Share

Millionaire and Billionaire : WHAT???

Korang pernah terfikir berapa orang yang berada di dunia ni sekarang yang masih hidup? Actually sekarang ni dah 6.993 Billion manusia yang bernafas kat planet bumi ni. Ada sesetengah phak mendakwa sehingga sekarang, dah cecah 7 Billion dah pun. wow, ramai sungguh manusia kat dunia ni kan?


Millionaire



Pernah terfikir berapa jutawan yang berada di dunia sehingga sekarang? Jutawan ni maksudnya yang memiliki harta sebanyak 1juta keatas. Sekarang ni ada 10.9 juta manusia kat dunia ni yang bergelar jutawan. Oh, nilai hartanya dalam USD. kalau dari segi percentage, 0.16% kat dunia ni adalah bergelar jutawan. Actually nak jadi jutawan ni takdelah susah sangat, sebabnya kalau dari segi jumlah, dari 625 orang, akan ada seorang yang jadi jutawan. nice figure is it?


Billionaire

Pada tahun 2011, forbes telah senaraikan seramai 1210 billionaire di seluruh dunia. Percentagenya berapa? 0.000017% Maknanya, daripada 5.8 juta, akan lahir seorang billionaire. huh, susah tu bang. Malaysia ada 28 juta penduduk sekarang ni, sepatutnya kita akan ada 5-6 Billionaire tapi sebab Malaysia ni negara yang maju, kita ada 9 kesemuanya! wahaaa!!!



WHATT???

Sebenarnya aku nak ajak korang yang buat bisnes ni berfikir, tak kiralah bisnes apa yang korang lakukan, sebenarnya statistik dah ada. Macam kalau korang nak jadi jutawan, korang just kena kerja lebih kuat dari 625 orang yang lain je. If Billionaire tu, korang kena kerja lebih kuat dari 5.8 juta manusia lain. If korang rasa dah kuat, orang lain pun kuat jugak kerjanya. So, never ask anyone if u dont succeed, but ask yourself.

Aku suka sangat gambar kat bawah ni, beza orang yang berjaya dengan yang tak berjaya. bezanya?


orang yang berjaya tu tak give up. finish strong!



pss : heh, motivasi dari joegrimjow sampai disini sahaja =)


pss : kalau korang dapat baca ni korang bijak. haha. 

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

17 comments:

shidaidris said...

comel lah joe nieh. baiklah, akan ku semat di dada dan praktikkan :)

Syuhada Nasya said...

ya allah .. ramainyaaa ,, kann

Faizal Fredley said...

pic yg cukup bermakna bro...

cik ina said...

inspiring pic !! :))

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Agreed. Well said Bro!

Suraya Aris said...

i love the pic so much!

dream to be richer and richer :)

joegrimjow said...

@shidaidris

comel???
apakah

joegrimjow said...

@Syuhada Nasya

sangat ramaii

joegrimjow said...

@Faizal Fredley

sangat!

joegrimjow said...

@cik ina

can motivated us

joegrimjow said...

@Peraih udang dari Zimbabwe

thank u

joegrimjow said...

@Suraya Aris

n jngan bgi org curi impian kita

dhiera said...

gambar tu cukup terang kan segalanya~

obat tradisional asam urat said...

sungguh gambar yang memotivasi

Mioma Uteri said...

terima kasih...sungguh memotivasi saya

Anonymous said...

really inspiring..thanks Joe!!

sabry oppa said...

singgah sini n bace entry....
nice ") nice ") like :) like :)

http://sabryoppa.blogspot.com/ (blog personal)
http://shaberry92.blogspot.com/ (blog kpop)

singgah, komen n follow lah blog sabry oppa kalau sudi...

nice to meet you...^_^

i follow you... follow me back okey...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW