Share

BALI dan BALA

Salam!


WAHAAAA! dah 2 hari tak online dah macam kemaruk tersangat dah. Sangat susah mahu online sebabnya ketiadaan wifi atau mana2 cyber cafe yang dekat dengan hotel. Memang susah nak cari yang wifi, nak curi starbuck punya pun dieorg xde wifi! Boleh macam tu?


hehe, membebel!


Kalau online semata-mata nak membebel, baik takyah update kan? Ok, mahu cerita sedikit pengalaman 2 hari dah berada di Bali ni. Sangat best! (kecuali internet takde) Sebab hotel yang aku tinggal ni berdekatan dengan pantai juta (??? xtahu ejaan die) dan pantai ni memang 24 jam hidup suasananya! Pagi, petang, sampai ke malam. 24 jam penuh dengan manusia yang pelbagai warna kulit dan sememangnya kebanyakan adalah warna putih (baca mat saleh)


Pagi tadi sampailah ke petang pergi ke 4 buah tempat menarik. Orang kata femes dengan pelancongan, namanya, haiiish, tak ingat. Nantilah balik rumah bila dah boleh update secara senang, siap boleh upload gambar, ku cite dengan sepuasnya ok? Banyak gambar yang menarik ni!

Gambar google : tanat lot?



Bali dan Bala


Satu perkara di bali ni, memang 75% adalah hindu. Kalau cakap hindu, faham-faham je lah macam mana rupa bentuknya. Memang banyak sungguh makam2 dan juga patung2 dewa mereka ni di serata tempat. Dalam pasaraya pun boleh ada kot! Tapi bala yang aku nak ceritakan ni, bukan berkaitan dengan patung patung ni, tapi kebanjiran rumah urut disini

=)

amoi : mbak mahu masaj?
aku : ermmm


amoi : ambik ini brosure, tengok tengok dulu
aku : ermmm


amoi : masaj satu body ada, belakang ada, depan ada, kaki ada, tengah pun ada
aku : erkk


amoi : ada yang cantik cantik gitu masaj, mahu ndak?
aku : erkkk


masaj = urut2


Ok, tak boleh nak cerita lebih. Nantikan full version bila balik nanti. erkk, boleh? ekeke. Esok masih lagi akan berjalan jalan, entah kemana pun tak tahu. lusa baru program start. Harap-harap disana nanti adalah wifi, baru boleh update blog. Fikir bali dengan kota bharu, jauh best kota bharu =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

24 ulasan:

alinac lover berkata...

saya baru blik thai~

JHaZKiTaRo berkata...

salam ukhwah.. blog hopping.. jemput2 singgah my blog kalau berminat nak membaca ttg my travel in CYPRUS & lain2.. :)

aduka berkata...

aku pn mau masaj bole?
hahaha..

* teringin juga nak pegi bali.. T_T

Syazwan VL berkata...

kirim masaj satu der.....pos balik guna courier bole..???

Nabiel berkata...

ehmm~bro..on9 kt mekdi la~hehehe
okeh..pasni ak g bali!hehehe

Tanpa Nama berkata...

tak boleh! (>.<)

rhapsody LiN berkata...

mcm mne bes pn tmpt org, tmpt sndiri jgk yg plg bes
;)

FaizalSulaiman berkata...

perghh joee!! seronok seyhh.tp mang diakui kat bali byak kuta kan?dah culture dia mcm tu kut:)

aZLiNa aZiZ berkata...

"masaj satu body ada, belakang ada, depan ada, kaki ada, tengah pun ada"...tu yang tak tahan tu...boleh pulak macam tu...

*berfikir2, perlu ke Bali tak ni? Plan untuk honeymoon di sana. Ah, honeymoon di Kota Bharu je la ;p

Mohamad Nur Hidayat berkata...

a'ah tmpt sndiri ttp tebaekk

MrNamie berkata...

masaj tengah? camne pulak tuh? keke

/Dayah//Nurul/ berkata...

dah pegi. tapi tu lah cantikkan tanah lot punya scene....

Hariz berkata...

Menanti Full Version :P
Bali mmg besh :)


New Entry Prof-Hariz
Renungan Pagi Jumaat

kak ina kl berkata...

tu sbb tkt nak gi bali..byk patung..nak cari makan halal pun susah....kena cari nasi padang..hati-hati yer..

Joe bkn tak nak join contest..tapi mcm payahlah buat org yg tak pandai it ni..

Hazzy Ishak berkata...

setuju dengan kak ina, waktu bos pegi bali hari tu pun macam tu. kalau boleh dia tak mau sentuh makanan kat sana. lagipun banyak sangat gerai babi panggang.heee

nizamsani berkata...

hehe.kedai babi guling memang banyak.

[S]itie [B]Um [B]Um berkata...

xpayah bali..malaysia pon ade ini "masaj" =p

miMiE aZiMaSK ^V^ berkata...

memula skali.. pantai kuta... hehehe
then pasal patung patung tuh mmg betol... hehehehe rasa cam nak pening dok situ tgk kanan patung n tgk kiri patung n semunya lah patung.. hehehehe tapi jauh pemandangan luas pengalaman kan... hehehehe
bab mengurut tuh.. as for me perempuan.. emmmm best la jugak.. sebabnya amat murahhh...
sepanjang 4hari 3 malam kat sana sempat 2kali berurut.. best.. hehehhe
tapi mmg laa.. rasanya malaysia is waaayyy better.. hehehehe

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

GADIS COMEL berkata...

yelah, cancel pegi bali, baik pegi kota bharu. ;p


.

Kech Hidayah berkata...

hahahha....banyak lak part2 masaj tu..

Encik Tikus berkata...

haha, tak tangkap pic ke ? nak tengok jugak macam mane keadaan dia dekat sana ;)

honey amour berkata...

pak..ngapain nggak ditangkap gambar tukang masaj nya...

joegrimjow berkata...

tengah nak update ni
ahaaa

Linglung berkata...

masaj kat tengah2 tu masaj kat pusat kot...keh keh keh

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW