Share

belajar sesuatu




mencari perbezaan


suami isteri
pasangan kekasih
yang mengalami keretakan hubungan


kenapa ya?


menambah teruk keadaan
selalu cari perbezaan


kau perempuan
aku laki


aku suka tengok bola
kau suka tengok masak-masak


aku suka neslo
kau suka sirap


aku puasa sungguh2
kau uzur ratah maggie pukul 10 pagi


tak banyak sangat perbezaan
sampai yang bodoh pon nak dicari








walhal







persamaan banyak tak amek pusing pun


aku manusia kau manusia


aku hirup udara kau pon sama


aku makan nasi kau pon makan sama


aku sayangkan mak bapak aku kau pon sayangkan meraka jugak


aku ada kaki kau pon ada jugak


kan banyak persamaan
kenapa nak cari perbezaan jugak?



mungkin dah tak mahu
tak hendak seribu dalih kan?



~~~sigh~~~

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

32 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Biasala manusia...
rambut sama hitam hati lain2.

Tanpa Nama berkata...

Biasala manusia...
rambut sama hitam hati lain2.

sharamli berkata...

kal0 dah jdik mcm tu mmg la..seb0k nk crik kesalahan masing2

green berkata...

dahulu parang sekarang besi..
dulu sayang, sekarang..

'AQILAH berkata...

different untuk lengkap melengkapi.

Lin berkata...

betul3!!
(ala2 upin ipin cakap)
h0h0~
:p

ayin jemin berkata...

itu la manusia..pndai berubh2..

emilyrockz berkata...

sebab persamaan tu mcm common dah..
cari perbezaan la br thrill...;p

Ery Farieha berkata...

betol3.
kalo dah xnak, mmg mcm2 lah alasan.
huuu~

joegrimjow berkata...

@7811500654073479927.0
basi?

joegrimjow berkata...

@4852770244807724740.0
harap xkena kat diri sendiri la ek

Tanpa Nama berkata...

yg byk persamaan tetap dibuang, apatah lg yg byk perbezaan..kejam2

i'm_siCK_n_tiReD berkata...

yes...mr joe.. tu petanda si dia xnak lagi.. saje je ckp byk perbezaan itu ini la..

bagi aku la... kalo org dah xnak watpe nak paksa..

bkn nak ckp kite nie xnak kat die tp kalo die memang dah xnak..paksa pon xde pekdah..penat...

SuFy berkata...

pompuan tak sama dgn lelaki..wanita dgn kelembutan, lelaki dgn keegoan...kalo 22 keras, tu yg slalu berlaku keretakan dlm hubungan..huhu

ALiE berkata...

dulu kau umpama suri
kini kau setajam duri

kenapa harus berlari-lari
kalau hati tiada seri

joegrimjow berkata...

@2896414122011587696.0
tu pasal klu dah xnak seribu dalih
paham2 je la

i'm_siCK_n_tiReD berkata...

yes... aku ske alie nye puisi..sungguh puitis~

John Iverson berkata...

Kita semua sama bro... manusia... xxde beza pangkat pn...

Tanpa Nama berkata...

ini lah manusia~
suma nya serba xkena.

hee~

CAHAYA berkata...

manusia penuhi masa cari masalah. bukan solution.

piNky LuCiA berkata...

entry yg sgt beremosi.. kenapa ni joe? r u ok?

hmm.. give n take laa.. baru laa hubungan tak retak.. kekadg manusia ni gitulah.. asik nak tgk kelemahan je.. kelebihan berlambak tak nak tgk..

so jom ubah mentaliti kita.. hehe

piNky LuCiA berkata...

nak bc byk lagi pasal entry joe.. tapi tak sempat. nnt sempat masuk ag ye.. hehehe.. byk keje.. asigm.. yg nak kena antar.. wawawaawa

green berkata...

@joegrimjow

basi.?? kejamnyee kalau cm tu..

shinawawa eyenie berkata...

persamaan dan perbezaan 2 yg membolehkan psngn itu serasi...

{lumut} berkata...

itulah manusia..
kadang2 buta sebentar hatinya..
hmmm

momentinlife berkata...

hurmmm lbh2 lg klu alasan dorg, 'dah tak sehaluan...' padahal mmg hati dah tak nak..

Tanpa Nama berkata...

Belajar sesuatu dpd sesuatu.. Sayang akan blog ini...best..

Firol berkata...

Alasan bosan le tu...


bahasa melayu cukup indah, benci pun berlapik bahasa...

eazy berkata...

manusia joe.
kdg2 yg kecik pon nk dibesarkan.
padahal sambal tu terkurang garam sket pon..hmmmm

+akufobia+ berkata...

haha.alasan nak cari lain?ngaa.

JonetTheGreat berkata...

aku ske la post ko yg nih.. simple.. but deep

Tanpa Nama berkata...

erm...kalo hati tu xmau dah...semua dipandang x elok

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW