Share

ironman dan entry terakhir pasal buang bayi... mungkin?

baru balik tengok wayang. cerita ironman 2. rating? ku bagi 6/10. kenapa? TAK BEST!!!! yang bercadang nak tengok, selamat membosankan diri dalam panggung selama 2 jam. aduss, memang ingat lebih gempak dari yang pertama, tapi.... bohsan!



cuma respek dengan bilik kerja dia. pergh, sangat canggih. entah bila nak miliki bilik secanggih itu. jangan berangan, kena fikir macam mana nak dapatkannya. ok, pelajaran hari ini - do more not think more



******


setelah menulis dua entry mengenai perihal buang bayi, satu di berirama syahdu sikit disini dan satu lagi entry hargai komen2 yang dihantar disini, ku rasakan sangat bertuah memiliki reader yang sudi berkongsi. segala perkongsian itu ku anggap anugerah yang tidak terhingga dan harap sangat agar kes ini pupus... walaupun ianya cukup mustahil. sedikit perkongsian dari email. di edit dengan membuang beberapa ayat dan menambah beberapa ayat


******

Comel kan Amani dalam cerita Adamaya tu? sangat comel dan cute!

dicilok dari sini


Sejuk je rasa kalau tengok budak2 keciks nih kan..Terubat sikit rasa rindu kat anak2 sedara and adik2 kat tanah air..tapi tu la, langit x selalu cerah..ku sangka panas hingga ke petang, ribut taufan di tgah hari..hoho..gurau2..kanak2 ni kadang2 comel tapi kadang2 perlu byak sabar sebab selalu selalu dia buat kerenah nak tarik perhatian kita..Maka, mari beri mereka kasih sayang yang x berbelah bagi.

Apa keistimewaan pada kanak2 di mata ibu bapa dan bakal ibu serta bakal bapa? wehhuu~

Keistimewaan yang bakal diperoleh apabila anak-anak anda boleh digelar kanak-kanak atau kupu-kupu syurga. Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah. Orang yang menangis takutkan Allah diharamkan oleh Allah akan api neraka ke atas tubuhnya.

Ciumlah anakmu kerana pahala setiap ciuman itu dibalas dengan satu darjat syurga. Nisbah di antara dua darjat ialah 500 darjat. Syurga itu ialah sebuah kampung kesenangan, tiada masuk ke dalamnya melainkan orang yang menyukai kanak-kanak.

Barangsiapa keluar ke pekan Muslim dan membeli barang-barang dan kembali ke rumah dengan buah tangan untuk anak-anaknya, nescaya mendapat rahmat daripada Allah dan tidak diseksa di Akhirat kelak.

Muliakan anak-anak dengan mengajar mereka adab dan ilmu agama. Barangsiapa memuliakan anak-anaknya dalam keadaan jahil dia turut menanggung tiap-tiap dosa yang dilakukan oleh anaknya itu dan barangsiapa membekalkan anaknya itu turut diperolehinya.

Aqrak pernah terlihat Nabi SAW mencium cucu baginda Hassan. Aqrak berkata; "Anakku sepuluh orang banyaknya, namun tiada seorang pun yang pernah aku cium." Sabda Nabi SAW; "Orang yang tidak menyayangi tidak pula akan disayangi."

Barangsiapa ke pasar dan membeli sesuatu barang untuk ahli keluarganya dan dia memikulnya ke rumah; pahalanya seperti dia memikul sedekah untuk orang yang sangat berhajat. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki.


Seorang lelaki bertanya; "Ya Rasulullah, kepada siapakah harus aku berbakti?"
Jawab baginda; "Berbaktilah kepada ibu bapamu."
Kata lelaki itu lagi; "Ibu bapaku sudah tiada lagi."
Sabda Nabi SAW; "Kalau begitu berbaktilah kepada anakmu, ibubapa berhak terhadap dirimu dan anakmu pula berhak ke atas dirimu."


******

pss : harap sukakannya.... ;)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

37 ulasan:

eqbalzack berkata...

nak tengok semalam tapi...mak aii..punya ramai manusia...tuka plan masuk gym je kat curve...hehe

joegrimjow berkata...

xyah tengok r
huuu

Tanpa Nama berkata...

pinggan tadi boleh pulang ok..bila kau nak masak tuk umah aku plaks?
keh keh keh

joegrimjow berkata...

zakwan dah plan nak buat kek
heheee

rhapsody LiN berkata...

br igt nk p tgk ironman harinie. cncle lah. huhu...
:p

joegrimjow berkata...

cancel2
jgn tgok
huhu

+akufobia+ berkata...

suka dengan budak nakal.boleh buat gaduh.bishbishbish.

+akufobia+ berkata...

tapi syarat kena comel.baru boleh buat geng.haha.(memilih.)

joegrimjow berkata...

budak nakl..?

Tanpa Nama berkata...

errkk ~~
baru ja plan ngan mmber mau tgk ironman 2
huhu ~

Adziim berkata...

Aku rasa dah cerita Iron Man 2 kurang power, tengok trailer cam something wrong je. Biasalah cerita yang bersiri ni memang payah skit nk kekalkan rating best.

joegrimjow berkata...

besenye 1 sangat bagus
dah 2 3... hambar je

iman berkata...

I like a talkative kids.budak pandai+a bit nakal. Owh ho ho ~ so missing my lil ikhlas:budak kicik otak tuwe.haha

FarhanaDr berkata...

Aik.. Ade yg kate best.. Huhuhu.. Tapi kan joe.. Tapi kan.. Psssss last tu mst bukan untuk kitorang sume kan? Kuang kuang kuang.. ;p

Ismail Noh berkata...

Suka kat iron man dan suka juga kat budak kecik..duadua comel.. :P

joegrimjow berkata...

farhana, lalala

mirachantek berkata...

followed yu

aYu berkata...

ada tengok pic amani kat FB lisa surihani.. wawa... nama dia Mia Sara.. damn cute la dia..

aduka berkata...

x best???
alaaa.. bru je plan nk gi kuantan tengok..
tp rating dah sparuh tu..
nk tgk..
xmo tgk..
nk tgk..
xmo tgk..
nk tgk..
xmo tgk..
nk tgk..
xmo tgk..
nk tgk..
xmo tgk..
nk tgk..
xmo tgk..
nk tgk..
xmo tgk..
nk tgk..
xmo tgk..
...
..
.

*sigh*

MR Bang Miji berkata...

lisa ngn sara 2-2 comey kiut

Q berkata...

tak best ke? cis. tp dengki dgn org yg dh tgk iron man. haha.

suka kiss budak2. diorg wangi! haha.

si karut berkata...

erk.. bau plan nak tgk pg nie kat jj ipo. xjd ar...

rayyan wildan berkata...

xbest ek...
hurrmm..
planning nak p tgk..

joegrimjow berkata...

ramai yg dah batal plan ni
hehe
bagus2

aku zaty berkata...

hee~
nasib baik xjadi gie tengok..=p

thankz 4 de wish!=)

Sesayang_Andox berkata...

baru nak layan ironman 2.
Tentang anak tu,
ayat paling baik untuk dihurai. :)

AiZ berkata...

laa.. takkan tak best plak iron man 2? hmm... nak kena tengok sendiri baru tahu.. :)


psst: bile nak lawan chess? ade bran... hehe



komen i punya entry gak ye.. klik kuat-kuat kat sini >>BLOGWALKING YANG TAK IKHLAS !!! JOMLAH BERUBAH !!! MESTI BACA !!



Eryati berkata...

suka dgn entri ini..bleh i kopi simpan dlm diari?

Ann berkata...

aku tak layan sgt citer adamaya tu..

tp untung la ada anak2, leh dpt pahala, rugi bg sape2 yg buang ank2 tu

||| PöJìé PööH ||| berkata...

Klo xbook mmg xdpt tgok citer ni lebih2 hari minggu...

Love,
PojiePooh Abdullah

SyimaSyaz berkata...

saya suka budak2...tanpa sebab!

shasabriza berkata...

Walaupun tak tengok adamaya, tapi boleh kot deduce amani tu cute. semua orang puji. yelah, kalau dah nama budak-budak memang cute! :D

TycoBLogger berkata...

la.. tk best ke? baru plan nk tgk...

milimilo berkata...

ironman 1 pn xtgok,apetah lg yg 2.mmg xminat betul cite action2 nih.

muhammadthoriq berkata...

bole kiro gak joe,xde la x best sgt...=)

From The News berkata...

tak best??
hmm..



memang aku setuju, IRONMAN tak sebest Adamaya!!

adamaya paling best..tak payah beli tiket wayang ponn..hehe

anisalya berkata...

anak-anak harta dunia.
jadik kalo nak anak, kawin la cpt2.
hehehe...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW