Share

Komik : SBP vs MRSM - SPM 2010 Story

Dah lama tak buat komik. Layan komik la kejap. Entry ni sempena keputusan SPM kelmarin, layan je lah.










kalau suka jangan segan tekan like =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

40 comments:

+d.O.Y.A.h+ said...

suka!

syzwnsrwk said...

nice! pandai lak bro buat komik XD

Cik Bee said...

bangga dengan adik2 junior sekarang...
bangga dengan maktab lama, mrsm Q-ber..
tahniah SBP n MRSM, masih berjaya berjasa meletakkan dan mengekalkan tempat teratas

b a m b a m ' s said...

hahahahh..terbaekkk~!!

sekolah harian pon bagus jugak..lalallala~ =)

nawasari said...

ha3..mrsm hebat

sfatimahzj said...

hahaha..lawak, tapi ada mesejnya..best2~
tapi nak tegur mrsm masa salam tu..apa plak tgn kiri...kihkih
gurau~

Epola said...
This comment has been removed by the author.
Epola said...

okay, sedikit terasa di situ. =,='

brader joe, igt lg x bdk yg tye pndapat psl UPU ari tu? dan brader soh bgtau rsult dpt brpe. alhamdulillah, sy dpt apa yg sy sasarkan. dan masalah skrg plk, sy xtau nk plih JPA / MARA. waaa.. mcm mne nihhh. brader joe, mntak pendapat lg skali, bole? :)

jum singgah ;
EPOLA : MARA @ JPA?

aliarosli said...

em,kenape nak bergaduh sedangkan luas lagi cabaran mase depan

dan,sian budak skolah yase and teknik

tak mendapat perhatian pon

macam mane dorang nak semangat naek?

joegrimjow said...

@Epola

amek MARA
hehe
=)

Faten Ahmad said...

terbaikkk ! ahahaha

zOuL.MzMn said...

aku skolah biase gak,tapi tahun aku dapat skolah terbaik kat kelantan..skolah ape yer??..
sultan ismail college batch 2005

monmon™ said...

HAHA, apa laa nak gadoh2 spm je pon~
nyway, mmg tabik laa ngan mrsm !
*wlaw sy bdk sbp . ;)

HAZWAN17 said...

@monmon™
tahniah MRSM PC..pengetua MRSM ni skrg ex pengetua MRSM pontian dulu time zaman aku sekolah...
tahniah kepada semua yang berjaya

Nur said...

MRSM and SBP memnag macam nih..hehhe

Alfi said...

terbaekk...!
betul tuh..!
SPM bukan segalanya...!
jgn jadi cam sy, harap je dulu dok SBP, tp bila dah dok U...
hmmm... alahai....~~
harap semua yg student baru habis SPM ni dapat teruskan kecemerlangan walau di mana kome semua berada nanti... chaiyok ! :D
:: Alfi's Blog ::

stormz said...

biasela tu bila bdk sbp dgn mrsm jmpe. mmg cmtu situation slalunye.

sweet strawbery said...

wahhh,,,best2...
pandai bro buat...=)

ika honey bunny said...

heheh, baru nak terasa bila mrsm kena kutuk. alah tak kisah pun kau sekolah mana pun. mrsm ke sbp ke malah sekolah harian biasa pun. tak payah banding sekolah, banding result sendiri je hebat ke tak.

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

terbaikkkk!!! betul2..spm bukan segala2.ianya permulaan sahaja... =)

AiTotYati said...

yang penting, bukan dari mana kita datang tapi apa perkara yang kita boleh capai

(^_^)

da[Y]un said...

dari zaman aku belajar dulu sampai skrang tak habis2 isu sape lagi hebat ni rupanya, mrsm ke sbp..huhu. Kata pepatah, "sepakat kita kuat, berpecah kita rebah". better SBP, MRSM dan sekolah gomen yg lain bersama2 berkongsi cara, dan idea untuk memantapkan lagi result student2 kita ni.

DatoT & Anwar Conspiracy...baik punya editing

noorafzan said...

ala..rugi tak belajar di MRSM.

penaberkala said...

bro, mintak share link kat entri terbaru. Cam ada kaitan je,haha

btw, nice comic
torbaikkkk

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

budak sekola biasa tak paham ape bende pointer2 tu bro? hohoh

*∽ IZAN ∽* said...

Joe, memang terBAEK ahh!! cam biasa.. esok2 dah balik mesia, pi print buat satu buku komik jual okehhh!

Amir said...

hahhaah..
style giler komik :D

cik_paan said...

sbp vs mrsm..
biasak arr tu...
ingat lagi masa spm dulu, salah satu sekolah nak lwn, mrsm tgb tu arr..

sbp best!!

Syukri Mohtar said...

ape2 pun congrats utk yg berjaya!!!

ain shalalala said...

kusess gak terbaek..tak gtu :D

wan_worldofkaspersky said...

huhu..lawak2..

en mystery said...

wah camne leh berwarna ni.. ak buat komik hitam putih jer....

qila said...

hehee.. :D

tenangsudey said...

kreatif ah joe.. nice one

faRhah.THE.gREaT said...

haha. memang nice lah! XD

Puan Capa said...

pandai joe wat komik...tp terlalu skema la.haha

Fatin Aliyya said...

ak ex - mrsm, mcm besalah bila dh abes zmn skolah, mrsm ttp di hatiku.bila msk matrix atau g memana, mst angga nk introducekan sal sekolah dlu.n mcm besa jugak ada org kata sbp n mrsm ni x sebulu pdhal aku rs sama jek.naper nk pertikaikan n buat isu pun aku x paham.entahlah.

JMR said...

hahaha..zmn skang ni still gocoh gok ke mrsm pc ngn faris petra?hahaha

Anonymous said...

bdk skolah biasa xtau pointer2 tu sume?? haha, bdk skolah biasa skrg pon maju seiring ngn bdk2 sbp n mrsm... cuma diorg bknlah anak emas sape2.... ranking spm n pmr di kelantan pun xdela straight je sbp.. skolah biasa pon ade mdahului... ppon, smua skolah sama je.... msg2 ade lebih dan kurangnya....=)

Iqa Nizam said...

Adoiii
.....lwklh perot aq ketawa...
Hehe...btw suke komik ni.
#mrsm_student#

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW