Share

WORLD CUP : Senarai penuh pasukan ke Suku Akhir

sumber FIFA


World cup sudah sampai ke peringkat suku akhir. 8 pasukan terbaik akan bertanding untuk ke pusingan separuh akhir. Jangkaan aku untuk pusingan kalah mati pertama dulu ada 5 betul. Tahniah kepada Jepun walaupun kalah dengan penalti kerana lawan dengan semangat samurai untuk menunjukkan bahawa Asia juga jaguh di medan dunia!


Jangkaan aku


Uruguay vs Ghana - Uruguay menang 1-0


Brazul vs Netherlands - Brazil menang 2-0


German vs Argrntina - Argentina menang 4-2


Paraguay vs Spain - Spain menang 3-1


Walaupun sepak mula akan berlangsung pada 2hb ini, tetapi sudah pasti kehangatannya sudah terasa. Perlawanan yang best adalah German dengan Argentina. Messi dengan Klose, sape lagi handal ya? mestilah aku pilih Messi sebab dia baru2 ni sudah menandatangani untuk minum herbalife


Klik sini untuk berita
Klik sini untuk video


Sebut pasal video, video dalam entry ni, dah 1000 lebih yang view. huh, penting pada kita kalau ada video yang menarik, upload dan bgtau kat dalam twitter. Salah sati taktik untuk tingkatkan Pageview dalam blog. Baru tahu kesan twitter kepada traffic. cool cool


Ok, sama2 kita nantikan perlawanan suku akhir nanti!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

18 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

aku pon x tahu nak sokong germany ke argentina...

aritu german lawan best gila tgok cara dia passing bola..argentina lak tere sebab ada messi yg gemok debab comel tu

joegrimjow berkata...

deba comel, tevez?

adrinaqamarina berkata...

maybe cam susah kot nak lawan argentina,,,
tapi german boley~
:D

Sharinginfoz berkata...

go go go argentina

Alasan Apa Nak Tengok Piala Dunia???

joegrimjow berkata...

sokong argentina

Encik Tikus berkata...

final. spain vs brazil :)

edora deon berkata...

sukaa jangkaan ke empat itu .spain vs paraguay ,spain menang 3-1 hee .

menang besar itu .go go spain :DD

ninaneno berkata...

sokong german... dari awal lagi dorang main smart...

kalo german kalah pun takkan teruk kene bantai macam korea selatan kene dengan portugal aritu...hehehe....

lagi2 ada klose... heh.

naz berkata...

joe lu kalau pasal trafic ni ada je taktik nya. malas nak cakap banyak pasal wc sebab brazil menang tahun ni kot :)

cik helena berkata...

spain spain spain!

Ann berkata...

plg tak sbr nk tggu argentina vs germany, plg suka corak pmainan diorng...

erm besar jugak jgkaan jmlah gol tu..

fasha berkata...

aku sokong team yang berpotensi nak menang...3 teams nie main best..german,spain and argentina...wehuuu go go goo !

nunul berkata...

yeah,go messi go!

eNaSaN berkata...

germaN2..lalallalala

+akufobia+ berkata...

nak spain menang.go.haha.

Nur Su'aidah berkata...

wowwww!!! brazil netherlands 2-0?? mane boleh derrr.. hahaha

joegrimjow berkata...

final mungkin argentina vs brazil
hehe

afiff edogawa berkata...

go go brazil!!!!
viva brazil!!
fanatik gler aku ngan brazil ni.. haha

http://afiffedogawa.blogspot.com/2010/06/kenapa-brazil.html

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW