Share

VIDEO dan GAMBAR: Gol kontroversi dari Pemain England


England vs German

ya, England kalah... 1-4


Baru balik dari Yayasan Kemiskinan Kelantan di Padang Kala untuk menonton bola. huh, apa lagi, aku sudah pasti menyokong England sebab dah belajar kat sana kan. Jadi dengan harapan yang membara, terus menerus menyokong England


Ketika England ketinggalan 0-2, memang best untuk melihat kedua dua pasukan berbalas serangann. Memang main 'tiada defend' yang mana setiap pasukan fokus untuk menyerang. style perlwanan seperti inilah best untuk ditonton!


Selepas gol dari Upson untun England yang menjadikan perlawanan semakin sengit. Tambahan gol kontroversi yang tidak disahkan oleh linesman perlawanan bertambah menarik dan akhirnya kekal 2-1 untuk German di separuh masa pertama. PADA HEMAT AKU, KALAU GOL INI DISAHKAN OLEH PENGADIL, MUNGKIN MORAL BERUBAH DAN MUNGKIN KEPUTUSAN PUN BERUBAH! Jom tengok gol kontroversi yg semangat aku rekod ;)


Frank Lampard mengegar jaring tapi tidak disahkan oleh linesman


Kepada FIFA, saya mencadangkan subkhiddin yang menjadi pengadil keempat ditukar kepada menggantikan penjaga garisan perlawanan seterusnya!




tetapi,
berita terbaru yang diterima, memang goal itu tidak masuk!
tengok gambar bawah

sumber sini
memang goal ini sangat kontroversi... KAN?



2 gol dalam masa 4 minit oleh thomas mueller meletakkan German selesa di depan dan keputusan ini kekal sehingga tamat permainan. Heh, memang kalau nak tengok, Bola banyak dikuasai oleh England tapi takde finishing yang mantap berbanding dengan pemain German yang muda muda, Power mereka memang sangat mantap. Nampaknya pasukan pilihan pertama dah tewas, tinggal pilihan kedua iaitu Brazil untuk meneruskan cabaran


Kalau aku main mungkin keputusan berubah....



Tetibe pilih Brazil


Ada satu contest dari Denaihati kepada Blogger. Hadiah terkumpul bernilai rm 1000. wohoo, rugi tak masuk oo, lagipun buat entry bgtau pasukan mana yang layak sahaja untuk memenangi. bukan ke sangat senang. Jadi, pakat masuk dan boleh tengok syaratnya di blognya



Rm 2 untuk air tin sempena cabutan bertuah


Sebab aku pergi ke YKK tadi, agak tertarik melihat seorang apek yang duduk sibuk uruskan satu gerai. Orang melayu yang sibuk duk berkerumun, hanya melihat dari jauh dan terpandang satu banner 'No cabutan bertuah RM 2 dan dapat air tin' entah apa prosesnya aku pun tak tahu cuma... perlu ke no no ni semua? ke hanya untuk memeriahkan lagi pertandingan?


sebelum balik
sempatku pandang apek tu
dia sengeh sampai ke telinga
ada apa apa ke ni.....


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

26 comments:

adikeica said...

yeayyyyyyyyyyyyyyyyy! german menang! Next, Go Argentina and Portugal!!!!!!!
Wo0o0t wo0o0t

joegrimjow said...

cet

fndrocka said...

kekalahan ini mengajar aku erti redha

Terbaru : Si Kacak Mengintai Dari Tirai Kamar

Wan Haffiz said...

lorr..mu ne fan england the biggest loser jgk upenyer,,,kn patik dh pesan, jgn sokong England..sokonglah Brazil..kite kena menilai sesuatu pasukan dr stail diorg main..buknnyer dr STAR yg ade..hahha..kn dh kena tuh..kih2

MissNera said...

walaupun begitu permainan England kali ini paling teruk!

saya sokong jerman. lawan ngan 5 orang member sokong england.. seronok tuh!

joegrimjow said...

cube tengok goal menjatuhkan moral tu
huhu

Sang Karipap said...

Memang moral drop la player2 england. Aku tak tengok game pun boleh agak la..kesian..

Fitrihadi.com said...

adoii pengadil ni bikin panas je.. bukan sekali dia buat salah..ada sekali tu offside tapi pengadil tak nampak pastu senang-senang je germany dapat gol..alahai..


- - -
Kenapa Germany Menang Ke Atas England? Eh Pengadil Boleh Blah!!!

Murky said...

Battle of Britain ..finally, Nazi conquered England.. hehe..

p/s: ref tu juling der.. :P

joegrimjow said...

da tengok gambo?

Dakjaat said...

kerana 1 goal yg tidak diiktirafkan, england kecewa dan moral menurun mendadak. ini disebabkan oleh pengadil yg bertindak tidak professional.

england kalah bukan satu perkara besar, menang kalah itu adat permainan. daripada korang asik boo kat fans england, cuba fikirkan balik, apakah german menang dgn keputusan yg adil?

tidak, jawapannya tidak. bukan kerana aku kecewa, tetapi tindakan refree itu menjadi pertanyaan aku.. dan juga berjuta2 peminat england yg lain. german tidak akan sampai ke pusingan akhir. Harap maklum. :D

england sudah tewas! TIBA MASA UNTUK SOKONG ARGENTINA!!!!!!

joegrimjow said...

emo betol
;)

sokong brazill

NyNaA said...

pasal yg dh msuk kt dlm line gol tu..masa uruguay vs korea selatan pun ade kntroversi cmni gak..

(tapi joe tak wat entri pun)ahaha..mungkin dh jd penyokong tegar england kot..

gmbr beckham tu mcm samseng sket..nmpk tatu dgn muke bengis dia..ahaha..scary..

ape pun ..i like german menang..huahuhuhua!!

syafieq said...

sokong england jugak...huuhuh....england teraniaya...so german tak akan ke final...heheh....

mcm perancis la...ireland teraniaya di playof...so perancis blik awal...heheh

Affan Ruslan said...

Aku rasa diorg down lepas gol tu tak masuk.

Kalau 2-2, baru mcm best sket tol tak.

joegrimjow said...

affan, sangat betol

rhapsody LiN said...

tu lah pasal.. ku pon mula2 sokong england. pastu england dh out ku tuka german. muahaha~ :DD


tp tu kira goal lah as long as bola tu dh masuk kan. dh nature bola akan melantun. -_-"

Jard The Great said...

ensem david beckham.. ekeke

joegrimjow said...

hensem ke?

Wan Perlis said...

suka england kalah ahhahaha

Ann said...

yeah argentina dh menang smlm...

lps ni argentina vs german...mantap ni..

SyimaSyaz said...

sokong 100% dakjaat...kalau btl2 paham game german vs england mlm tadi...punca england hilang focus adalah sbb gol yg tak dikire tu...

i wll say yes for brasil but NO NO NO for Portugal!

Fyzal said...

bro.. aku pun baru posting pasal gol kontroversi ni.. mungkin linesman tu tk tgk pakai mata kepala, tp tgk pakai kepala lutut.. sebab tu die batalkan gol tu.. sian kat frank lampard.. susah payah die sepak bola tu masuk sekali tak kira.. cehhh

INTANKUTERPILIH said...

suka german menang...lepas nie aku takder la malu sgt kalau nak pakai jersi german pon...
tp kesian gak kat england, penat2 golkan, tp tak dikira...huhuhu...

ザ-sylver-shooter said...
This comment has been removed by the author.
ザ-sylver-shooter said...

malas cakap byk ah, kire dendam 1966 german kat england dah terbayar ...

The famous goal. Not only sending England to the podium but also helping Hurst become the only man to score a hattrick in a World Cup final

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW