Share

Top 5 Social Networking (alexa and unique visitor)

Kali ini akan menyenaraikan 5 social networking yang popular di Dunia berdasarkan ranking alexa dan juga Unique Visitor masing-masing. Baca tajuk ni, sudah pasti dapat teka kan website mana yang akan mendahului? Untuk unique visitor di bawah dikira dari segi bulan. Jumlah UV ini bukan daam sehari, tetapi untuk dalam satu bulan. erkk, joegrimjow.blogspot.com nak capai 30,000 pun susah, mereka ni main juta2!



1) Facebook

Alexa rank : 2
Unique Visitor : 123,784,540





2) Twitter

Alexa rank : 11
Unique Visitor : 28,234,973





3) Myspace.com

Alexa rank : 22
Unique Visitor : 67,625,820
(dah tak aktif)






4) Linkedin.com

Alexa rank : 29
Unique Visitor : 12,897,406
add aku disini






5) Ning.com

Alexa rank : 134
Unique Visitor : 8,162,729
tak buat lagi dan taknak buat pun =)




Social Networking ni merupakan website yang paling cepat meningkat naik! Ada beberapa minggu lepas yang mengatakan search engine sekarang pon kalah dengan social networking. haa, nampak sangat power social networking ni!


Ingat!!


Banyak benda yang lagho di internet ni seperti social networking ni memang bawa keburukan kepada kita. Games, chatting entah apa-apa dan banyak lagi. Gunakan social networking ni ke arah yang baik. jangan sampai kita jadi lagho dengan mereka ni dahla dan jika dikumpul kebaikan dan keburukan social networking ni, lebih banyak kebaikan yang kita dapat! tapi disebabkan ramai yg teryumpu kepada yang buruk, sebab tu nampak social networking ni terlalu buruk!


Jom berubah!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

26 ulasan:

Jard The Great berkata...

=)

ku aktif satu je dari 5 tuu

joeeeeee... kota bharu besh! keh keh keh

joegrimjow berkata...

sampai ati jard xmsg pon
isk2

Nur Su'aidah berkata...

ku myspace pun xde. haha

joegrimjow berkata...

hehe
ada lagi, cume xaktif

nur hidayah isa berkata...

aktif fb dengan twitter je..hehehe

joegrimjow berkata...

twitter ni yg best

Encik Tikus berkata...

aktif 3 je dari yang ats,haha

joegrimjow berkata...

apa die?

LORD ZARA 札拉 berkata...

aku guna nombor 1 & 2 sahaja~

he he he~

joegrimjow berkata...

no 4 baru ku buat tadi
huhu

zulkbo berkata...

salam..
terima kasih
berkongsi info
amat di hargai

joegrimjow berkata...

sama2

Syariful Bahri berkata...

setakat ni no 1 dgn no 5..
itu pun lepas kena paksa dengan kawan2 suruh buat =.="

joegrimjow berkata...

jarang ada org ada ning ni
huhu

alinac lover berkata...

uikssss..suma join pening kpala~

joegrimjow berkata...

join mana yg mampu aje
;)

Fyzal berkata...

betul2.. memang ada baik buruknya dan ia bergantung pada bagaimana kita menggunakannya. jika dengan cara baik, baiklah jadinya, jika dengan cara buruk, buruklah jadinya.

joegrimjow berkata...

jangn guna kearah keburukan sudah

haziq berkata...

linkedin xpnah dgr pn...

a kl citizen berkata...

ya betul... guna dengan bijaksana.

Chybee berkata...

Chybee kenal 1st three je. lain2 xtau. haha...tapi mcm dah xde masa nk layan sgt. just nk keep update ngn kawan2 je :D

(first time dtg sini. layout cun! suke :D)

Amir Izzat berkata...

salam,

kawe ado satu 2 jah dari hok atas tue... hurm..Fb dengan twitter..oh ya..myspace ada tapi tak pandai guna... semua kat atas tue tak best ar..blog gak best..hehe

joegrimjow berkata...

likedin tu khas untu org buat bisnes

joegrimjow berkata...

twitter dengn facebook mmg popular
huhu

FarhanaDr berkata...

Bisnis-man macam kamu mesti social networking ni bnyk membantu kan? Heehee.. =)

joegrimjow berkata...

farhana, agak banyak membantu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW