Share

Berkenalan dengan PM uk baru

pihak joegrimjow mengucapkan jutaan tahniah kepada PM UK yang baru, David Cameron kerana berjaya menjadi PM UK yang baru setelah 5 hari bergelut untuk mendapat gelaran ini!

(acecece, macam orang terkenal pulak!)






current rate 1 pound = 4.81 (expedia.co.uk)




Cerita menarik David Cameron

- Umurnya sekarang adalah 43 dan merupakan PM UK yang termuda sejak tahun 1812!

- Barrack Obama merupakan orang pertama ucapkan tahniah di atas perlantikan ini

- Dia belum menjawat jawatan menteri apa2 di UK lagi, tapi terus jadi PM (yakin boleh!)

- Graduate dengan 1st class degree di Oxford university pada tahun 1988 ( aku baru lahir kot)

- Pernah mengutuk Gordon Brown sebagai 'an analogue politician in digital age' (lol, ku suka yg ni!)

- Bakal menyambut kelahiran anak baru nanti!

- Isteri yang comel dan memahami karier suami (erkk??)



psss : entry pendek, suka tak?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

38 ulasan:

iman berkata...

my friend, Chris called gordon brown a *ick! but there are those like him..it just that people said British Economy had goes down ever since! lol

yeah hoping for a higher currency rate! Pleeaseee~

p/s: is liking the comic thingy.easy to read.wohoo

Amir berkata...

Tahniah pm baru utk britain. Gile rendah currency uk skg ni...

Nazz@Purple berkata...

suke entry pendek..!

fikaryna berkata...

suka..ngeee..

joegrimjow berkata...

erkk
semua suke pendek2 ye?
kena buat pendek dah lepas ni
;)

Oasis berkata...

Tanpa pengalaman jadi menteri agak2 blh tak dia jd PM yg bagus? Hmmm...all da best la utk si David tu..

atty's berkata...

besh entry pendek cenggini ..

tahniah utk beliau ..muda lagi ye ..semoga berjaya menjadi pemimpin yang berkaliber..

wHoSeNa berkata...

tahniah utk beliau...
t'igt plak Sultan Mizan..AGONG t'muda Malaysia..~~~

joegrimjow berkata...

muda tak semesti tak hebat
;)

YanTzYanTtiE berkata...

nice one :p

Mohd Adziim berkata...

'an analogue politician in digital age'

Apa maksud yang ni ye?

ChiLaBaey's berkata...

Tahniah kerana berkesempatan bersembang dan memberi cadangan pada PM UK baru.... Vangga ni... hehehehe.... :)

♥ciK-t0ge ♥ berkata...

dia baEk x???
hahaha
naMpak muDa..
ade chaNce ne.. hehehhe

joegrimjow berkata...

adziim, tu ayat sindir tu;)

edda(",) berkata...

wahhh.. best la boleh berkomunkasi ngan PM UK.. walaupon dlm blog! hahah

iman berkata...

an analogue politician in digital age = stuck in the past

analogue :old technology

digital : modern tech

Another one with Intelligent Factor and young -
Obama ->Harvard , Cameroon -> Oxford

FarhanaDr berkata...

Ouh.. Sudah bertukar penyampaian entry? Heehee.. Menarik.. Variasi.. Tak bosan.. Joe mmg otak kreatip.. Kirimkan ucapan tahniah ku untuk PM baru.. Heehee..

kella berkata...

hmmm ada tengok citer pasal dia ni semalam, bagus pula dapat info tambahan di sini.. tengkiu..tengkiu..
joe kreatif sungguh!
suka dengan kekreatifan mu itu! hehehe..

TERIMA KASIH HAFIZ HASHIM, TAHNIAH MALAYSIA

fq berkata...

hahahahahahha...
lawak2...
teglak2 ak baca katun ko 2...

zik berkata...

cabaran untuk PM baru tuh... boleh punya.. malaysia boleh..uk pun boleh gak..ngeh2..

HEMY berkata...

hebat dan semestinya ramai yg busuk hati ngan dia

aduka berkata...

bleh x ko kirim salam n gambo aku kat die?
hahaha..
=P

zaidharis berkata...

Sempena Hari Belia Negara 2010,
temui kami di Putrajaya,
layari : zaidharis

Mohd Shahnom Ismail berkata...

Boleh masuk Muka Depan Akhbar Malaysia, Mantan Pres Sheffield berdialog dengan PM UK

hakimfaridzul berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
hakimfaridzul berkata...

saya gemar membaca entri yang pendek dan clear cut macam ni~

senang dan mudah dibaca!

tak meleret2..

agagagaga

Hazzy Ishak berkata...

entry pendek senang baca, senang paham

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

j0e bakal menteri msia ?

mungkin*

+akufobia+ berkata...

like.wow. baru.harap bagus la.selamat orang islam yang duduk sana.

mama zharfan berkata...

rugi betul nak kirim duit pound kat msia ni...

joegrimjow berkata...

masuk paper shahnom?
ni klu tau kat dieorg
ade kena tgkap ni
hehe

Chem5007 berkata...

apsal dekat bab isteri tu terkeluar (..errkkk )?...hehe

Frodo Baggins berkata...

joe lu bakal PM malaysia pulak.

yakin boleh! termuda sepanjang abad!


>>___<<


((sambil kira pound ...))

joegrimjow berkata...

frodo
xmampu lagi de
huhu

Lun berkata...

dlu thn 96' 1paun = 6ringit

♥Hernee Nazir♥ berkata...

alamak..cam adk bradik la..hehehe

Kuwe berkata...

"an analogue politician in digital age"


Damn. Unik gila babi.

ADLYNN ANGGORAS berkata...

happy for him!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW