Share

Nokia E7 Review (7): Guest Blogger #Maxis10

Segmen review Nokia E7 ada 3 entry wajib tulis. Ni salah satu entry wajib kiranya. Kena jemput seorang blogger untuk review sama. Kat Kelantan ni aku tak ramai kawan blog, kalau kat KL tu bersepah la. Nasib baiklah teringatkan encik paih, kawan blog yang kini dah buat Herbalife sama-sama dengan aku. Hehe. Dengan 1 formula 1 je dia dah turun 2kg kot. wahaa. Ok, jom baca apa yang dia review dalam blog dia.

Aku bagi pukul 9.30 semalam dan ambil balik pukul 12.30 tadi. Cukup la tu kan?


*******

salam buat semua yang sudi singgah ke sini..pertama sekali aku nak ucap terima kasih kepada abe joe @ brader joegrimjow sebab bagi peluang kat aku untuk merasai kehangatan nokia E7 dan seterusnya me’review’ serba sedikit tentang handphone keluaran nokia ni..





aku sebenarnya bukan mahir dalam bab me’review’ barang ni..tambah2 lagi handphone yang serba canggih ini..membuatkan aku jadi cam si jakun kejap al-maklumlah aku pakai handphone nokia 3310 jewk..(ok yang tu tipu)..so, sesudah sampai rumah lepas dari perjumpaan HOM aku terus usha2 godek2 awek baru ni..hehe..awek untuk satu malam..

1. first,, aku kalau handphone canggih2 ni aku try dia punya application untuk surf internet ni..LULUS..apalagi,, aku terus buka facebook..nak menunjukkan lagi kejakunan aku ni..walhal laptop depan mata dah buka facebook dah..haha..aku tengok facebook dalam handphone ni boleh tahan la..kalau siapa2 yang fb maniac tu memang puas hati la sebab screen handphone ni memang besar..pastu aku try buka youtube pulak..lagi la syok nak tengok video dengan handphone ni..dengan skrinnya yang besar gedabak..dan sound system dia memang ok..dah x payah guna earphone..kalau mana2 girls atau boys yang suka sangat layan video matluthfi90 dengan anwarhadi tu elok benar la beli handphone ni..(promote sikit)..

2. bagi yang suka mesej dengan pakwe atau makwe korang tu..handphone ni bagi dua pilihan samaada dengan touch screen ataupun dengan keyboard..bagi aku dua2 ni xde masalah kalau dah lama biasa guna..macam handphone biasa dulu2 korang merangkak gak nak taip satu perkataan ke satu ayat kan..tapi bila dah lama siap boleh taip mesej sambil pejam mata kan..tapi saiz handphone ni yang agak super besar,, korang perlu gunakan kedua-dua belah tangan untuk menggunakan handphone ni..(xpe bagi exercise tangan korang)..kalau tangan korang tu besar lain cerita la pulak..aku rasa handphone ni boleh ganti aku punya dumbell kot japg..hehe..

3. aku try dia punya camera pulak..hehe..8MP..banyak x??aku jakun sikit bab2 ni..nak tahu apa yang buat aku excited dengan camera handphone ni??dia ada pengecaman muka..betul x ni??aku nak bagi yang english takut salah pulak..hehe..so,,ni khusus bagi girl-girl yang gila camera tu..boleh la beli handphone ni..pasni boleh amik gambar dari pelbagai posisi..atas, tepi, bawah, belakang..semua boleh..pasti x miss muka korang dengan adanya pengecaman muka ni..

oklah..dah banyak kot ni aku review..review simple2 jew..x masuk yang detail2 pown..bagi aku handphone ni boleh bagi kepuasan dan kenikmatan bila tengok video dengan skrinnya yang besar dan dengar lagu2 fevret dengan sistem sound yang cukup kuat..dari 5 bintang aku bagi 4 setengah bintang..haha..macam pro pulak aku me’review’ handphone ni..

paihujey: mohon maaf sekiranya penggunaan perkataan ‘jakun’ tidak disenangi oleh mana2 pihak..aku tulis cuma ingin mengambarkan diri aku yang x tahu apa2 pasal gadget ni..peace..=)


*******

Wokey, itu je review dari dia. Entry penuh boleh baca kat sini. Nak berkenalan dengan Encik Paih ni pun boleh kot2 nak tanya macam mana dia buat boleh turun berat badan ke. kekeke

thank u paih!!


pss : tinggal 1 lagi entry wajib. Esok kot =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)
 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW