Share

tangga batu cave

udah jumpa!!! bagus betul mat saleh ni. klu ade barang kita hilang, mesti akan d simpan sampai kita ambil. dah agak dah, sebab tu semalam tak bersungguh-sungguh sangat cari. basikal ku wujud lagi

oohhh
semalam basah kuyup dilanda ujan.

sudah seminggu cuti, tak banyak rasanya pengisian. orang suruh berjalan round eropah, ku tak start lagi. cuma mungkin 22 hb ni pergi paris. meroyan-royan disana nanti. mana tau jumpa jodoh ngan org paris...sapa la tau kan??

~~~~

hamdi dan pak belalng di gombak

"abah yakin ke ni kita mampu panjat, hamdi ok je. abah tu, mampu lagi ke?"

"abah ni nampak je tua dari luar, yang dalaman ni masih segar bugar. tanpa kopi jantan pon abah still boleh joging2 ni tau"

"klu joging 5-6 km ok bah, ni panjat batu ni, yakin boleh je abah ni"

"malaysia boleh nak"

-sesampai di batu cave-

"abah ke depan, hamdi follow blakang, kot-kot jadi apa2, bleh back up dari blakang"

"ye lah abah depan. sayang beno kamu kat abah ye"

"sayang slagi boleh. nanti dah kawen, sayang bini pulak.hehe"

"kamuuu ni, kalah abah gatalnye"

"mana tumpah kuah klu tak ke nasi, follow abah la ni. start la bah, kan tak sampai plak"

"iye iye"

tangga ke10 telah sampai
20 anak tangga di panjat
anak tangga ke 100
sesampai ke anak tangga ke121

"huh huh huh"

"napa bah? dah penat ke?"

"haah, kita rehat la dlu"

"cakap kuat tadi"

"besa la...wahhh, indahnya pemandangan! hamdi cuba tengok sana. nampak uia. tu ha tepi uia, bmi. indahnya..."

"betul la bah, tak rugi kita panjat anak tangga ni"

"abah nak bgtau satu pekara kat kamu ni"

"aiseyy, plak daa. dah tinggi2 baru nak bgtau? apa bah?"

"abah nak kawen lagi"

"ha???"

"nak kawen lagi. tak kan tak dengar"

"abah, biar betul. napa bah. ibu tak best dah ke?"

"saja, suka-suka"

"abah...."

"april fool. hahaha. kamu terkena dengan abah"

"ishhh. abah ni. terkejut. april fool apa nye bah. ni dah 12 hb dah. lgpun mana boleh sambut benda tu. tak bekkk"

"abah tau, saja bergurau. kamu tau abah sayang sangat kat ibu kamu?"

"tau, hari-hari duk berkepit. kalah pasangan baru kawin. cam romeo juliet dah hamdi tengok. jeles gak la"

"ibu kamu macam taylor swift kan. yang nyanyi lagu love story"

"abah ni mula la tu mengelamun"

"tau petua nak kekal bahagia"

"lambat lagi nak kawen. tapi apa salahnya bgtau"

"at least sembahyang jemaah ngn isteri skali sehari. lagi bnyak lagi bagus. time berdoa tu masukkan doa supaya allah kekalkan rumah tangga. suami doa, isteri amin, memang mantap n power r doa tu!"

"wahh, bagus btol abah ni...abah, apsal poket abah bergetar?"

"hp la ni, tadi vibrate. jap abah baca...."

-pak belalang tersenyum-

"napa sengeh tiba2 ni?"

"bace la msg ibu kamu bagi"

"sayang kat mana? cepat la balik, rindu sangat2 ni...balik cepat ek...ek...ek...balik skrg tau"

hamdi thumb up pada pak belalang. mereka joging balik ke rumah dengan hati yang girang. hati pak belalng berbunga-bunga, ibarat mekarnya bunya di musim spring ini



Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

42 ulasan:

nurain berkata...

huuu..

nak hubby cam pak belalang!

~Cinta Cukulet~ berkata...

wah..nak kawen dgn org paris..kelas gitu hehe

Tanpa Nama berkata...

hahahha

bgus tul petua pak belalang

nway
besh nyer nk gi meroyan kat paris~

MuhD NoR AzyM berkata...

Uish..romantik tu..hehe

NoRT berkata...

adusss... tabik spring la sama pak belalang!

muhammad aneff berkata...

bru pegi nek batu caves da rindu..??
parah tu..! :)

Kimi berkata...

batu cave ada -s di hujung.
ko cerita yang cantik je nampak uia.
tak citer ke nampak sg. batu caves kat bwh tu? ngahahah!

redbirdfe berkata...

g eiffle tower eh...huhu

Eazy Izzuddin berkata...

hehe

gud petua...
=P
besh klu dpt kawin org paris...
=P
xD

faNna berkata...

wah3~!!!!! nk g paris jgn lupa ole2 utk ku..haha! xD

bEEdLE d' bARd berkata...

best ny dpt jalan2..jeles btol..

eh, bahagia nye idup belalang2 itu yer.. =)

DeQ-Da berkata...

wah..besar cite2 nk kawin ngn org paris...

(^_^)

moga impian termakbul..

farah liyana berkata...

waa, paris!

mesti dah byk negara anda jelajah bukan?

:)

xuen adyla berkata...

sila bawa satu orang paris n post rumah xuen

boleh ar abg joe... mini org pon boleh la...

k gmbar cun ke?

jgn censor sudah la

Tanpa Nama berkata...

joe gagah mcm pak belalang tak?
hehehe
bestnye kalau dapat sorang..

;)

danish berkata...

pergh paris.. :D

sharamli berkata...

gatal..

tehais berkata...

Suka lagu love story tu ;)
Baguslaa pak belalang,setia kat bini wpun dah tua.hik hik ;P

bee berkata...

'balik cepat yer..'balik cepat...klao x blk dlm mase 5 minit siap pak belalang...hoho...

Dhada berkata...

Hahaha :D

Tanpa Nama berkata...

paris itu romantik..haha~

brtambh la kreatif crita pak belalang ko lps jln2 paris.

joegrimjow berkata...

harap2 la cam 2

~ h a n i m h u s i n ~ berkata...

waaa~ so sweet...
hope me dah tua pun gini jugak..
nganganga~

qishie berkata...

wukud ke laki cam pak belalang?

huhuhu..nyway..

body mak belalang lawa dop?

huhu

joegrimjow berkata...

entah, tgu la nanti gambo camne...

kueh bakar berkata...

hijo sgtlah brader...tusuk mata...ngeh ngeh ngeh

momentinlife berkata...

ibu dh tak best ke? hahah apa pny soalan daa...

*btw, nama abg aku Hamdi.. kisah2 ko dekat di hati ku.. =p

cik wanie berkata...

beshnyer citer dier,
lain kali letak skali gambar tangga batu caves tue,
hik hik hik

One berkata...

Waa...nk p paris
ka..best nyer
kmo dpt gk p
paris ronda2 ea..
Cri ar sowg owg
paris wt bkal
istri...

Aku trsnyum
sakan ngn cter
pak blalang n
mak blalang
kmo...ksih syg yg
sjti kakl abadi...
Aku ske ank
mcm hamdi...syg
kt ayah die..

Aku lum pnh ag
p btu cave, da
pe kt sne
hee...nmpk
bmi..waah best..

Remy.com berkata...

kalaulah bapa remy ckp nk kawen lg, terus remy bg penampo...

huhu...

Festivamente Cantabile berkata...

owo Dh jumpe ek? Haha..
Congrats~
Meroyan kt Paris? Whoah.. o.o
Nodame ngan Chiaki pown kt sane.. Haks3.. Saiko! >.<

Yaniez berkata...

wah bahagianya keluarga pak belalang tu...
best2...

Vee Violet berkata...

taylor swift!!!
lawa!!!
nak rambut cam die!!!
huhuhu
tapi if Vee buat confirm tak elok...
muka 'hancur'
hahahah

eazy berkata...

nk watpe blek cepat ar?japg suh hamdi bawk adik2 gi tengok wayang taw.

a.b geldofg berkata...

aku pun nk CUBA jadi mcm pak belalang

joegrimjow berkata...

pagi yg indahh

~miszirdawaty~ berkata...

walaweyh~
bahagia jek~

Signorina Syima berkata...

sekarang macam susah nak cari lelaki macam ni... tolong cari sorang!!!

Ma'am_Chelsea berkata...

Manje nyer anak-beranak nih...... Haiiii, bestnyerr klau dpt bapak cam Pak Belalang nih... Tlg mintak tips ckit kat Pak Belalang tu... ;)

Nazra~ berkata...

oh! pak belang...

pink_butterfly berkata...

waahh, sungguh bkasih syg mreka b2...

Monkey D Luffy berkata...

pak belalang... terimas!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW