Share

Bangun pagi dan dapat RM 500!

Mak aku pesan, jangan sesekali kita tidur lepas subuh. PINTU REZEKI akan tertutup! Kalau zaman U dulu, memang tak tido sangat lepas subuh sebab sibuk nak ke kelas semua, tapi bila dah alam bekerja ni (bunyi cam tua pulak kan) kadang tu tido jugak. Heh, kan dah kantoi disitu

Pengalaman sendiri

Tapi memang, kalau aku tido lepas subuh sebelum nak pergi jumpa custemer atau nak bukak booth ke apa, mesti rezeki tu susah je nak masuk. Punyalah liat custemer tu nak beli, macam-macam alasan! 'tak boleh la joe bulan ni, janji dengan anak akak bulan ni nak beli basikal' ada jugak yang bagitau 'alamak, baru semalam beli baju baru, dah xde duit dah skrg' dan tak boleh blah 'produk .... ada.... lagi.... hehe....' biarlah dah 2 bula dah habis pon!

Tapi bila tak tido lepas subuh, maknanya buatlah aktiviti apa-apa pun selain tido, mengaji quran ke, cuci kawasan rumah ke (sangat jarang dibuat, hehe) atau pun online internet je, rezeki tu akan mudah datang. Sebab tu sekarang ni tahun 2011, azam baru tak nak tido lepas subuh! harap boleh diteruskan la


YouNique Card



Entry 'My Son For Sale' tu entry menang contest younique card dulu. Walaupun card yang super comel dah aku terima, tetapi tak boleh nak pakai card tu! Aku cakap super comel sebab card alliance bank ni kite boleh customize sendiri. Kat bawah ni card aku yang aku gila gigih customize sendiri. tak cantik pon  katalah ia cantik. boleh?





Ahaa, nampak macam header blog ni je kan? hehe, sebab tu aku kata super comel tadi. Super comel ni akan lebih menarik kalau ada banyak duit dalam tu sebab dia credit card. hehe. sape nak top up kan, sila-silalah ye top up kat aku




Bangun pagi dapat RM 500

Pagi tadi, ada orang dari Alliance bank call cakap dieorang akan creditkan kat aku RM 500 sebab aku tak tido lepas subuh. eh, bukan, sebab aku menang contest dieorang lah. Boleh baca sini entry menang tu. Wahaaa, terima kasih la cik bank ya, nanti buat contest jangan lupa bagtau, aku akan masuk punya!!

pss : moral of the story, janganlah tido lepas subuh =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

18 comments:

efa said...

sokong tu kalau tak tido lps subuh rezeki akan masuk lebih =)

lotikus disarimankan said...

joe, son for sale tu nak juai kira longgok ke kira kati?

joegrimjow said...

@efa

pengalaman?

joegrimjow said...

@lotikus disarimankan

kire lemak
erk?
hehe

Puan Capa said...

wah!rezeki awal pagi.congrats joe!

joegrimjow said...

@Puan Capa

thank u ;)

Deeyaudeen Sabri said...

betul betul tu.. aku tak tido lepas subuh tadi, tup tup ade org banje makan pulak .. haha rezeki mmg dtg pagi pagi ! :)

joegrimjow said...

@Deeyaudeen Sabri
waaahhh

DanieL AdiE said...

Hahaha..comel entry nie...

joegrimjow said...

@DanieL AdiE

wahaa
thx u

noorafzan said...

yeah, jom online lepas subuh.azam baru gak ini.

KiD said...

hahaaa.. kid memang tak tidor lepas subuh.. sebab lepas subuh terus masuk keje,, huhuhuhu
btw tahniah abe!!

Myvitrd said...

setuju tu.. orang tua aku pon pesan macam tu.. kalau dah lepas bangun subuh tu.. jgn tido lagi.. sebab tu kalau tido lagi lepas subuh.. bangun je tengok makanan dekat dapur dah habis.. hehehe.. kira rezeki takdalah tu.. buat lagi taik mata...

Faizal Fredley said...

joe malam ni lepak kat mamat berkembar pulak..heheh...500 tu x luak kalau blnja..

author faethal said...

Salam joe,
Agak2 kalau tidor...tak angkat phone call tu dapat tak RM500 tu yek.
Ahaks!

Gadis 12 Jari Tangan, 14 Jari Kaki Tuntut Rekod Guiness

Syafiq Rosli said...

bro..berjumpa jgk kita di s.alam..:)

missaanna.blogspot.com said...

Woww!seems like u have a lot of fanss!i bdk baru yg nk menggedix tulis blog jgk baru terjumpa,nice to know u joe!:p

APi said...

biar rezeki datang berduyun joe..
jangan musuh datang tanpa dicari..^^

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW