Share

Update terkini : Rachel Corrie senasib dengan Mavi Marmara?





******

Semalam, tengah baca email yang dah lama tak buka, terjumpa satu email yang di forwar dalam YG yang agak menarik. Dari Akmal Amri, kawan di warwick. Pasal penipuan yang dibuat oleh Israel tentang 'senjata' yang dijumpai dalam kapal. Buktinya ada di flicker Israel sendiri!



flickr Israel yang rasmi
(pautan di http://www.mfa.gov.il/MFA (takmo bagi link!!))






penipuan pertama
upload pada 3 june
tapi gambar asal diambil pada february 2006
apakah???





penipuan kedua
yang ni 'bijak' skit





tapi si israel lahanat ni lupa akan EXIF data
apa tu EXIF data?

Almost all new digital cameras save JPEG (jpg) files with EXIF (Exchangeable Image File) data. Camera settings and scene information are recorded by the camera into the image file. Examples of stored information are shutter speed, date and time, focal length, exposure compensation, metering pattern and if a flash was use


bahasa mudah, data yang sebenar gambar diambil!
jom lihat bila gambar atas ni diambil





Banyak lagi dan boleh tengok sendiri di flickr Israel
(http://www.flickr.com/photos/israel-mfa/)


sekarang ni
Sama ada ini taktik Israel
ataupun KEBODOHAN Israel??



******


Menarik pasal Rachel Corrie - Fund datang dari Malaysia??


resource : here

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

46 ulasan:

Mohd Nasri Md. Nasir berkata...

ye joe..even kapal tu membawa bendera malaysia, ireland dan filipina..
http://www.freegaza.org/en/home/press-releases/1209-rachel-corrie-boarded-equipment-jammed

joegrimjow berkata...

fund utama mmg datang dari MAS ek?

Mohd Nasri Md. Nasir berkata...

xpsti la yg tu..tp malaysia ngn ireland mmg penyumbang utama kapal rachel corrie tu..
eh ko tau x spe ahli parlimen malaysia yg nek kapal tu?
ak cri tp xjmpe spe nme dia..ke brite songsang yg ak dpt..xtau la

joegrimjow berkata...

tengah mencari jugak ni
mgkin dieorang taknak nama kot

Mohd Nasri Md. Nasir berkata...

ak jmpe kt sni
http://www.freegaza.org/en/home/press-releases/1204-rachel-corrie-on-her-way

ak plik nme Mohd Nizar bin Zakaria (MP perak)..

iman berkata...

so proud of Malaysia. Now we see whose seriously into Palestine when we discovered whose on board.

nice info about the pictures.mmg sick.i have no idea how Zionist turns to be stupid this time.is it because of Plumbum they eat?

Nurul Zaty berkata...

baca kt blog ashwad yang dalam mavi marmara tu.

dia kta kapal rachel corrie tu milik
tun. dr . Mahathir..

iya la kot.sebab milik global malaysian apa ntah.

joegrimjow berkata...

tanda malaysia tdak ketinggalan dalam hal ni

Mr PenyuBiru berkata...

skang ni maklumat masih tidak sah lagi.harap semuanya berjalan lancar.

Hanis Kamis berkata...

kali ni aku boleh bersetuju yang orang Malaysia sgt dermawan.

nashue berkata...

pernah dengar tak yang Israel yang akan hancur 2022???
teori ni pun tak tahulah betul atau tidak..

joegrimjow berkata...

nashue, kat mana teori tu?

.::WaNiE::. berkata...

tak sampai jugak bantuan tu :(

joegrimjow berkata...

akan sampai lepas ni

Ann berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ann berkata...

smga mereka selamat sampai ke gaza

biasa lah kebodohan israel akan terserlah akhirnye...

~kuyam~ berkata...

apa lg la kebodohan israel ni
dah la kejam,zalim,penipu...
'kesian'...

fikah mus berkata...

hanya mampu kirim doa, supaya rachel corrie ni selamat sampai.

nampak sangat kebodohan israel laknat tu mula terserlah.

joegrimjow berkata...

entah bodoh atau taktik

belalang hijau berkata...

tak sangka sampai begitu bengap israel nih...

nak buat jahat tp bangang...

ermmm

Faizal The Newscaster berkata...

yes. Tun Mahathir antara penyumbang besar dalam pembelian MV Rachel Corrie..

kalau tak silap, asalnya mereka berhajat nak guna kapal kecil, lepas Tun lawat dan melihat kapal-kapal kecil tu, dia kata Malaysia akan kumpul duit utk beli kapal yang lebih baik utk misi itu

syazana zahidah berkata...

israel CRUELEST.huh!

joegrimjow berkata...

baru jumpa artikel menarik
nanti akan post

Peri PiA berkata...

i knew it :(

betul,hanya mampu berdoa
semoga mereka selamat

Irine Nadia MaRceLLo berkata...

israel sgt2 kejamm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kalo aku dpt diorang..pndai2 lah diorang!! ok fine..emosi terlebih..huhu..nak padam balik ayat2 yg dah tercakap atas nih :P

etomyam berkata...

itulah...lagikan nabi dan rasul pun deme tu sanggup tipu, inikan pulak manusia2 biasa....

Huda Luna berkata...

jgn israel dtg serang malaysia pulak sudah

Tanpa Nama berkata...

minta izin copy tuk dipostkan.tq.

SyimaSyaz berkata...

yap...kapal tu kapal tun...
malaysia antara penyumbang terbesar

Hizami Rahim berkata...

hadoi.
Israel sangat2 keji.
haish.
bro, sila teruskan membongkar kekejian Israel ni.
geram geram.

oxer berkata...

hurm, tp kan..dr segi teori tu x menjadi, tarikh pics tu diambil jd mcm tu sbb jurugambar dia tukar bateri, so tarikh dia dikembalikan pada default setting.wpon aku sama cm korg, Anti-Israel, tp ini adalah fakta kpd foto2 tu.

Kamera Nixon tu release kat market pada bulan Jun 2006,so bila kita refer pd tarikh kat properties tu, cm x brp betul gakla. sama cam gambar dr satu lagi kamera.manakala yg dari Nixon D300 je yg agak betul.

Apa2pun, saya x bermaksud mereka benar ok? sbb kebanyakan senjata tu adalah barangan kat dapur, nk guna tuk masak, baiki kapal logikla ada dalam kapal.aduyai..yg lain2 tu rasanya masa diorg ceroboh kapal, diorg bwk sekali barang2 tu utk jadikan propaganda mereka.wallahu'alam...

ARYN berkata...

israel laknatullah.

joegrimjow berkata...

oxer, sebab tu kata ni mgkin taktik mereka, takpe, perang media ni jagn kita kalah
kita bagi yang mana kita nampak

Encik Tikus berkata...

hati rasa gembira bila rakyat seluruh dunia telah di bukakan mata dengan kekejaman israel nih. :)

Fitrihadi.com berkata...

inilah terjadi bila israel ni nak tutup bangkai gajah dengan tisu tandas.. nampak sangat nak menipu

jajarina berkata...

joe, pas bce entry joe ni bru jaja tawu..

gile keji dorang ni.. kesian rakyat palestin.. :(

kalo setiap hari, stiap masjid kat dunia ni, tak putus2 wat solat hajat and berdoa, insyaAllah.. pasti Allah S.W.T tu tunjuk kuasa die suatu hari nanti.. amin~

jajarina berkata...

joe, pas bce entry joe ni bru jaja tawu..

gile keji dorang ni.. kesian rakyat palestin.. :(

kalo setiap hari, stiap masjid kat dunia ni, tak putus2 wat solat hajat and berdoa, insyaAllah.. pasti Allah S.W.T tu tunjuk kuasa die suatu hari nanti.. amin~

jajarina berkata...

joe, pas bce entry joe ni bru jaja tawu..

gile keji dorang ni.. kesian rakyat palestin.. :(

kalo setiap hari, stiap masjid kat dunia ni, tak putus2 wat solat hajat and berdoa, insyaAllah.. pasti Allah S.W.T tu tunjuk kuasa die suatu hari nanti.. amin~

jajarina berkata...

joe, pas bce entry joe ni bru jaja tawu..

gile keji dorang ni.. kesian rakyat palestin.. :(

kalo setiap hari, stiap masjid kat dunia ni, tak putus2 wat solat hajat and berdoa, insyaAllah.. pasti Allah S.W.T tu tunjuk kuasa die suatu hari nanti.. amin~

jajarina berkata...

joe, pas bce entry joe ni bru jaja tawu..

gile keji dorang ni.. kesian rakyat palestin.. :(

kalo setiap hari, stiap masjid kat dunia ni, tak putus2 wat solat hajat and berdoa, insyaAllah.. pasti Allah S.W.T tu tunjuk kuasa die suatu hari nanti.. amin~

jajarina berkata...

joe, pas bce entry joe ni bru jaja tawu..

gile keji dorang ni.. kesian rakyat palestin.. :(

kalo setiap hari, stiap masjid kat dunia ni, tak putus2 wat solat hajat and berdoa, insyaAllah.. pasti Allah S.W.T tu tunjuk kuasa die suatu hari nanti.. amin~

jajarina berkata...

joe, pas bce entry joe ni bru jaja tawu..

gile keji dorang ni.. kesian rakyat palestin.. :(

kalo setiap hari, stiap masjid kat dunia ni, tak putus2 wat solat hajat and berdoa, insyaAllah.. pasti Allah S.W.T tu tunjuk kuasa die suatu hari nanti.. amin~

rhapsody LiN berkata...

bagus abg joe!!
keep it up!!


allah tu maha adil.. lin pn pernah kene fitnah. i just keep quiet n berdoa supaya Allah tnjukkan kebenaran. lama2 org akn tahu gak siapa btul, siapa salah. :)

Roronoa Zoro berkata...

betul cakap lin..

allah maha adil..

XIX Dragunov berkata...

nk buat jahat. tapi x pandai~~hahahaha~~

nashue berkata...

joegrimjow : baca kat berita harian.tak silap 3 atau 4 atau 5 jun 2010...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW