Share

nasi kerabu ayam percik

masih lagi disini. semalam pergi beli robot kat anak sdare. abang ke2 ku ada 4 orang anak. 4 4 lelaki. kat uk sebab barang banyak, tak jadi beli. kat korea hari tu robot mahal sangat! pun tak jadi beli. anak sdare yang sulong dah mula merajuk nak tak nak, kene pergi beli jugak!


jusco seremban best


jugak beli robot ni. ye la, dulu tak de duit nak beli kat diri sendiri, kali ni ada sikit rezeki, kene beli kat orang lain pulak. zaman robot dah habis. zaman cari bini pulak. lalala



papa joe - aku
camil - anak sdare sulong (6 tahun)
jan jan - anak sdare ke2 (5 tahun)


papa joe : camil dah pergi skolah dah?
camil : dah. tadika
jan jan : jan pun nak pergi skolah jugak, tapi umo tak cukup lagi


papa joe : bagus la, camil blaja apa kat skolah?
camil : macam2
jan jan : jan pun tahu banyak jugak!


papa joe : jan tau apa?
jan jan : warna


papa joe : kete tu warne apa? (sambil tunjuk kete warne kuning)
camil : yellow
jan jan : tak lah, kuning!


camil : kuning dengan yellow sama la
papa joe : betol3, sama la jan
jan jan :ooo, kalau merah?


camil : red
jan jan : betul ke papa joe?
papa joe : iye, pandai camil. hitam?


camil : black
papa joe : putih?


camil : white
papa joe : pandaii, biru?


camil : blue
papa joe : hijau?


camil : green
papa joe : panda!


jan jan : warna-warni?
camil : mana ada warna warna warni......
jan jan : takde ke??


papa joe : colourful
camil n jan jan : pandainya papa joe!! (ok yang ni tipu)



tak sangka belajar warna pulak dengan anak sdareku. lepas je beli robot, semua muka happy. makin sayang la kat papa joe die ye. yang tak tahan, silap beli, last-last, papa joe die kene pasang semua. robot pasang siap!


berkenaan dengan tajuk pulak, tadi dah call ibu ku dikampung, dia tanya nak makan apa? ku yang memang dah lama tak makan nasi kerabu, terus mintak nasi kerabu ayam percik dengan sate. yeee haaa. nanti dah sampai, dah balik, ku update yeee.


jangan jelesssssss

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

50 ulasan:

Eyda Chan berkata...

masa aku g kl dulu perna gak merasa nasi kerabu 2.. ngeee

naqiubex berkata...

waaa... sedap sedap..

ZARA 札拉 berkata...

aku lagi suka dengan daging bakar~

hehehe~

atty's berkata...

tengah demam nie joe sebut2 lak ..nasi kerabu .

CikYana(",) berkata...

i like nasi kerabu
uwaa ptg ni mau pegi pasar malam la
beli nasi kerabu..ngeh2

SASYA WILLIS berkata...

alahai ns kerabu ayam percikk..sedapnyer..

a m b e r h u n n berkata...

seriesly sy tak penah makan nasik kerabu.ahah

anonymous berkata...

ak tgah lapa skunk.. tgk ttile nasi kerabu.. menambahkan keinginan tuk mkn.. ayuh.. ke kantin dlu.. chaow

Na Shari berkata...

Pernah makan nasi kerabu ni dua kali je...

Sedap..tapi rasa pelik la coz warna biru...

KhairiL's berkata...

nk jeless gk skit

IxoR@ berkata...

tanya pada ibumu...ada tak nasi kerabu goreng? sedap....

HEMY berkata...

bestnya dpt uncle camni..huuuuuuu

niza berkata...

terliur sudah....

+akufobia+ berkata...

buatan mak semestinya paling soodap.

tRuly tO be mYself 'Qa~ berkata...

hee~ suke layan anak sedare cakap...
comel kan..

Tanpa Nama berkata...

nak jugak nasi kerabu!!!!

najwa hazirah halmi berkata...

adoi!!!
sedapnyer!!!
-penchenta nasik kerabu!!!-

farah berkata...

pg tadi breakfast dgn nasi kerabu dan daging bakar

yummy!

:D

haruan tasek berkata...

mak aku terkejut nampak nasi kerabu biru tu...ha..ha

ayin jemin a.k.a ain berkata...

masalahnya..kmu x cari2 bini pon lagi..

babymiLosh berkata...

nasi dagang+ikan tongkol.... =)

~Cinta Cukulet~ berkata...

sekali sekala balik, nak makan apa pun semua org layan hehe bestnya

sufy berkata...

heee..nasi kerabu memang sedap..nak blaja wat lor..uhuk3

nurain berkata...

hehe..aku paling benci anak abang sedara aku..bila belajar pasal

mata

hidung

mulut

tup tup

tambah lak

te...

apaka~

Abg Din berkata...

lebam 12 jam tak habis lagi, gi Korea pulak...

nak lebam berapa jam plak gi Korea?

Nasi kerabu uiiihhh sodapnya! Biasa jumpa kt pasar ramadhan je...

cik erin berkata...

hari melayan anak2 sedara:D
huwaa nasi kerabu & ayam percik.
nak balik kg.........! :((

ayong berkata...

woa, uncle yg baik
:)

NurFiera Mohd Zain berkata...

slm..nice blog~
jln2..terjupe blog awk :)

best bc blog org blaja jauh2 ni
:)
tp cari2 chat box xde lak
huhu

hv a nice day

tehais berkata...

emmm..ns kerabu..aku tak minat..kekeke

tehais berkata...

emmm..ns kerabu..aku tak minat..kekeke

tehais berkata...

emmm..ns kerabu..aku tak minat..kekeke

DilOt berkata...

uncle yg baikkk...

mo0ney berkata...

becinta ngn org kelantan 6 tahun pun masih xbrapa suka nasi kerabu

Hazzy Ishak berkata...

terliuq ah!!

cik ian@aH Lian~ berkata...

joe,
tajuk sudah
buat org rase lapo deh~

Anis Mohd berkata...

waa..
nasik kerabu ..

Signorina Syima berkata...

dah boleh kawin ni..

pandai layan budak2...

Eazy Izzuddin berkata...

wa....
jeles nih...
=P
xD

faraulah berkata...

Isk...

Nasi Kerabu Ayam Percik!!

Terasa nak balik KB la ni jugak..

Huhu...

Babyjane[The Juliet] berkata...

nasi kerabu best
:D

bee berkata...

sedap tu nasi kerabu ayam percik...=)

Precious berkata...

Elehhh .. papa joe kesayangan anak sedara yer. Ko umpan ngan hadiah eh? Tapi nasi kerabu tu, uh uh ... sedapnyer.

:: Bu Boyz :: berkata...

papa sedara yang hmm boleh laa tahan <--ble tak cakap camni
jgn marah ahaks

Monkey D Luffy berkata...

aku nak jadi anak sedara ko umur 7 tahun

hehehe

azaliahjsalleh berkata...

woahhhhhhh kanak2 yg chumel
bunyi cm sodap jew

mummYaeesh berkata...

oklah tu arini belajar warna sok belajar shape lak ek!

bestnye nasi kerabu warna biru..dgn ayam percik lak tu.. tetiba rindu kat makcik kerabu pasar malam bandar pusat jengka!uwargghhh dgn air coconut shake lak..persstt!

ayien.. berkata...

Best giler jadi ank sdare papa joe
ha ha ha ha ha ha ha ha...
hurmmmm meme sedak nasik khabu..
huhuhu..
lama tok bace blog mu...
aku balik kg takde tenet....
anyway enjoy your time at home sweet home... okayh..
lol

princess lucky berkata...

best nya nasi kerabu aym bakar..
nyum,nyum..

pErEmpUan berkata...

owh..da balik malaysia ek? sori terterterlambat hehehe baru jek lepas mkn ns kerabu (beli je)..syg telur asin da abes hmmm

rhapsody LiN berkata...

wah...jeles giler!!!
xpe2.. aritu cuti dh mkn nasi kerabu puas2.
:p

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW