Share

hari ini aku masak dan kisah 5 saat

napa?
tak percaya?
percaya je la
alaaa
simple-simple je
sesuai dengan title laki


bukan sebab kak moh tak masak
bukan sebab makku takde
saja nak buang tabiat
nanti lepas terawikh upload gambar
penat memasak
;-)



~~~~~


kisah 5 saat yang penat
amaran : memerlukan daya imaginasi yang tinggi!!



satu persimpangan jalan raya
seorang lelaki memandu kereta
meluncur laju
tiba di satu persimpangan
lebih tepat simpang tiga
diberi signal kekanan
sebab mahu kekanan
dia berhentikan keretanya
kereta di sebelah kiri sudah clear
niat untuk terus ke kanan dimatikan
melihat satu kereta dari kanan meluncur laju
ye, tunggu jereta itu lintas dahulu

saat pertama
saat kedua
saat ketiga

kereta itu semakin perlahan

saat keempat
saat kelima

oooh, rupa-tupanya kereta itu mahu kekiri
bukan straight
SIGNAL KE KIRI TAK DIBAGI
membuat si lelaki itu geram mengetap bibir
terpaksa menunggu 5 saat
baru boleh bergerak kekanan


bagi la signal saudara saudari
bukannya kena bayar pun tak bagi signal!!!!


nota kaki : ke kl 5hb ni. jom bukak pose sama-sama

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

40 ulasan:

IxoR@ berkata...

Joe masak? Jgn lupa bagi sekali resepinya...

Wow...tak sabar nih!

{lumut} berkata...

jomm..=)

luth textile berkata...

masak? waaa...

anniecute berkata...

Belajar pandai, masak pandai. Hmmmm..boleh buat menantu ni

cHeRyNa PiReS berkata...

hihihihi....comel la kisah 5 saat nieh...:)

sharamli berkata...

penat msk?
kua peluh menitik lam maknan x?
muahaha

shinawawa eyenie berkata...

5/9 k?
alaa nk jmpa wak..hehe..
tp ms xmngizinkan...

saypOOL rafhtello berkata...

nak rase ckit masakan orang bujang..
haha..

signal2..sian signal tu xdigunakan..

Tanpa Nama berkata...

blh jd chef ni...
hehe..

sy pun xske org yg ske bg signal.hoho.

Tanpa Nama berkata...

xbg signal*

al-Wann berkata...

msak ape tue?he2..

ak germ td blik bazar,ade plak sekor mahkluk nie time kt simpg xbg signal..nsib bek pose, klu x
dah mcarut dah ak..ahaks..

imanshah berkata...

masak apa??huhu takper bakal suami mithali

mummYaeesh berkata...

tau takpe..hangin tul dgn pemandu yg nak belok tp tak signal.. salah sorang nye si ahkau..adoyaiii selalu kena bebel tau!

weols tak kisah ler ada kete ke tak..bila nak belok tetap bg signal!da jd habit

wei, nape tak jwb soklan kat ym?adoyaii

ChekguSekolah berkata...

masak ker joe? hehe..

apakah juadahnya?

mcm besh jek

nursarah87 berkata...

jomla buka sama2 kat kl..hii..

geeds berkata...

haha.
nsb baek larh daya imaginasi tinggi.
btol2!
senang bg pejalan kaki nk melintas juga!

Tanpa Nama berkata...

joe bwk kete laju..berhati2 dan byk2 bersabar..hee...

nadxoxo berkata...

a'a..kadang kete je besar tapi xreti kasi signal..sian..kete dia xde signal built in kot..haha

selamat berpuasa :)

rhapsody LiN berkata...

ape2 pon blog abg joe mmg bes. creatif and banyak idea. sory la dh lama x smpat comment. just tgk2 je. bz kebelakangan ni... then tadi lin smpat promote blog abg n herbalife kat rumate lin n mmber dia. ahaha~
bunyi mcm lawak but it's true. :)

bila lah ada rezeki nk bawak kakak kan.
hurm..

ape2 pon, slamat b'puasa.. nnti dtg kl text lin. jom buka sama2 blogger ramai2. :)

Are'Ja_(",) berkata...

hehee..tu je ker kisah 5 saat? tp mmg btol lah mc tunngul jerk kn klu ade kereta nk belok x bg signal...saborrr jerk lass..

anyway thanks singgah blog aja :)

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

joe tlg masakkan spageti tuk lolly boleh? kahkah:P:P

CaPiQa berkata...

lagi sengal bila kereta2 mewah buat macam tu. beli kereta baru, mahal2 plak tu. tapi 'takde' lampu signal rupanya. kesian kan? haha ;p

p.s: walaupun kereta kecik saja, tapi lampu signal saya berfungsi secara efisien oke. ^_^

Monkey D Luffy berkata...

bahaya jer kan

tu boleh buat eksiden tu

Tanpa Nama berkata...

penat tunggu 5 saat.....5 saat tu bleh gerak jauh dah.

ZARA 札拉 berkata...

aku tak sabar tunggu gambarnya Joe~

hehehe~

hasni berkata...

joe
nak juin bkak posa sama
huhu
muka xmalu ni
malu malu

joegrimjow berkata...

@5181204618060476643.0
ga,bar tak sempat nak upload
huuu

LUVLYDIYANA berkata...

nak masak gak..

Anis Mohd berkata...

moral nya ,
jgn wat jalan tu cm mak bapak kita yg punya .
pk la org lain skali .

joegrimjow berkata...

@5905503473425395230.0
gambar tak sempat nak upload daa

joegrimjow berkata...

@1640612508612574237.0
blushingg

Tanpa Nama berkata...

selalu mcm tu..org yg x bg signal ni nyusahkan orang je~

'AQILAH berkata...

semalam pun aku masak.

||alis|| berkata...

salam...

:)

bila nak masuk melaka pula? berbuka ikan bakar pari :P

misz beauty berkata...

huh... jangan lah kata buang tebiat tak baik...=)

yup, pesanan di ulang utk para pemandu diluar sana... silalah gunakan signal jika ingin beralih lorong atau arah... jangan susahkan org laen...=)

RAJA NORAZAH RAJA ISA berkata...

salam..rajinnye memasak..anak sapa la ni..

neezareef berkata...

waduhh..geram ya klu org x bg signal nih..

+akufobia+ berkata...

haha.langgar balik kereta tu.

Farhana berkata...

Mungkin signal rosak agaknye encik joe.. Heehee..

misz A.C.C.A berkata...

yer... sangat mnyampah bile org x bg signal...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW