Share

Sesi mengumpat dengan silent reader

Hari yang sibuk!

Tengahari tadi ke UIA jumpa custemer dan lepas tu lepak-lepak dengan mili, munsi dan andy. Mengumpat blogger je kejenya. heh! Lepas tu ke pandan jaya juga jumpa custemer dan last sekali mengharungi sesak di Ampang untuk jumpa dengan silent reader! wahh, silent reader tu!

Silent reader yang hebat

Yang aku jumpa ni bukan saja silent reader blog aku je, tapi dia juga menjadi pembaca tegar kepada beberapa blogger lain. Pergh, tak tahu wujud orang macam ni yang memang tahu perkembangan alam blog di Malaysia. Dia takde blog tapi suka baca blog orang! 

Ini antara perbualan yang sempat ditulis (gigih gila menulis)


*******

dia : ko tau jais akan tangkap orang yang order set-set valentine ni?
aku : tak tau pulak. ye ke?

dia : ye la, tengok harga set pun macam nak cekik darah
aku : hehe. amek yang murah dan boleh dibayarlah. hehe


dia : mesti, aku ngan bf aku pon tak keluar lagi, ni keluar dengan ko pulak
aku : takpe, kite keluar atas urusan bisnes. hehe


perbualan lepas tu dirahsiakan. dan sesi mengumpat bermula




dia : menyampah la aku dengan blog awek khairul fahmi tu
aku : haha, biarlah dia. baca blog dia ke?



dia : mestilah! aku banyak baca blog orang. baca gak blog ko. tapi tak tahan dengan blog jejari ape ntah tu
aku : kenapa?

dia : macam over sangat. macam dia je ada boyfriend
aku : haha. standard la tu. blog sape lagi baca?

dia : Hanis zalikha. Sampai blog mak dia pon aku baca tau
aku : haha. semangat. ko tengok video laki yang psycho tu? 




dia : mestilah tengok. sweet kan?
aku : sweet? psycho kot!



dia : tak tak. aku kalau ada laki buat macam tu, cair meleleh. ye lah, hanis zalikha cantik, lainlah. ko pernah jumpa die?
aku : tak pernah. sapelah aku nak berkenalan dengan orang cantik-cantik ni

dia : hek eleh, blog ko pon popular jugak kan?
aku : popular celah bedah manenye. cik epal ko kenal?

dia : cik epal? sape tu?
aku : lol. tak kenal? 

dia : tak, aku baca blog yang terkenal-terkenal je. hehe
aku : ceh, cik epal tu terkenal la tu. memang pelik tak kenal dia.

dia : tak pe, balik aku skodeng blog tu. ni, satu lagi blog aku suke baca, fatin liyana. kenal?
aku : mestilah. yang comel-comel ko baca je ye? something wrong je ni




dia : haha. aku ada bf ok. dieorang tu ayat best untuk baca. sebab tu aku sangkut lama-lama
aku : alaaa, pompuan dah lawa mesti cepat je glamer. tempek gambar banyak2, ramailah orang minat

dia : tak jugak. blog bleh tahan lama bukan sebab gambar je, ayat pon kena power. 
aku : ye eh?

*****

Jadi, sesi mengumpat tu terus berlaku lagi dan lagi. heh, ada jugak blog yang kaw kaw punya dia bagitau aku yang tak bolehlah nak tulis. Nanti susah pulak. Cuma aku rasa, ada orang macam ni yang baca blog kite memang satu yang sangat best. satu-satu dia tahu =)

inilah beza blogger yang ada pembaca dan blogger yang guna iframe. wahaa!!! cabut lari ada org terasa!


pss : pernah jumpa dengan silent reader blog? Disapa orang 'eh, awak ni pulan pulan kan? saya baca blog awak, cuma silent reader je' best kan pengalaman camni =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

48 comments:

ciDut ciPut said...

suatu masa dulu pernah menjadi silent reader but now dah ade blog sendiri tapi tak berapa nak aktif ;P and sekarang pun still menjadi silent reader ;))

mmg seronok sbnrnye jadik silent reader :))

suffer8zine said...

huhu bestnya kalau jumpa peminat

Terkini : Utusan Rasmi Dari Devilzc0de

cik EPAL said...

sal link blog cik epal takde link??? :D

::wan fadhilah:: said...

sebab tu kita kna hargai silent readers jugak.. heehe

lassiegewdix said...

lassie tak penah terjumpe lahh .
tapi di beritawu oleh orang lain lahh .
cm my sys and my frenz .
"orang2 office follow cerita kat blog kau" .
teruja tawu enggak . hahahaha

Eri-chan said...

kekadang free time banyak type je kat google. macam2 blog boleh baca..hehe..tapi blog org gedik takle bacala..muntah.

blog paling menyampah kisah perempuan selamba rampas laki org ketika bini org tu pregnant 8 bln. haipppppppp!!! jahat giler selamba bangga tulis blog...

ayu jazari said...

hehehe..sy p0n suke jd silent reader je..bl0g2 kt atas sume sy bace :)

kembatolo™ said...

belom pernah lagi kena macam tu. haha

joegrimjow said...

@ciDut ciPut

feel yg org yg xtau
=)

joegrimjow said...

@suffer8zine

kalau ada r
hehe

joegrimjow said...

@cik EPAL

alamak
tertinggal

joegrimjow said...

@::wan fadhilah::

sebab hargai pergi jumpa tu
hee

joegrimjow said...

@lassiegewdix

wah
best kan
rasa cam artis plak

joegrimjow said...

@Eri-chan

nak linkkkkk

joegrimjow said...

@ayu jazari

blog ni xjadi la kan silent reader sbb dah komen ni
hehe

joegrimjow said...

@kembatolo™

kena start mencubooo

Elia Si Jejariruncing said...

wah..begitu skali komen ttg my blog? yg pelik if myampah nape bace lg ek? hurm.. rasanya byk lagi kt luar sane blogger2 lain yg cite abt their love life kt blog..xkesah la. papepon thanks anyway for reviewing my blog=)

Atirah said...

Alaaa...dtg UIA ke td huhuhu.
Setujulah pasal apa yang dia kata tentang blog jejariruncing tu kekekeke

Haz said...

best kot video psycho tu..
huhu

gadisBunga said...

baru found out ada beberapa org silent reader. bila buat entry yg mencocok baru diorg ni muncul.

tapi takpelah, so far belum ada silent reader yg buat onar lagi. huhu~

Encik Tikus said...

pengalaman tue ada tapi diam sudah, keh keh

joegrimjow said...

@Elia Si Jejariruncing

bese lah tu
xpe, bro back up
;)

joegrimjow said...

@Elia Si Jejariruncing

bese lah tu
xpe, bro back up
;)

joegrimjow said...

@Atirah

panas line nampak
hehe

joegrimjow said...

@Haz

pompuan best la kot

huh

=)

joegrimjow said...

@gadisBunga
bagus la
kena jaga leklok

joegrimjow said...

@Encik Tikus

nak sambug keh keh keh

APi said...

best gak pengalaman tu eh..
*bayangkan jap..

ezany said...

aku ade gak silent reader.. member sendiri.. tak pasal2 kena kutuk.. haha..

/Dayah/nurul/dayak said...

peminat ngn silent reader tu bnda yg sama ke, femesla awk jo

yoy said...

haha..naseb baek saye tak santek..:)

LORD ZARA 札拉 said...

He he he~
Nampaknya aku belum cukup popular nak di comment sedemikian rupa~

XD

joegrimjow said...

@APi

bayng lama2
;)

joegrimjow said...

@ezany

yang ku nye tu samalah
kenal sebab tu kena kutuk

joegrimjow said...

@/Dayah/nurul/dayak

xjugak
lain2
;)

joegrimjow said...

@yoy

semua santeqq kot

Nadhirah Ahmad said...

memang bes. tp ad bbrpa j sr. blog sy xglamer cm blggr awk n sekalian yg kt dilinkkan tadi

SyahmiFikri said...

wah!!

blogger famous jer yg die kenal..

tp best gak..

penah jer disapa oleh silent reader..

tp aku takde la glamour cam blogger len.. hahaa

g0m0k9enDek said...

dah cam artis lah plak kan?? hahah

Ujang9897 said...

hehehe...layan2..

sekali tuan punya badan pun dah komen la..=)


apa pun tak sempat nak borak dgn bro smlm..otai2 lepak kitaorang pasang telinga jer..

pinjam gambar lpk smlm..=)


http://azfar9897.blogspot.com/2011/02/blogger-yang-hensem.html

YanaMIB said...

terbaek ah jmpe silent reader..hihi~ sy blom smpi tahap tu lg..=)

Cik Wanie said...

bestlah ramai org yg kenal joe,
huhuhuhuhu:)

kita nie bila lagi nak jumpa,
last jumpa 2 thn lps,
tue pun kat KLCC,
hihihi:)

milimilo said...

ahaha.penah jumpa silent reader yg confess cmtu.terus rasa nak lari laju2,muka blushing gila.ye ah.silent reader ni selalunya dia baca betul2 kot.cm stalker la lebih kurang. ;p

Haziq Yaacob said...

Aku setuju mamat yg dlm video itu sgt psycho! :D

Fatin Liyana said...

haha kimslm kt silent reader tu. berbunge ati aku :p

joe maceh sbb sudi include aku dlm blog ko. terharu dow =p

adrina sidek said...

waaaa....sampai ngumpat2 tu..tak rasa berdosa ke?? lalalala~ =P


joking =)

Cute Mommy said...

besh mmg la besh...tp blog sy tuh mcm xder jek yg menjenguk..sedey gak..huhuhu..

Sumayyah Nadhirah said...

hahhah peminat hanis betul...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW