Share

Contest : Nak kurus ingat joegrimjow

Pendahuluan :

Sempena birthday aku yang ke 23 (keh keh keh) contest ini dibuat sudah pasti untuk memberi hadiah kepada pembaca di blog joegrimjow. Memang dah jadi kebiasaan birthday blogger, blogger tu yang akan bagi hadiah, bukannya dapat. Dunia sudah terbalik!


Tempoh :

Bermula sekarang sehinggalah 20 April 2011, 11.00 malam


Cara :

 1) Buat 1 entry bertajuk 'Nak kurus ingat joegrimjow'
2) Dalam entry, pastikan ada 5 perkataan 'kurus' dan backlink perkataan itu kepada blog ini (http://www.faridzulasyraf.com) dan 5 perkataan 'joegrimjow' dan link kepada blog ini (http://joegrimjow.blogspot.com)
lihat contoh di sini
3) Dah siap tulis entry, bagi link tu kat ruangan komen bawah ini. Senarai peserta akan diupdate di tepi sidebar. takde nama sila bagitau
4) Tunggu 20 April, pemenang akan diumumkan di blog ini



Pemilihan pemenang :

1) Entry terbaik akan menang RM 130 (Hakim adalah rahsia)
2) Pada 20 April 2011 jam 11.01 malam, aku akan search 'nak kurus ingat joegrimjow' di google dan 5 peserta yang teratas di enjin carian Google, akan memenangi RM 20 seorang
3) Semua hadiah HANYA akan ditransfer melalui bank, ada maybank lagi elok

HADIAH KESELURUHAN RM230 (saja je kan nak nombor 230. hehe)



Petua tangga kejayaan :

Nak buat entry apa-apa pun tak kisah, yang penting ada perkataan kurus dan joegrimjow
Entry berbentuk, humor, fakta, karangan, presentation - tak kisah pun, semua boleh!
Lagi cepat post, lagi berpeluang untuk menang (SEO SEO)


Kenapa contest ini dibuat :

Nak soh korang tahu yang birthday aku tak lama dah. keh keh keh
Bila korang terfikir nak kurus, ingat2lah insan bernama joegrimjow ni. keh keh keh


SELAMAT MENCUBA
(rezeki innity kena dikongsi, wahaa!!) 

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

55 comments:

enuLwanie said...

utk 1st and 2nd runner up xde hadiah ek?

kechixx said...

nak join!;)

joegrimjow said...

@enuLwanie

xde, bagi can banyak skit yg muncul kat google menang. hoho

joegrimjow said...

@kechixx

join jangan tak join
hoho

b a m b a m ' s said...

lebih 5 perkataan kurus and joegrimjow boleh ker??

b a m b a m ' s said...

join2!! ehhehe

http://bambam-story.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

syzwnsrwk said...

yeah!

http://blog.syazwansarawak.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

BaKuL said...

Salam alaikum!

Undilah saya! Haha

@BaKuL

http://bakulsejahtera.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

❤ Cik Ain ❤ said...

ok joe, aku da join... huhu

http://cikaintaufik.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

^_^"

enuLwanie said...

perghhh..ingatkan sy org first.
adalagi org yg lagi cepat update blog.

insyallah harap menang!!


http://enulwanie.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

arek said...

join arr...

http://www.infraklia.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

l a d y d i l a said...

yes..on progress..

MuNsYi SaMa said...

terbaik! cepat2 ramai2 join. ada idea sket nk update :P

zahidah dihaz said...

tak nak join tapi nak hadiah sebab birthday saya ahad ni...

lagi satu, tak dapat join sebab saya nak gemuk...jadi tak boleh nak ingat joegrimjow...hehehehe



New Entry: A PERFECT GIFT | PEN?

nurain said...

eh..aku nak kurus.aku nak duit..poket sudah kurus!

❤ Cik Ain ❤ said...

ade masalah teknikal... ni link baru. huhu

http://cikaintaufik.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow_12.html

adoi, ni mesti da tolak markah sket ni. huhu

nurain said...

nak kurus ingat joegrimjoe

see? betapa la aku nak kurus.keke

KiD said...

menarik nih.. nak tengah carik idea... cari idea... :)

neyra shazeyra said...

aku tengah buat assignment terhenti kejap. ok, nak buat sat HAHAHA

FarhanaDr said...

Rasa macam baru je tak lama dulu ku join Malam Indah Bersama Joegrimjow dan berbuka puasa ramai-ramai dengan korang semua.. Umur kamu 22.. Sekelip mata dah 23 dengan Nak Kurus Ingat Joegrimjow.. Heehee..

Kali ni.. Join ke tak join? Hurrmmm.. We'll see.. ;)

Good luck contestant semua..

joegrimjow said...

join jangan xjoin. hehe. dah update nama kat sidebar, ada yg tertinggal?

z a k w a n said...

selamt hari jadi. -.-
takut tak dan nok wish .
HAHAHAHAHA

z a k w a n said...

I've join this contest. Yeah!

http://nasrioyack.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

Farah Shahirah said...

http://farahnshahirah.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

saya dah buat entri nih...

Adam bin Ahmad said...

dah siap entry!
nih link :

http://adameben.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

pelangi tomey said...

okkay abang joe.. nak amik nieyh.. hehe anyway HB!!

http://atiqahchomel.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

Azreen Zunairah said...

abg joe !!! reen dah join dah..sudi2 kanlah untuk jenguk ok...huhuhuhu

http://areenbuttlady-dalinda.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

joegrimjow said...

ni yg happy ni. hehe. dah update senarai terbaru dah

neyra shazeyra said...

dah join dah joe. seharian aku mengadap muka kau. HAHAHHA

http://www.ieyra.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

lieyyy said...

daaaaaaaaaahhh jooooooooooooiiiiinn :D

http://locorocco.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

aihanmujar said...

http://aihanmujar.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

dah join!

Ikemal said...

haha. cool prizes

Ceritera Terbaru

Mari Undi Header Blog Pilihan Malaysia sekarang

[cucu Hj Hassan] said...

CUCU HJ HASSAN join. true story. tq herbalife ! ^^,
http://cucuhjhassan.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

joegrimjow said...

dah 15 org
wohooo

Najlaa 'Aqilah said...

hi! kita join jugak! :))

check it out :)

http://najlaafir.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

Azam Shah said...

finalis-finalis nya... :D http://azamshah17.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

Azam Shah said...

finalis-finalis nya... :D http://azamshah17.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

l a d y d i l a said...

entri dah siap.. tgk2 la..

http://starmieangel.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

laksamberlipat said...

nak join jugak..^_^ wink wink

http://laksamberlipat.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

raudhah said...

joe. dah joe-in. *WINK2*

http://raudhahyahyashj.blogspot.com/2011/04/contest-nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

raudhah said...

joe. dah joe-in. *WINK2*

http://raudhahyahyashj.blogspot.com/2011/04/contest-nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

Cik Jari said...

salam
Nama: buku conteng
http://cikjari.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

joegrimjow said...

@Cik Jari

dah updateee =)

AMOI KUSUT said...

nak join laa..
nanti dah siap i bg u link entri i ok..

tengkorakemas said...

Joe, mau join

http://tengkorakemas.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

Yastro said...

wahh ade contest lagi nih....hehehe

Tag N Giveaway

Sya Isya said...

Sya dah join.

http://syaisya.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

FarhanaDr said...

Okay!! Semoga senyum terus Joe.. Ini hadiah untuk anda di hari lahir anda.. Enjoy!! :)

http://nurfarhanaabdullah.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

SofieyAzwa said...

Salam Joe.

Sofiey dah join. Terima kasih wat contest. Happy Birthday in advance. Nie link entry.

http://sophiemokochi.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

joegrimjow said...

@SofieyAzwa

thank u
dah update dah
=)

Nadhirah Ahmad said...

salam.

http://nadhirah1989.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

ada kesilapan, harap bagitahu ye

tq for organising this contest

Aku Ibu Muda said...

contest yg menarik! Sepantas kilat AIM join :)

http://deejaywani.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

far_east said...

saya nak kurus di sini...

http://slumberzgurll.blogspot.com/2011/04/nak-kurus-ingat-joegrimjow.html

Mama Zara said...

nak join lagi...tak de limit kan? hehe...

kali ni di sini: http://gallerymuslimah.com/blog/?p=789

Innanie | Ariffin said...

saya join~

http://joegrimjow.blogspot.com/search?updated-max=2011-04-19T07%3A53%3A00%2B08%3A00&max-results=2

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW