Share

setelah 26 jam....

baru boleh mandi
wahhh
leganya
;-)


~~~~~


banyak benda nak cerita ni, maklumlah, dah sampai ke bumi yang dah lama ditinggalkan ni banyak plak idea berblog ni datang. waaaah, tak tau nak start yang mana ni.


dalam flight


hajat nak duduk di tepi awek mat saleh tidak kesampaian. yang duduk di tepiku adalah makcik india yang nak melawat anaknya. bukan kecewa sebab dia india atau bangsa apa, tapi disebabkan title mak cik ;(


dari mula penerbangan sampai la sampai ke london, dia asyik baca buku pasal 'tuhan-tuhan' dalam agama hindu. kuat betul pegangan dia. respek kat mak cik.


orang melayu/islam kita? nak sembahyang atas flight pun taknak, macam2 alasan diberi..hurmmm


1 pagi sampai 10 pagi


lebih kurang 9 jam berlegar-legar di kota london sorang2. diulangi, sorang2. bukan takde kawan, nak ikut pompuan, dieorang balik awal sangat, nak ikut laki, lewat tersangat la plak. last-last, balik sorang.


dan yang tak best, habiskan masa 9 jam sorang-sorang. waaahh, diriku macam seorang loser! nasib baik ada facebook, online facebook la kejenya. time kasih kawan-kawan yang sudi 'main-main' di facebook


lagak seorang senior


sekarang ni sibuk dengan budak-budak baru masuk. bukan sahaja malaysia, universiti sheffield ni memang ramai international student. muka budak-budak baru ni sepesen je, gelabah. kekeke!


owwh, ada sorang awek dari yugoslavia (kot...lalala~) tanyaku tentang nak masuk ic ni macam mana. dengan lagak seorang senior yang otai, ku bagitahu satu persatu. yang tak perlu bgtau pon ku bgtau. kekeke! hadiah? biarlah ku seorang yang tahu



takde internet lagi


sekarang ni xde lagi kemudahan internet. sebab masuk rumah baru, semua nak baru, termasuk internet. ingat nak amek pakej 40mbps la tahun ni. baru kepuasan online tu maksimum


sekarang online kat ic. haaa, semangat betul. orang suk sibuk cari supervisor, ku duk sibuk update blog. kekeke. semangat berblog katakan. ok lah, lepas ni blog ni takkan jadi blog peribadi dah, jadi blog macam dulu-dulu. hehe. adioooossss



nota kaki : 13 darjah celcius membuat usus dan sumsum tulangku membeku

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

26 ulasan:

░♥si lampu neon♥░ berkata...

amboi ko. memilih giler. dgn makcik taknak duduk. mane tau dia bakal mertua ke ape ke? haaaaa mau nyesal hehe

SuFy berkata...

mesti seronok dapat study obersii ye joe..heee

sharamli berkata...

jgn h0msik....ha3

Ejay berkata...

salam kenal...
my very first comment here
been here before as silent reader
tp skrg rasanya it's about time to be ur blog follower lah. hehe.

btw, kamu dah lama join Herbalife?
dah smpai level mana skrg? World Team member?
pergi tak Extravaganza kat S'pore?

SyimaSyaz berkata...

selamat sampai dah??alhamdulillah....
nanti buat entry yg mcm dulu k.baru ade motivasi skit....

BabyJane[The Juliet] berkata...

hehe slmt kembali ke dunia belajar
:)
lme tk singgah
tahu2 u dh balik dah
:)

momentinlife berkata...

sib baik sempat buat sket lemak balik raya tu ari.. kikiki

{lumut} berkata...

muke dak2 baru gelabah..
muke ko cmne dlu joe?hehe..

Arra JaSmY berkata...

salam..hye..lamew x jengah..blog ara pown da lamew x update..huk3..x dew mood r nak nulis..huhu.
joe da alik sanew eh...selamat belajar yew..ahaks:)

green berkata...

gelabah..

zaman dulu kamu pun gelabah gak kan..

nursarah87 berkata...

dah selamat sampai ek, alhamdulillah.

Hazzy Ishak berkata...

dah selamat landing...

atiQah adNan berkata...

waa.. kena ikut semangat jOe berblogging ni..

misz beauty berkata...

weh... dah balik sheffield eh??? selamat mengcontinue study eh... study smart dun study hard... ahaks...=D

pasni bley buat contest hadiah dari sane pulak..=D

Lifesaver berkata...

nak sesuaikan diri balik dgn suhu kat sana..kalo diri ku...sudah beku agaknya

Jard The Great berkata...

waaa... da smpi rupanya..... uits joe.. ade org jual herbalife kat aku.. Rm230 ja utk start pack tuu.... huhu..

mr.syazwan berkata...

FUUUYOOOOO
berjln2 9 jam??????
mmg FUUUYOOOO

huhuhu

peridot sepi berkata...

selamat tiba ke tanahair...

farah berkata...

13 darjah celcius?
waa, sejuk.

:)

IT'S Me N.a.N.a berkata...

tak per..maybe makcik tue pun berfikiran mcm tue. Sejuk? pakai baju tebal2 ok..

misz beauty berkata...

betul punya x berapa nak de tenet nih... pagi td sampai petang still tgk comment 0 jerk... eheh...=)

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali berkata...

subhanallah
Joe, raya pertama sampai ke3 aku beraya di Kelantan. Raya ke4 sampai 7 di Kedah dan Perak.

The night ko sms aku, aku on the way balik kelantan.

kau ada akaun May Bank atau Bank Islam (lagi cantik)

Firol berkata...

aircond baru 16 pun dah rasa sengal badan kesejukkan ni kan 13..lagi pulak bawah takat beku

azuan berkata...

13 darjah..
sejuk bebeno negeri mat saleh nie..
sebab tue ku tolak dulu huhu..

btw, tq tuk hadiah tue..
nanti aku tunjuk gambar hadiah tue hihi

anak laut berkata...

salam...singgah,

best entri anda..bila la dapat pi london ni..:)

anis berkata...

niat tak btl .
sbb tu untie tu yg duk kat seblah .
hahaa

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW