Share

gadis ber bra

sekrang dah pukul 10 setengah pagi.
bas akan bertolak ke london 5.45 petang
ketepi laju akan ke paris keesokkanya kul 5 pagi

aku takut
bukan sebab pukul 10
bukan sebab naik bas
bukan sebab nek ketepi laju

tapi

takut untuk meninggalkan blog
sudah pasti hari-hariku sunyi
tanpa bacaan celoteh dari teman lain


bagai bini yang kegersangan
menanti suami balik kerja
itulah ketakutan aku


tapi jangan risau
blog ini xkan bersawang
aku dah buat schedule post
setiap hari akan ada entry

aku suka baca komen kamu
komen yang membina
bina hari aku dengan ceria
komen yang mengutuk
trus aku deleta tanpa was was
lalala~

~~~~~

hamdan dan hamdi berjalan-jalan di taman. halimah tiada sebab membeli eskrem

hamdan =17
hamdi =9

"bang, ape itu gay?"

"gay itu adalah suka sama jenis"

"jadi hamdi ni gay la?"

"aik, napa hamdi cakap macam tu?"

"sebab hamdi suka abang"

"aisshhh. tu bukan gay. tu suka lain. suka sayang. kasih adik pada abang. klu abang pun suka kat adik abang ni. halimah pon abang suka. abah lagi la abang suka. yang tu di panggil kasih sayang."

"oooh, silap la ni..."

"xpew, umur hamdi muda lagi"

"abang nak terima ke offer tu?"

"oversea dik. best. rugi klu abang tolak"

"hamdi pon nak blajo rajin-rajin cam abang la"

"bagus. tu la tanggungjawab abang anak sulong. masa hamdi n halimah tak lahir lagi, abah slalu pesan kat abang belajar rajin-rajin. nanti adik-adik akan follow"

"ooh"

"pada hal masa tu umo abang baru 5 tahun. kesan didikan kecik ni la abang jadi rajin. tak penting kluarga kita susah, yang penting diri kita kaya dengan ilmu."

"betul, hamdi setuju"

"tapi abang dapat email dari tok guru abah dan ibu semalam. wish tahniah sebab dapat anak baru. dia masukkan skali gangguan gadis ber bra masa bithday party die"

"mana-mana?"

~~~~~~


~~~~

"sekarang spring, musim untuk tanggalkan baju. ade lagi, tapi tak sesuai kita tunjuk. ade budak umo baru 14 tahun pun baca blog ni(link!!!)"

"hehe, hamdi suka la"

"belajo rajin-rajin. abang tahun depan ley la menikmati panorama gini. hamdi, tunggu dulu"

"hamdi belajo rajin-rajin, nanti boleh tengok pompuan ber bra gini"

"hamdi......!"
-hamdan menegur-

"gurau je la bang"

"iye, abang tahu"

~~~~~~

nota kaki : doakan perjalananku selamat

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

62 ulasan:

Eazy Izzuddin berkata...

lorh...
sok eazy br update story..
selamat berangkat ke sane...
moge selamat pulang pergi....
beli brg cendrahati kat Paris kang...
ehehe
xD
tc!

minx berkata...

weh..ko mau ke paris ke?
aku pon..bsk bertolak dr KLIA..

MuhD NoR AzyM berkata...

Perghh. Cenggitu jek pkai? Hehe..heaven la ko..ak perasan jelingan mata ko tu..haha

Have fun in London! =p

p/s: kim salam kat cik pengawal topi bulu besar tu..=p

sharamli berkata...

aku suka baca komen kamu
komen yang membina
bina hari aku dengan ceria
komen yang mengutuk
trus aku deleta tanpa was was
lalala~


takut dengan KUTUKAN?
erm...

nway..d0akan kam00 selamat...

Tanpa Nama berkata...

ish3..
dugaanya..

akey87 berkata...

baru post..hehehe..

TiNiE berkata...

besnyer...
dpt gi paris...london..
bersyukur...

joegrimjow berkata...

london kejap sngt

ONE berkata...

salam,

pegi paris??bes nyer..
semoga selamat perjalanan pulang dan pergi serta pengalaman di sana harap dapat dikongsi dalam blog saudara..

xuen adyla berkata...

wow london

joe xuen link anda dengan letak nama pilihan joegrimjoe..

xsuka xpe ckp nanti xuen update

blajar tinggi2 nak tgk perempuan berbra la ye joe?

SuFy berkata...

btpe g london?huhu..jg diri k...

smg hepi..^_^

SuFy berkata...

o yep, sy tgk bkn gadis yg ber'bra' tuh..cm mak org jek..beso nyer bdn dier..uhuk3..ngee~

~Cinta Cukulet~ berkata...

bestnya la dapat tengok tempat orang..huhu

apesal la tok guru pak belalang hantar gambar cam tu, kan dah terjejas minda hamdan dgn hamidi tu hahahaha

Ivy Metaga berkata...

kirim salam kat yg pakai bra tu hahaha, macam mak belalang jak kan huhu...

green berkata...

paris..

kota org bercinta

+h.a.z.e.r.i.n+ berkata...

semoga perjalanan kau selamat dan dilindungi

milimilo berkata...

gay itu mksudnye gembira..
hoho..auto post,i like..slmt mengembare brjumpe gadis berbaju zebra :)

rhapsody LiN berkata...

hoho~
nnti kat queensland ade scenery mcm tu gak x??hehe..
:p

enjoy ur trip~
:D

Cik Wanie berkata...

wah wah wah,
nak g ke london & paris yer,
jgn lupa buah tgn tuk "kawan baru" nie yer,
hik hik hik..

apapun happy2 alwaz:)
take care tau kat sana...

nOllY dOllY berkata...

waaa..blk nant mesti berderet2 komen yg nk kena approve kan??

Be safe!

nOllY dOllY berkata...

lor...komen da auto rupenye??
hikhikhik

lea berkata...

owh..komen kutukan ko delete eh?
nasib sume komen2 aku still wujud dan x di'delete' oleh ko
*aku selalu check ok!*
lalalala~~~

selamat bergumbira di kota london yer...
;)

cIk pEnNa berkata...

disana biasa...
tapi,
disini luar biasa!

;)

farah liyana berkata...

woah, Paris!

<3

selamat bergembira ya.

:)

tehais berkata...

Wow! London.Jelesnye.Waaaa :(
:P

qishie berkata...

ala...apesal kat indon tak de situasi cemtu pon?

Monkey D Luffy berkata...

aku x bernapsu sama org putih

hari2 aku jumpa... kulit diorang lain jer

erk!

nurain berkata...

ngee..ko mg xle biarkan ia bersawang. sebab reader yg akan sangap entry2 ko.hihi

uiks kenapa ko yg beria nengok?

x jantan la beria sangat,ahahah

amirul berkata...

Salam,
selamat segalanya k?

moonie berkata...

london bile mo p ..huhu

paris waa bestnyer..

joe ko bli ole2 kat aku taw

tqa berkata...

uwaaa! nk pegi paris gak!
pegi cr hadiah tuk contest awk tu ye!
haha.. klu adiah dr paris, sy join mlm ni jgk! hahaha

Naz berkata...

tajuk n3 yg panas.. hehehe...

Cookie Monster berkata...

tajuk adalah gadis berbra..
huhu..ganaz onee
x)

joegrimjow berkata...

Skrg kat london. Depan london eye. Train kul 5 pagi esok. So jalan2 kliling london. Skrg buat schedule entry, comment pun xde moderation da. Jgn kutuk2 ye.

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

walamak ko...

hahaha~

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– berkata...

best nyerr...

bile la dpt bercuti kat oversea nih huhu...:|

mugiwara berkata...

wat saspen je~

eazy berkata...

abg joe.
wah wah.
pkay spek tu maintain ye
tutup mate dari sebarang mende mende itu.
hakhak

Jard The Great berkata...

semoga ko pergi dn cepat kembali.. sbb blog nih pun akan kegersangan tanpa mu.. hahha

momentinlife berkata...

aaahaha..
kenapa ko cekak pingang?? huhu

ciK LyndaWawa igUana berkata...

tak abes2 pasal gadis berbra..
minat ker?jalan2 mane weh..

hanjila berkata...

doakan kamu slmat...

actually, sy lbh suka blog kmu yg lma dlu..blog yg mnenangkn...dgn lagu our love will always last...

~0~ berkata...

Slah niat blaja rerajin...sebab nak tgk gadis ber'bra' sahaja...damn....
hahhahahhaa

julietchun berkata...

apsal aku tgk bebudak lelaki dok pandang kat pompuan tu je dik? kekekeke.

joegrimjow berkata...

Dierg mabuk..

Ma'am_Chelsea berkata...

Bestnye gi Paris...

Akak mampu gi Parit (Perak) jeww...

:'(

n a r d indie winkie berkata...

ni boleh kategori blog 14sx. haha.. tak mo kasi dak bawah umur terpengaruh. neway, akan kutunggu entry dari kamu nnti..

Tanpa Nama berkata...

itu link wa kan??
=__="

nape rmi org besar suka buli aq??
T-T

waaa~
bes x kt london???

♥ cik intanurulfateha ♥ berkata...

.ish ish ish
.aurattt :D

ije berkata...

panjat eiffel elok2 =D

~cik manis~ berkata...

bwk balik eiffel ke msia :DD

Nazra~ berkata...

waduh mesti brdarah hidung byk2 nnti ^_^

ieNn ZaZa berkata...

adey..xde ker gmbr lain..n xde ke topic lain..asik ckp psl Bra je..huhu

Tanpa Nama berkata...

huhu jatuh iman aku.. tutup2 mate.. hehe.. pepun nasihat tuk si kecil yg baik..

bEEdLE d' bARd berkata...

ler..ni sbb g smbg blaja kat luar negara..huhu.. =P

paan berkata...

post xleh tahan..lawa la layout nie..

pink_butterfly berkata...

amboiii...

adik bradik sama ja perangainya...

gatai!

Tanpa Nama berkata...

bestnye jln2

Mee Chee berkata...

entry ni sgt deeeeeeeeeeeeeeeeeppppp!!!

p/s: hehe..gud luck where ever u are..jgn lupe beli adiah!! tau...hahaha :P

Babyjane[The Juliet] berkata...

wahhh cuci mate
:D

penjenayah.merah.jambu. berkata...

tak cukup seksi..
hahaha

Tanpa Nama berkata...

no wonder pandangan anda terhadap kaum wanita sudah berubah

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW