Share

AC Mizal : Tutup akauan facebook dan tiada lesen perniagaan!

GEMPAAARRRR!!!!

Baru nak print screen status ac terbaru mengenai dakwaan beliau seperti soalan aku pada entry lepas mengenai AC Konsortium tiada pun didaftarkan di bawah syarikat jualan langsung, yang mana katanya AC Konsortium didaftar dibawah syarikat lain. Setahu aku, lesen MLM (jualan langsng) bersifat unik iaitu tidak boleh dipindah milik kepada syarikat lain. Sebab tu rasa musyikil dan nak buat entry mengenai penipuan sekali lagi olehnya, malangnya akaun FANPAGE facebook beliau sudah ditutup. aiyoyoyoyo


ac di mana???? ac di milan. kekeke



janganlah tutup lama2 ya ac =)


Ini ada entry terbaru mengenai syarikat ac konsortium yang tidak pernah didaftarkan pun dan beberapa penerangan yang lengkap mengenai penipuan oleh artis kita ni. boleh klik ke pautan ini


Ok, sebab aku selalu buat entry mengenai ac ni, memang kebelakangan ini banyak pulak inbox aku dipenuhi dengan pertanyaan dan juga bukti-bukti yang menandakan ac ni penipu besar. siap tanya hukum lagi kat aku mengenai MLM ni. aigoo dik, hukum perniagaan MLM ni memang sah. Salah satu bentuk bisnes. Apa yang menjadikan ia haram, bukan MLM itu, tapi orang yang menjalankan perniagaan MLM ni. Dan berbanggalah kerana negara kita Malaysia tercinta, sebab ramai sangat nak cepat kaya, MLM yang berdaftar di Malaysia ketiga terbanyak di dunia!!! jenuh nak pilih ya?


tak payah jenuh nak pilih, klik sini untuk tahu apa top 3 syarikat MLM didunia. masuk yang top top je lah, yang baru ni banyak sangat menipu. haiiisssshhh


Ok, berkenaan dengan bukti-bukti pula, ini ada aku akan letak satu email dari suruhanjaya sekuriti mengenai syarikat ac ni. hurmmm, dieorang bukan tak nak siasat, tapi sebab syarikat tu tak penuhi kriteria pun untuk disiasat. bapak loser kan?



Jadi, aku mintak kepada semua yang kena tipu dengan membeli gelang ac tu, tahulah hak sebagai pengguna sebab duit anda tu boleh dapat balik. aku ambik contoh amerika, satu syarikat macam ac ni ditutup dan dipaksa bayar balik pampasan sebanyak 8.4 juta USD kepada pelanggan yang tertipu. tahu sangat yang rakyat negara kita ni suka berdiam diri, alah, biar je lah hangus macam tu duit, rm 1 ribu je, sedekah je lah. ini bukan soal sedekah, tapi peranan sebagai pengguna. kalau aku yang tak beli gelang boleh semangat bagai tentang habis-habisan, kenapa tidak yang pernah kena tipu?


Entry terakhir pasal ac

Oklah, aku rasa ni entry terakhir aku pasal ac. lagipun ni blog peribadi, bukan blog ac. kekeke. Korang kena faham yang begitu banyak syarikat yang menggunakan title MLM, cepak kaya ni kat luar. tunggu masa saja kita akan terpengaruh. tu yang log in facebook dapat rm 100 tu, kenapa semakin lama semakin kuat promosi dia? sebab takde yang report. setakat aku atau mana-mana yang lain buat report, memang takkan diendahkan la. cuba semua buat, haaa, esok terus takde orang tag tag lagi =)


pss : mintak maaf secara terbuka, akui kesilapan, akan ada yang memaafkan. im the first u. auuuww, touching tak i? kot2 u nak call i, ni no i ok - 0169640972

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

70 comments:

eiffel said...

wah!!!tak sangka!!!malu wey kalo mcm tuh!!!

eiffel said...

chop!!!sia-sia jerk la ac tuh buat report..kehkehkehkehkeh


sape yg kne tipu tuh..adesss..kesian wey..dah ler mahal nk mati!!

Hazzy Ishak said...

bila nak ngaku ni?

joegrimjow said...

@eiffel

sangat memalukan

joegrimjow said...

@eiffel

entah
mungkin gimik je
=)

..hizamirahim.. said...

wah.
siriyes ?
hurm.
berani kerana benar ah kan ?
XD

iamnerves said...

tuntut2...1ribu tu...
..
bagus2..
if ade lagi macam ni..
ade bukti sume..
kasi bongkar je..

ac d milan i like!=p

DaHLia said...

hahahaha pantas.
ingatkan blog Dato Ac dah ni..
lepas ni, mesti AC akan jadi fan blog ni..hehehe

:D

suffer8zine said...

entri ni yg aku nantikan bro, keep iti up, aku mmg dah tahu dah,

Terkini : Kura-kura comel

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

emm 1k tuh kalau bagi org homeless or org susah pun lagik bnyak untung...
keuntungan sehingga habis nyawa....

....

:D

// klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D ... //

Sidratul Muntaha said...

ahaha...
klu kantoi sume dan sume..
mkn apelah esok2 dia yer?!
entah2 bently dia tu pun kena tarik?!
Allah tu Maha Berkehendak.

y@n@ M!B said...

sbb blogger tls mende cemni la sy jd mls nk tgk paper/berita..teeheee~ janji update isu semasa kannNn..=)

Zulfahmi Abidin said...

haha.selamat aku bukan mangse.^__^

Terkini: 1. Lanun Harapan 2. Aku Doktor Cinta 3. Bangga

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

adusss!!.. sapa yg kene siasat sebenarnya nih .. ???

Cheno said...

kesian yg beli gelang tgn die tuu. tertipu hidup hidup.
bila wang menguasai diri.parah T_T

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

lepas ni apa pulak pihak yg berkenaan akan buat yer?

ac report polis tapi dia plak yg terkena balik

huhu

@DRAMA MELAYU DAH TAK MACAM DULU LAGI

IRAH HAJERAH AZMAN said...

aku nak komen die dah pakai nama dato di facebook. xD

sekian komen untuk hari ini. babai :P

Mama Zharfan said...

good job joe!!! me salute :) thanks for all ur effort utk membongkar penipuan ni :)

intankuterpilih said...

betul joe..selalunya yg merosakkan satu2 MLM tu adalah orang itu sendiri...MLM ok jer sebenarnya...

MissCherry_Chewiee said...

mcm tu ke..ummm..

Privacy_Resident said...

kenapa.......... aku........... yang......... rasa......... segan....... dengan....... penipuan....... ini?.....


Baca setiap patah dengan nada perlahan dan penuh perasaan.

Minho said...

mesti lebih berhati-hati.

Admiral Hafiz said...

rasanya klu benarlah AC Mizal ni menipu

mmg x mustahil
gelaran dato' dye 2 akan ditarik balik..
kesian2


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Hazrey said...

teh tarik setengah gelas untuk kau joe.

IRAH HAJERAH AZMAN said...

Joe... sedih :( AC dah delete akaun fan page dia. Dah kurang 1 hiburan beronline. xD

belalang hijau said...

ala...biar la seribu jer...
sok mati la tuntut...

hahaha betul2 melayu...

gadisBunga said...

makin ramai artis kantoi.

fikir la sendiri role model mana yg nak diikut..

chanz said...

wahahaaa dah tutup fesbuk? i suggest he follows what Aidid says in the blog. go somewhere overseas.

tak logik betul le sapa yg join ni..byr rm1,000..pahtu yg plan A kena wat pinjaman lg? ingat sikit ke? dunno wat to say, greedy ppl.

Cik Agogo said...

ooo... syarikat mcm tu kalo tutup, bleh dipaksa bayar balik ehh duit...

cemana kalo MLM yang kene raid dulu tu eh? yang keta mewah banyak2 tu. itu lagi laa... suruh buat pinjaman peribadi untuk join...

rase2 bleh ke dorang nak claim pinjaman peribadi dorang balik? kesian gila plak tengok yg kene tipu tu... dah la loan dengan bank kene bayar tiap2 bulan, tapi tak penah nak merasa duit yg dipinjam tu...

cuma padan muka jugak la... sapa suruh percaya MLM macam tu kan?

Eryati said...

ada sj dia timbulkan masalah

bardboo said...

ac dah kantoi..lari la apelagi..huhu

joegrimjow said...

@..hizamirahim..

mmg dah tipu la tu sampai dah tutup dah acc

joegrimjow said...

@iamnerves

ac milan
=)

joegrimjow said...

@DaHLia

LOL
mustahil la kak
=)

joegrimjow said...

@Sidratul Muntaha

ahaa
beli bently ek?

joegrimjow said...

@y@n@ M!B

paper pon bukan semua betol

joegrimjow said...

@L@n@ a.k.a Mak Budak

ac milan
wahaa

joegrimjow said...

@Cheno

tunggu sape2 yg beli gelang tu bagi testimoni
=)

joegrimjow said...

@IRAH HAJERAH AZMAN

ooh
ni profail yg mana ni?

joegrimjow said...

@intankuterpilih

go go MLM
=)

joegrimjow said...

@Privacy_Resident

ekkk
terkena ke ape?

joegrimjow said...

@Admiral Hafiz

bukan ke tak sah lagi?

joegrimjow said...

@Hazrey
bagi je full
lagi sodap
;)

joegrimjow said...

@IRAH HAJERAH AZMAN

haha
mungki dia private kot

joegrimjow said...

@chanz

bile dah tamak
semua ok sajoo

joegrimjow said...

@Cik Agogo

yg pentg nak join kena ada penyiasat peribadi
wahaaa

HafizRahman.com said...

panas3x.walaupon kat kedah tgh hujan..haha

noor afzan said...

habislah reputasi AC pas ni kan..
mula2 dulu macam ingat kata-kata di bawa angin sahaja penipuan MLM AC ni..
Rupanya betul!

Mana la AC nak letak muka dia lepas ini ye?
Mesti dia maluuuu!!

LORD ZARA 札拉 said...

Nak call boleh?

kih3~

/Dayah//Nurul/ said...

ohh berani sgt kerna benar la,patutla sy rasa mcm was-was first time jmpa AC kat spectrum ampang awl thn ari tu dia siap promote suh org beli kat kita pahtu kita dpt komisyen las2 .trang2 suda tebongkar gini. tq for yur info jo.

betul ke num hp tu

tuntung said...

kenapa suruhanjaya sekutiti panggil kau "PUAN"??
lol..

sori..xde kaitan

nabil_potter said...

terbaik la joe :))

ZACK ENTRY said...

memang tak boleh blah AC ni..

Sumijelly said...

wah.. Joe letak no phone la..

hik3... berani ko letak yek..tu betul no ker?? nak call leh?? hik3

Sumijelly.com

atty's said...

sepandai2 tupai melompat..akhirnya....

lalink7 said...

kete dia yang harga juta2 tue la patut di jual pastu bagi kat rumah anak yatim..jangan sentuh kete ac sebab xhalal duit yg dia dapat..dahla nafkah anak ngelat nak kasi..memang xbrpe gemoo die..

amry said...

ada terbaca plak kat paper, ada ugutan bunuh plak....perghh... besar dosa ac ni..huhu... pada firasat saya la, tengok rupa dia pon macam tak leh percaya orangnya...hmmm...just my 20 sen...

joegrimjow said...

@amry

UGUTAN BUNUH TU NGADA2 JE
mana ada

joegrimjow said...

@atty's

jatuh ke tanah jua

joegrimjow said...

@Sumijelly

call lah klu xcaye
hehe

joegrimjow said...

@tuntung

ni yg ku copy paste dari email yg dihantar. huhu, kan da gtau kat atas tu. ku just tanya polis je

joegrimjow said...

@/Dayah//Nurul/

cuba2 la
=)

joegrimjow said...

@noor afzan

ac di milan

Catherine- said...

wahhhh~.....giler laaa....


astagaa...

yanmie said...

patut buka fanpage dh xleh buka..uhuhu nmpk sgt!

www.yanmieonline.com

Abang Suara said...

awhhhhh padam muka diaaaa

kakyong said...

singgah baca n3.. ;)

http://www.kakyong.com/

Anonymous said...

pps not pss
pps = post post script..
:)

phreak-id said...

nak komen banyak-banyak. tapi takut tersilap cakap boleh kena saman. lol

Terbaru >> 1) Bila Aku Keseorangan [Horror] 2) Bila Sejuk dan? 3) My name is phreak-id

sarah mohamad said...

saya malas nak komen mengenai syarikat ac atau mlm2 yg lain cuma .. orang yang join mlm ni. mcm contoh gelang ac .. duit 1 ribu tuu baik lah beli emas betul. bodoh betol sapa yg join.

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW