Share

Sepupu sama baya aku kawin esok!!

untuk call ke malaysia, aku menggunakan perkhidmatan voipstunt. chargenya adalah 'free' untuk landline dan 4.5 penc untuk no hp. dengan perkhidmatan murah inilah meenyumbang kepada selalunya aku call ke malaysia. berhudung dengan custemer? ya, cukup mudah


dah lama tak call rumah


mungkin sebab sibuk, dicampur dengan rumah kat malaysia tak angkat, baru perasan yang dah seminggu lebih aku tak call rumah. tadi cuba call, nasib baik ada orang angkat. kakak aku yang di shah alam. aik, balik ke?


ditranslate ke bahasa mudah difahami


'assalamualikum'

'wasalam. sapo ni?'


'joe la, da ko ni?'

'hooh'


'bakpo balik rumoh ni?'

'semuo ore balik kot, yana nok nikoh esok'


nikoh = kawin : gambar google



yana adalah sepupu. sama baya. dulu ingat lagi selalu ke tadika sama sama dan pulang pun sama sama. maklumlah, sepupu dengan sepupu ni memang baik. walaupun berlainan jentina, hubungan persaudaraan itu masih tidak janggal walaupun masing masing dah 20 lebih dah umurnya


dia kawin esok??


agak terkejut juga dengar berita ni. ye lah, sama baya kot. 22. muda lagi ok nak kawin. nampaknya dia telah memecahkan tradisi spupu spupu aku yang kawin awal. cet, tak dapat aku sebagai pemecah tradisi, pencetus evolusi (apakah???)



cuba mendapatkan no hp spupu aku yang nak kawen tu, ye lah, bual sikit sebanyak, nanti call lambat lambat dah tak boleh, dah jadi isteri orang tapi malangnya no dia pulak takde. aiyook, tak boleh la nak wish ke apa. walaupun keluarga aku panggil dia yana, aku panggil dia dengan gelaran nuna. haha, zaman tadika lagi nama tu ok



kata kakak aku lagi, semua family aku dah balik kelantan. kecuali aku dan kakak aku yang belajar di australia je yang tak balik. akad nikahnya adalah malam esok, lebih kurang waktu petang esok waktu sini. waaaah, masih lagi tidak dapat bayangkan umur muda macam tu dah kawin


kata orang!


tadi jugak tak sempat nak bercakap dengan mak. dia dah naik atas untuk sembahyang, rumah 2 tingkat macam ni lah keburukan dia, susah untuk bergerak di usia yang senja. tapi sempat mendengar sayup sayup suaramak aku dari atas separa berteriak




'kakak kato joe nok nikoh?'


-apakah... (dalam hati)-





'poso la banyok, baru kure sikit nafsu tu'


-apakah... (sekali lagi)-





'tapi kalu tok tehe, mi wi la. cari ore molek molek, jange amek negro, nati cucu jadi ite'


ok, yang merah macam biasa, tambahan. erkk, dah dapat green light! yahuuuu!



nota kaki : esok nak pergi belarok... (tau ke belarok tu ape? hehe)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

30 ulasan:

aduka berkata...

haha.. igt tu joe..
jgange amik negro.. kekgi dpt cucu ite..
hahaha..
ite legam..
hahaha..

Nur Su'aidah Bachok berkata...

hahahahah~ green light sudah dpt. ape lg joe, p ah cari gadis pilihan hati. haha ;D

Tanpa Nama berkata...

haha x leh blah la mohd faridzul asyraf!
haih..bengong mu~

Zahratulhayat berkata...

haih..
i don't know if i have a weird taste.


me so into negro :)))
haha......

.::WaNiE::. berkata...

kekekek cool pesanan mak kamu !

♥Hernee Nazir♥ berkata...

spupu die yg ni bile lg?hehehe

joegrimjow berkata...

hehe
yg ni lambat lagi kot
3 4 bulan...???

syafawani berkata...

ahaha..negro kalu anak coklat2 ja..kamu kan putih..campur ok wat..aha

enyheartsdiamond berkata...

selamat pengantin baru :)

joegrimjow berkata...

diriku putih??
biar betul??
huhu

Frodo Baggins berkata...

>>___<<


wa gelak jer mak lu nyer dialog!
hahahhahaha ~~~


yer yer puasa ..

mIsH IeRA cIK irAh berkata...

owh. bestnye kawen awal.awal kawen awal leh honeymoon kan? haish.dah jodoh mereka. ha... ma x nak yang ite mu carik yang terang.cerah .hahaha

naz berkata...

haha hitam la power bro menawan

FarhanaDr berkata...

Joe.. Tau daaa.. Hang mmg nak kawen kan summer ni?? Jeng jeng jeng.. ;p

geeds berkata...

haha.
nok belarok ke mano joe eh?

aBoi berkata...

belarok tu ape daa???

Jard The Great berkata...

ahahaha.... ku yg bgtau kak sulung kamu... kamu nk nikah awal..

pompuan nikah awal takpe... suami leh tolong jaga makan minum die... =p

green berkata...

belarok?

apekah?

apekah..(sekali lagi)

;)

zaizax berkata...

joe sudah dpt green light tu.teruskan niat murni anda!! hee
skrg mcm back to zmn dulu2, org dh kawen muda

Tanpa Nama berkata...

bakpo kecek kelate ~
mu ore kelate ke joe











































make budu

































wei, contest aritu nk join tp tk leh dah ea..mmm

Tanpa Nama berkata...

bakpo kecek kelate ~
mu ore kelate ke joe











































make budu

































wei, contest aritu nk join tp tk leh dah ea..mmm

+akufobia+ berkata...

bila nak mengorak langkah?hehe.

MuNsYi SaMa berkata...

oh, racist sungguh..hehe

it's about time man. keinginan dh ade, duit dh cukup,tinggal ilmu kawin je munkin xckup lg..

meh2 blaja ngan org yg dh kawin..hehe

cik EPAL berkata...

belarok tu berarak ke??? ke berak?? hahaha :D

hasni berkata...

belarok tu bukan ke g anta pengantin reramai2
kiranya mcm rombongan penganttin la
ke silap
ehhhe

otak ketat berkata...

haha! apa ag, cpt ar kawen. jgn cari mcm yolanda sudah. hakhak

joegrimjow berkata...

hehe, tunggu esok pasal entry belarok. hoho

Ariff Shah berkata...

cik awek yang aku pernah kuar dengan dulu pun nak kawin dah oktober ni. huhu~

Nurul Hidayah Bt Jamal berkata...

belarok tu berkaroke ke?
salam tahniah kat sepupu mu nuna~ moga bahgia sellu

Tanpa Nama berkata...

jodoh dia dulu joe...hehehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW