Share

men'tackle' jiwa manusia

entry pendek, sedikit perkongsian malam ;-)

~~~~

tanda sesungut adalah tanda bahasa yang tiada dalam kamus dewan. tapi perkataan ni selalu kita gunakan. erkk, aku gunakan lebih tepat. jadi jangan tulis perkataan ni dalam penulisan rasmi ek. rosak bahasa


kelas pagi tadi berkenaan 'machine design' satu subjek yang cukup boring dengan derivation yang entah apa apa. tadi ada tengok tengok soalan past year, ya, memang soalan pun penuh dengan derivation! macam mana agak agaknya mahu score macam ni? haisshh


~~blur~~




lecturer dari china


subjek ini diajar oleh lecturer yang berasal dari tanah besar china. tadi dia ada memaparkan beberapa email yang dihantar oleh rakannya mengenai jawatan kosong dalam jurutera machine design. memang banyak permintaan. mata aku yang lalok sebab subjek yang boring dan susah ni terbuka luas dengan permintaan kerja yang begitu banyak



semangat untuk belajar


walaupun secara tidak sengaja, tetapi dengan memaparkan permintaan kerja sedemikian rupa dalam bidang machine design, aku jadi semangat untuk fokus dalam kelasnya. haha. nampaknya dia telah berjaya dalam mentackle jiwa aku untuk lebih fokus. rasanya hampir kesemua pelajar dalam kelas kot terbuka mata tadi


pandai dia tackle perhatian aku ni!



kita ubah cerita kepada dunia yang lebih rapat dalam hidup kita. dalam mengharungi kehidupan yang macam macam masalah ni, penting untuk kita belajar dengan ragam jiwa manusia ni. dalam kes yang lebih kritikal, jenis 'tackle' harus kita pelajari. jangan terlalu kasar agar tidak cedera tetapi kena sedikit bertegas supaya terkena. erkk, paham ke?


jangan 'tackle' terlalu kuat, nanti tercedera parah


yang paling utama, kita kena sedar yang bermain dengan manusia ni tidak serumit mana. kenapa? sebabnya spesis yang kita 'tackle' itu mempunyai jiwa yang sama dengan kita. walaupun berbeza pendapat, tapi sedarlah yang sesetengah perkara tu banyak persamaannya. hargailah, jangan bencikannya


peace
no war

psss : liverpool menang 4-1. yeah!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

24 ulasan:

aNoZ berkata...

kau jgn lupe plak apply utk kerja. kang nnt x dpt plak! haha... lps ni buat entry psl tackle2 plak ye. =)

Hanis Kamis berkata...

wahhhh...

sngt suka ayat penamat itu.

wink.wink. ;)

joegrimjow berkata...

tackle2 ya?

baiklahh

Nur Su'aidah Bachok berkata...

oyeahhhh!
study study study~

Sidratul Muntaha berkata...

pepagi sudah tunjuk aku gmbo drawing..
ish budak nih.
aku hempuk kang.
aku dahlah baru abis kelas dgn bebudak.
serabut tgk drawing2 ni dah.
dah tak daya nak
nak coti beranak jer rasanya cepat - cepat

aduka berkata...

peminat liverfool rupe2nye.. haha..

Syima Boyd berkata...

pening tgk gambarajah itu...
tackle, tackle jugak...tp kena prove kan la.mcm nak tacle perempuan..huhu

~0~ berkata...

aku tengok soalan tue trus aku surender....

+akufobia+ berkata...

goal adam johnson smart.

AyanaAsham berkata...

nak tackle jiwa manusia x semudah belajar alif ba ta!

kawie2020 berkata...

hehhehehe... tackle jiwa memang menarik...

gambarajah tu buat aku pening... x paham apa langsung... x de ilmu dalam bidang tuh.. hhehehehhehe

FarhanaDr berkata...

Hoyeh hoyeh.. Ku suke sangat entry ni.. Mmg telah menackle jiwaku sama seperti tuan blognya telah menackle hatiku.. Kuang kuang kuang.. ;p

Betui tu joe.. Hang blh kahwin dah ni.. Hik hik..

helena's berkata...

yeayyyy!liverpool menangggg!!

fikaryna berkata...

akibat en.fika pandai me'nakle' aku..maka jadi suami isteri la kami..haha..tiba2 jer..

Lifesaver berkata...

ssh nak tackle hati manusia..once dah takcle..hilang kepercayaan..nak tackle balik..mmg ssh~

naz berkata...

uh manusia sekarang hulur jer tergoda nyah hahha

Vee Lockheart berkata...

Huh?
Joe Liverpool?
(:

joegrimjow berkata...

syima, erk, nak prove ke? hehe

ayana, mmg xmudah, tp boleh dipelajari

joegrimjow berkata...

helena, yeah, menang 4-1

naz, jngn pakat amek je, bahaya badan

Mak Su berkata...

tacklelah jiwa manusia dgn hati yang tulus ikhlas :)

jard yg tgh kursus berkata...

joe... ku windu sama mu...



punya blog.. ehehehe.. =)

pssst.. joe da berjaya tackle hati bakal isteri tak?

NuR berkata...

jangan terlalu kasar agar tidak cedera tetapi kena bertegas akan terkena.

~ oh suka banget ayat tu
~ ku ulang 20 kali baru fhm
~ haha!

.::WaNiE::. berkata...

cehhhh citer bolaaa :p

joegrimjow berkata...

cite bola ke?
hehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW