe..haha..

Alasan Biasa Bagi Pendedah Aurat & Jawapan Bagi Mereka

-ROCKprincess- berkata...

huhu...
sentiasa muhasabah diri...
selamat thn baru...

joegrimjow berkata...

@Skype Crew

hehe, bahan ye

joegrimjow berkata...

@-ROCKprincess-
sama2 lah kita

PiKOk berkata...

Selamat Tahun Baru Islam..
Semoga tahun ini adalah lebih baik drpd tahun2 sebelumnya..Amin.

suffer8zine berkata...

kalau siput babi tu letak turbo ke baru laju :P

Terkini : 100 Manusia Paling Berpengaruh Di Dunia

ieda berkata...

anak:ini apa ayah?
ayah:siput babi
anak:ini apa ayah?
ayah:siput babi
anak:ini apa ayah?
ayah:SIPUT LA BABIII!!!!
...ehehe...along mesti gelak bila abahnya cerita pasal ni walaupun ulang berpuluh kali...

Farihah Ahmad berkata...

*ikhlas nk tolong*

wahai sipot babi, kau sipot. kau bukan babi. tahniah.

shaffique berkata...

cangkerang dia berat sangat, sebab tu lambat je. haha.


My latest entry : 10 Poster WTF Yang Awesome

SyahmiFikri berkata...

at least tyme die bjalan tuh.. smpat gak die bermuhasabah kann.. lallala

slamat tahun baru~!

AMI.FAHMI berkata...

siput berkata, " mak aku siput, bapak aku babi, patutlaa nama aku siput babi! "

:D

Izzat Aziz berkata...

kalau aku orang panggil siput babi, pun aku konfius aku ni siput ke babi..haha

nak hijrah kena ada semangat dan niat yang betul, nanti jadi hangat-hangat tahi ayam je.

Siska berkata...

dia pikul babi kat belakang memang ahh berat...huah2..

kembatolo™ berkata...

kesian siput tu..
terima tohmahan akibat nama yang ade babi.. tsk tsk tsk.

haha

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

wakakaka



























































































eh eh.

Marhaen Kacak berkata...

salam maal hirah bro joe... semoga terus aktif berblog..:)

Hikayat Marhaen Kacak - Blog Info Kesihatan Mata Anda

jamilah.chantek berkata...

lepas ni try lah buat entri kenapa namanya siput babi. byk2 haiwan yg suwit kt dunia ni, nape pilih nama babi...?

buatlah reason lawak2. bleh hlgkan kebuhsanan cuti-cuti riang ria budak skola...

lastly, nice entry. short n bermakna :)

salam maal hijrah =)

Encik Bell (beLalaNG) berkata...

hahah.. xleh blah bila ckp knp die lmbt jalan sbb sibuk memikirkan samada die siput atau babi ...ekekeke :p

izee berkata...

hahaaa xpasal siput ni jd pemess kt blog joe!!mmg pon byk benda kena riview tok tahun baru ni...

piNky LuCiA berkata...

salam maal hijrah. =)

Lun berkata...

agak2 siput babi boleh x dimakan mcm iput sedut?




fact : siput babi boleh tidur selama 3 tahun. jangan jd mcm siput

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW