Share

Imam Muda : Masalah rumahtangga

Review minggu ke 8


1st time menonton Imam Muda secala live, maksudnya di tv. Baru pasang astro byond kat rumah dan bersemangat nak tengok secara live ni, maklumlah, kalau di youtube, ishh, sungguh lembap mahu tunggu loading. Disebabkan minggu ke6 dulu buat dan skip minggu ke7, kali ni takde video disebabkan terus update selepas habis cerita Imam Muda tadi


Ke Mahkamah Syariah


Untuk minggu ini, kesemua peserta IM ini berada di mahkamah syariah. erm, baru tahu yang bila berada di mahkamah, tak boleh memeluk badan. hehe, ilmu baru yang dapat. Ingatkan silang kaki je yang tak boleh, banyak lagi pantang larang yang ada di dalam mahkamah syariah dan rancangan kali ini jika ikuti, banyak ilmu yang dapat


Mendengar Masalah Rumahtangga


Menarik disebabkan peserta IM kali ini diberi tugasan untuk memberi nasihat kepada pasangan rumahtangga yang bermasalah. Macam2 masalah ada, suami kaki pukul, perempuan main lelaki lain dan macam2 lagilah. Ada peserta IM yang mampu memberi nasihat yang berguna dan mendapat pujian dari mudir


Kejutan!


Kali ini ada 2 peserta yang dikeluarkan! Sekarang hanya ada 4 peserta sahaja yang tinggal. Peserta yang keluar adalah IM Nuri dan IM Azhar. Urmm, takpe, skill keluar ramai2 macam nilah baru seronok skit. hehe. Apa2 pun, aku tak rasakan keluarnya mereka ni akan menutup terus peluang mereka untuk belajar, maklumlah ilmu agama ini begitu banyak yang sudut boleh menerima ilmunya


Yang masih meneruskan cabaran


Taufek




Aran




Hizbur



Asyraf


Gambar sumber sini


Siapakah yang akan dinobatkan juara? aku rasa..... hehe. sesiapa pun boleh =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

24 ulasan:

lea berkata...

suke asyraf.
encem3...
hehe

lea berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
joegrimjow berkata...

@lea

nak yg hensem je
;)

FarHa berkata...

taufek tu dak kelas sy hehe means senior sy laa..tp sy pernah sekelas ngan die masa die thn 2 hehe...dak utm tu..

nur hidayah isa berkata...

nk sokong taufek sebab die student utm..hehehe

fahmi ibrahim berkata...

1st time gak tgk live.. astro ade tapi tak pernah nak berjodohan dengan imam muda nih.. hari ni memang best.. takut dan gerum pulak nak kawin tgk masalah kat mahkamah syariah.. huhuhu.. dunia sekarang...

joegrimjow berkata...

@nur hidayah isa

ramai sokong taufek ni

joegrimjow berkata...

@fahmi ibrahim

jgn takot sampai xkawen sudah la bro, hehe

a kl citizen berkata...

tak pernah ada peluang lagi menonton

terbaru dari saya : lalang

ainShahajar berkata...

sejuknya hati kuuuuu

joegrimjow berkata...

@ainShahajar

kenapa sejuk tu?

FarhanaDr berkata...

Joe.. Tahun depan hang masuk plak.. Boleh ke? :)

joegrimjow berkata...

@FarhanaDr

xlayak2
;)

intanurulfateha berkata...

knp joe x masuk? ;p

joegrimjow berkata...

@intanurulfateha

xsempat daftar, bleh alasan macam tu?

qila~ berkata...

cm x caye ley sesat kat blog popular d'sbbkn imam muda,heee~ salam ziarah :)

Fyzal berkata...

imam muda ni dpt liputan paper german ngan switzerland.. memang gempak. :)

srikandibi0L0gi berkata...

nak org gelugoq menang.. hehe

I*K*T*I*R*A*F berkata...

moga program ni berterusan! :)

aiyark! suka la header tuuuu.cool ok! :D

jard berkata...

joe takmo masuk rancangan ini tak? hehehe

A_SYHA berkata...

suka asyraf dan aran...........depa ni kool je.........

joegrimjow berkata...

@Fyzal

yup, sayang la kalau kite xsokong

joegrimjow berkata...

@I*K*T*I*R*A*F

erk, baru tengok ke
agaga

joegrimjow berkata...

@jard

xmampu la jard
huhu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW