Share

entry pendek (3) - kali terakhir

ini adalah entry pendekku yang paling last rasanya. lepas ni akan kembali panjang seperti biasa, tu pun kalau tiada arau melintang. oleh sebab ini part 3, dan juga part last, banyak cerita walaupun pendek...


~~~~


balik dari ic semalam pukul 2 setengah pagi. entry pasal hantu membuatkan ku takut pulak. haishhh. sapa suruh letak gambar hantu kan? padan muka! bukan itu mahu kucerita, ada benda sedih mahu ku kongsikan.


basikal
-tak sempat nak bergambar dengan basikal kuningku-



yee, basikal kuningku yang ku ceritakan dulu di entry ini telah dicuri. kunciku telah dipotong. walaupun taraf sekuriti kunci itu bertaraf 4 ( kene ada alat khas untuk potong), kehilangan basikalku amatlah diratapi. bye bye basikal. ku pasrah orang mencuri basikal ku itu. doakan dia bahagia dengan basikal yang dicuri itu. bahagia sehari, lepas tu kene langgar!!!



doa orang teranaiya dimakbulkan.
ya allah, berikanlah aku kejayaan dalam kehidupan...
aminnnn


~~~~


sekarng ku menulis pukul 1.18 petang. waktu ini ku dah merdeka. esok paper last start pukul 9 habis pukul 11. rasa gembira itu kurang sikit sebab subjek esok agak susah. apa-apa pun, yang penting, waktu ini esok, ku mungkin tiada di sheffield, mahu ke york, membeli cenderahati untuk fmly dan juga kawan-kawan terdekat. mungkin juga blogger tersayang?

lalala~

-gambar budak2 happy, takde kene mengena-



esok akan dibuat shedule entry, sapa 1st komen, ku akan sayang dia lebih. bila sayang lebih, ada la penangan dia. kooot. pukul berapa? mungkin 11, habis exam. atau pun, lebih awal?? entah...



~~~~



price=harga
value=nilai

kita punyai price yang sama, tapi value yang berbeza-beza.



pelik melihat ada orang yang kaya raya. billionaire. sedangkan masa dia ada cuma 24 jam. kita pun 24 jam sehari. tapi bagaimana dia boleh kaya? sedangkan ku hanya "kaya" seperti ini? ni lah disebut, same price but different value.


pelik melihat ada orang pandai. genius. sedangkan masa dia ada cuma 24 jam. kita pun 24 jam sehari. tapi bagaimana dia boleh jadi pandai? sedangkan ku hanya "pandai" seperti ini? ni lah disebut, same price but different value.

-ini bukan dacing UMNO-


joe, ubah sikap!!
sekian

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

54 ulasan:

izzyzatt berkata...

xpe boleh beli basikal baru, kan2?

♥ cik intanurulfateha ♥ berkata...

1st!

♥ cik intanurulfateha ♥ berkata...

.alamak skali visible daa
.ekekeke :P

mamma mia! berkata...

woi aku nak cenderajantung gak. wahahahaha

Babyjane[The Juliet] berkata...

wahwahwah
:)
ingt dh hbis exam dh
:)

kimomoto kozaima berkata...

beshkal ilang huh nmpk cam mahal jek...lepas ni kne tambah kunci lagi..haha

faNna berkata...

gud luck utk last paper! huwhu.

er,york tu hape? =.=

faraulah berkata...

1st????

hahaha...
nice blog..
ble nak Balik KB?

joegrimjow berkata...

pokai la camni..
huhu

mummYaeesh berkata...

takde rezeki uols nak jupe dia la tu..baik nye bg sehari jek bahagia pastu kena langgar terus..ganeh muh!

kul 11 kat sana..kat sini kul bpe ek??fm satuuuuu!woohoo

klu diberi perumpamaan kan..price tu sesuai utk lelaki dan value lak sesuai utk pompuan!motipp??

Mamamanja berkata...

ralatnya giler hilang beskal.
nak jadi pengomen yg 1st tu cam x kompiden plak huhuhu

p/s: entry contest tu telah diedit semula. jadiknya xde ayah pun masih berpeluang tuk join. jom... ajak kengkawan lain juga

cikeYda berkata...

just gud luck 2 u.. chesseesss!!

xuen adyla berkata...

joe lain kali letak mangga
letak kunci
suma benda alah ko letak

jgn sedih dpt la t basikal baru

pg york beli hadiah?
huuuuhuhuh
nak cokelat

xuen adyla berkata...

joe lain kali letak mangga
letak kunci
suma benda alah ko letak

jgn sedih dpt la t basikal baru

pg york beli hadiah?
huuuuhuhuh
nak cokelat

KhairiL's berkata...

aku pun nk jd 1st walaupun dah jd pengkomen ke berapa pun x tau
hoho

"same price but different value"
tepuk dada tny minda....

bEEdLE d' bARd berkata...

aku nak brg yg low price, high value..kat mane blh dpt ek

bEEdLE d' bARd berkata...

aku nak brg yg low price, high value..kat mane blh dpt ek

~Cinta Cukulet~ berkata...

man jadda wa jada..ssapa yg berusaha dia yg berjaya..:)


p/s : basikal tu dah tak ada rezeki kamu, redha jelah hehe

Tanpa Nama berkata...

as'kum encik joe

boley tanye tak, ape ciri-ciri gadis idaman awk?hehe sowie xde kaitan dgn entry. saje nak tau

Mohd Nasri Md. Nasir berkata...

pnjg gk la entry ni..haha

joegrimjow berkata...

hihik
kan da gtau dluu

atle ♥ waT¡e berkata...

Slmt pulang ke tanahair..
smpai airpot..silalah nyanyi lagu NEGARAKU...hehehe (stand up!!)

naqiubex berkata...

Entry pendek?
Saya nak baca pun malas sebab panjang sangat.. hahaha

ayin jemin aka ain berkata...

org pndai sbb dia brusaha lebih dr org lain.

anyway
good luck tmorrow!

momentinlife berkata...

pjgnye entry pendek ko.. heheh

Good luck last ppr!~

joegrimjow berkata...

pnjang ke?
cam pendek jew

azaliahjsalleh berkata...

gud luck 4 the last paper

ngeh3

saba saje la
~ ujian allah
akan ada hikmah disebalik musibah ini

azaliahjsalleh berkata...

gud luck 4 the last paper

ngeh3

saba saje la
~ ujian allah
akan ada hikmah disebalik musibah ini

Tanpa Nama berkata...

pukul 11 aku dalam dewan kuliah..huhu

Syima Syaz berkata...

joee...
nak gak cenderhati dari UK.alaaa belikan keychain pun jadi lah...=)

amirul berkata...

Salam joe,
Sabar atas kehilangan basikal... InsyaAllah doa anda termakbul... apepun gud luck 4 last paper...

Mr K berkata...

Sebab dunia ni tak adil. So ada orang yang dilahirkan pandai. dan ada org yang dilahir kan tak leh jadi pandai.

Ouch. Dunia. Used to it.

CaPiQa berkata...

entri pendek yang panjang mungkin. oh, di sini mungkin isu price yang sama tapi value berbeza. kan? haha..

beli hadiah? ehem, ehem.. xD

Lun berkata...

bsikal tu kne curi sbb nmpk mcm mahal kot

pwincess AJA berkata...

adakah ine N3 yang pendek?=.-
cam panjang jew.=PPP

btw,gd luck tuk last paper.
aja2 pighting~

Emira Kesten berkata...

panjang je!! eh bukan araL mlintang ke? arau, perlis. hehe

shaker hanafi berkata...

thanks for the bday wish!

zAkiAh_AbDuL berkata...

all the best for tomorr's pper joe.:)

Jard The Great berkata...

kesiannya.. huhu..

sally berkata...

akak penah hilang moto..huhu..sedey giler..

Dilah - DilOt berkata...

Anonymous said... boley tanye tak, ape ciri-ciri gadis idaman awk??


joe...aku tau satu...kamu tak suke gadis de bulu ketiAK..hehehe...ni je yg aku hengat...

~cik manis~ berkata...

smoga joe diprtmuksn kmbsli dgn bike kuning tu :)

Eazy Izzuddin berkata...

beli aje basikal yg baru
huhu
xD

nURmALa mAZLan berkata...

cam bukan entry pendek je..wakakaka~ len kali.. pakai rantai yg ah long buat rantai kaki tgn org tu..confirm beskal x hilang

cik erin berkata...

suka yg ni; same price but different value.

ehhh ada something utk 1st comment?
tiba2 mcm nak bertapa dkt blog ni:D

atty's berkata...

lepas ni ko kena kunci pakai kunci kapal lak..joe..

echah_syed berkata...

nasib curi basikal..kalo hati mu yg dicuri sape nak jwb ekeke :p

nurain berkata...

sedekah je la

amalan mulia..

hihi

babymiLosh berkata...

price=harga
value=nilai

kita punyai price yang sama, tapi value yang berbeza-beza.

*daku terfikir dan berfikir*

maizatul. berkata...

gamba budak2x tu , tande merdeka .haha ~

maizatul. berkata...

gamba budak2x tu , tande merdeka .haha ~

pink_butterfly berkata...

arau melintang?


hihiii~

Monkey D Luffy berkata...

teringat basikal aku dulu... pun kena curi

awek belajar tinggi2... value hantaran pun tinggi

hehehe

Tanpa Nama berkata...

oho..gitu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW