Share

Pengalaman Sham Kamikaze mendapat Hidayah



Sham Kamikaze. pernah tengok dia buat persembahan live kat mana ntah dulu. Memang pemain gitar yang hebat. Dulu teruja juga nak belajar gitar sampai siap download buku belajar main gitar. Nampak macam sempoi je orang main gitar ni, sebab tu teruja nak belajar. Tapi, sebab susah sangat, hajat nak main gitar tadi akhirnya hanya tahu main lagu

'bapaku pulang dari kota'
'bapaku beli kan kereta'
'kereta kecil warna merah'
'boleh ku bawa ke sekolah'

code senang je. Beginner macam aku senang. Tapi part 'pong pong pong pong pong, pong, pong, pong pongggg' tu susah, terus pembelajaran tamat kat situ je. Heh, respek kat orang yang handal main gitar ni, tengoklah, nanti bila dah tua-tua nanti takde kerja nak buat, nak belajar main gitar lagi!


ohh, sebut pasal tajuk, baru tengok video ni. serius kena tengok semua okeh!


Amacam?

Hidayah ni hanya Allah yang boleh bagi. Kita yang tak berapa nak tebal lagi iman ni, kena doa banyak-banyak supaya terpilih untuk mendapat hidayah dari Dia. Artis kat luar sana yang berjebak tu, kalau pakai pakaian terdedah, jangan duk kutuk-kutuk, sama-sama doa supaya berubah kepada lebih baik. Sebab bila mereka berubah, dapat pengaruh orang awam lagi hebat

Ohh, ku doa lisa surihani menjadi wanita solehah suatu hari nanti


pss : facebook sham kamikaze

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

27 comments:

FAUZI NOR said...

Serious terharu..

Moga moga kita mendapat hidayah.

cerkLeng said...

hensemnye Sham .. :)

joegrimjow said...

@FAUZI NOR

moga kita pon dapat

joegrimjow said...

@cerkLeng

muka nak suci je =)

Anonymous said...

Assalamualaikum

cik joe,saya confius..

kita boleh main gitar?alat muzik bertali tak boleh kan..minta maaf cik joe kalau terkasar bahasa..

-husna-

joegrimjow said...

@Anonymous
cube cari lagi

Ecah Shafiee said...

main gitar bertali boleh tp jgn dendangkan lagu berunsurkan ketuhanan..itu yg sy dengar dr ustaz/ustazah..

syanabel said...

Alhamdulillah. Semoga hidayah yang diterima berkekalan~

Anis Suzanna Maravilla said...

ya Allah kemanisan iman terserlah. Jauh beza dahulu dan sekarang.

De Mois said...

Bukan senang nak jadi macam ni..insan terpilih je 2


Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

Nenek Fasola said...

Alhamdulillah

ape2 pun.jemput singgah blog nenek http://penglipurlarafasola.blogspot.com/ kalau nk follow skali pun ape salahnye.hee

joegrimjow said...

@Ecah Shafiee

cam pelik je bunyi

joegrimjow said...

@syanabel

doa supaya terus berkekalan

joegrimjow said...

@Anis Suzanna Maravilla

suci je muka dia kan

blog-tips-kurus said...

video x boleh bukak. sebab maxis ke faktor lokasi ni? hhhmm..

restu resort said...

agar lebih ramai lg la ek..

Sha-na.Szied said...

abg jow! lme x komen sini..
Subhanallah, terasa seperti orang baru masuk islam, hidayah Allah kepada sesiapa yang dikehendaki nya..
saya suke sngt doa2 die..saya pon kene doa macam tuh.

TiKa LEh said...

baru tgk video ni smlm kat fb..doakan jelah..mereka blum dpt hdayah lagi..mudah2 an..

yangbaik said...

semoga lebih ramai lagi yang beroleh hidayah, termasuk juga kita2 nih yang tak berapa nak baik lagi...bukan senang nak dapat hidayah cam tu..

KiD said...

alhamdulillah syukur...

Pampers Pilihan Terbaik!

moonie said...

moga hidayah ni kekal sampai mati

iman Nasuha said...

best gak.... sy follow.... rajin2 la jenguk blog sy ye.. =)

ain itu mata. =) said...

alhamdulillah. petunjuk dari Allah utk insan2 terpilih. =)

kueh bakar said...

aku tak suka lisa dan yusry!

he he he

Che Sayzzuwan said...

Alhamdulillah Sham da berubah


http://duniadalamjaket.blogspot.com/2011/07/seketika-bersama-mr-sham-kamikaze.html

Anonymous said...

salam, boleh tak mintak chord lagu bapaku pulang tu? next week ade microteaching ajar budak2 darjah 1. kalau ade kelapangan tolong email kat lealeya@gmail.com

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

alhamdulillah....

ORANGPERLIS MENULIS (update):
: Sebuah Kisah Renungan: Penghijrahan SHAM KAMIKAZE

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW