Share

Doa Awal Muharram : Awal dan akhir tahun Hijrah

Sebelum ke KL, mak aku ada berpesan, jangan lupa untuk berdoa awal dan akhir tahun hijrah ni. Sebab dia tahu masa tu aku akan berada di KL, sebab tu tak henti-henti berpesan. Esok akan cuti, jadi ambillah kesempatan cuti ini untuk timba balik diri sendiri perkara yang lepas yang telah kita lakukan dan pencapaian apa yang kita telah kecapi dalam tahun sebelum ini



Doa Akhir Tahun Hijrah


  • Dibaca 3 kali 
  • Pada akhir Zulhijah
  • Antara Asar sehingga Maghrib (6/12/2010)

Bapak syaitan berkata jika kita baca doa bawah ni

Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”
Doa Akhir Tahun




Doa Awal Tahun Hijrah


  • Dibaca 3 kali
  • Pada bulan Muharam
  • Selepas waktu Maghrib (6/12/2010)

Bapak Syaitan kata lagi jika baca doa bawah ni

Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan

Doa Awal Tahun


Selamat Tahun baru kepada semua pembaca blog joegrimjow yang beragama islam. Jumpa lagi di tahun depan!!

pss : terima kasih yang datang memeriahkan futsal blogger semalam. bestt oohh

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

28 comments:

Hasrol Nizam said...

kalau rasa2 malas nak baca sendiri, boleh la pergi masjid ke, surau dekat2 dengan rumah tu. biasanya akan ada org berkumpul baca ramai2 :)


Pendapat anda?
Sakit kepala atau migrain?

suffer8zine said...

huhuhu ok dah baca, nice bro

Terkini : Seluar Dalam Kalis Bom | Fakta Bukan Auta | GIVEAWAY Lumayan

cimut munniey :) said...

wah joe grim joe! terbaik. bagus bagus bagus share ilmu :)

Tn.Punya said...

Doa Akhir tahun dan awal tahun.. sama2 kita membacanya rujuk sini http://myvitrd.blogspot.com/2010/12/doa-akhir-tahun-1431h-doa-awal-tahun.html

_aLiaHwaFa_ said...

wau thnx! hampir terlupa nak kena baca doa awal muharam :)

Ibu Ayra said...

Salam joe...

mintak izin nak copy doa awal n akhir tahun tu nak post kat my blog...buat panduan diri sendiri dan my readers yang takde la ramai sangat tu yea...TQ!

Tuan Din said...

thanx Joe Doa.. tak hapal pun...

p/s : gambar futsal leh ambik kat entry aku..

baincardin said...

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1432! ^_^

joegrimjow said...

@Hasrol Nizam

haah
jooom

joegrimjow said...

@suffer8zine

lagi afdhal baca nak nak masuk maghrib

joegrimjow said...

@cimut munniey :)

thx u

joegrimjow said...

@_aLiaHwaFa_

nasib baik berblog kan?

joegrimjow said...

@Ibu Ayra

sila2
tu pon amek kat google je

joegrimjow said...

@Tuan Din

wokeyy
nanti ku ambil ek

joegrimjow said...

@baincardin

thx u

suffer8zine said...

@joegrimjow
huhu ok bro, baca lagi sekali

atty's said...

salam maal hijrah joe

sfatimahzj said...

alhamdulillah da selesai,,tinggal buat azam..hehe

Cik Mieyrarif said...

salam maal hijrah hencik joe :)

mr.syazwan said...

alhamdulilah daa..
;)

CERITA LEBAT said...

t.kasih share doa..



letest entry..ejek nama bapak..
http://ceritalebat.blogspot.com

Anonymous said...

salam joe,
ade sumber tak? sebab nabi sendiri tak pernah baca doa awal tahun n akhir tahun ni. kira bukan sunnah la ni. no offence. saja bertanya :)

Hariz said...

Salam Maal Hijrah 1432H dari profhariz.com.. Dengan masuknya Tahun Baru 1432H pada esok 06 Disember 2010 bersamaan dengan 1 Muharram 1432H bulan pertama dalam tahun islam.

Semoga ada satu penghijrahan yang besar dalam diri kita, keluarga kita serta masyarakat pada tahun baru, bulan baru dan hari baru pada 1432 Hijrah ini.. InsyaAllah..

Http://profhariz.com

-ROCKprincess- said...

salam maal hijrah...
huhu...

elianesuriane said...

salam maal hirah 1432..

samanosuke_04 said...

hehe, salam maal hijrah.. nie mesti amik gambar doa tue kat google search kan? dah brape ramai aku tengok yang amik gambar sama untuk post maal hijrah nie.. hahahaa

nadey said...

salam maal hijrah....smuge dengan azam baru...semangat bru

Mr Lonely said...

nice blog... have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.blogspot.com .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW