Share

Kenapa Air Asia bertambah maju?

Air Asia sekarang ni dah semakin lama semakin hebat. Dah lama aku perhatikan Air Asia punya sistem dan entry ini adalah hasil kaji selidik aku. haha, Kalau MAS nak tiru, dipersilakan. Dah pasti AirAsia lawan dengan MAS, kita sebagai penggunalah yang akan menerima manfaatnya

kan? =)



Tambang murah



Memang terkenal dengan penerbangan tambang murah, Slogan pun now everyone can fly memang everyone betul akan fly. contoh tanpa promo harga dari KB ke KL, naik airasia hanya 80 dan kalau nak bas rm45 + lenguh punggung. haaa, airasia bukan saja boleh buat MAS jadi bangkrupt, syarikat bas pun boleh bangkrupt!






CEO yang hebat



Tak perlu diperkenalkan lagi mr tony ni, memang terbaik orangnya. boleh bangunkan airasia dalam masa yang singkat, top notch padanya! ada masa datang la beraya kat kelantan ni mr tony, boleh timbang2 dan bagi tiket free =)




Banyak route diperkenalkan


Dulu hanya domestik saja, sekarang ni dah pelbagai negara dah, dari india sampailah ke china, semua air asia ada sediakan. mantap2. nanti boleh buat direct flight dari KB ke UK. ok? ekeke




Custemer service yang cekap dan mesra


Pernah berurusan dengan custemer service di air asia. Memang mesra. sebut mesra semua mesra kan, tapi ada satu keistimewaan air asia adalah cepat. Dengan ada pulak FB ni, fanpage pun dah 500k dah sekarang ni, memang ada soalan boleh tanya kat situ je. nak dengar suara best, call lah. hihik





Software yang gila hebat!!

takde gambar =)

haha, pernah korang alami benda gini masa nak book flight. aku pernah! hari ni tengok flight, sangat murah! dah bagitau kawan semua spupu spapat supaya tengok dan beli. esoknya nak beli, fuhh, harga dah naik dari harga asal. haha, ke website ni boleh check IP server dan masuk kali kedua harga dah berlainan? hehe, gile hebat! apa2 pun, naik skit je tapi harga still lagi murah dari mana2 syarikat penerbangan di Malaysia. gud job guys!


pss : bila nak start puasa 6 ni?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

31 comments:

Aizat Shafiq said...

joe...
mr. tony bagi ticket free ke nie?...
hahaha


Kahwin, Beranak lepas tu TINGGAL?

joegrimjow said...

@Aizat Shafiq

lalala
=)

atok said...

mmg dr dlu sgt sukankan slogan air asia itu. ;DD

joegrimjow said...

@atok

melekat dihati gitu

Mr PenyuBiru said...

belum pernah try air asia lagi. tunggu promo seterusnya lah kut

lay an said...

err..ni entri bodek mr tony untuk tiket free ke? ;-)

oh, pasal customer service memang thumbs down. pengalaman sendiri dengan airasia memang tak boleh dibanggakan.

tapi, apa nak buat,itu je yang murah.

Ery Farieha said...

bila la ery nak naik flight lg ni?
huhuhuh

adnin said...

yup, kdg2 lg murah dr bas pun ade air asia ni, bersyukur ade air asia, dpt la blk m'sia dgn harga tiket murah. kalau x susah jgk nk tunggu promo airline lain.. :)

joegrimjow said...

@lay an
haha
ye ke?
mgkin ada yg xelok kot

joegrimjow said...

@adnin

kadang2 tunggu [pon xdapat
huhu

tengkorakemas said...

kalau nak betul2 murah kena booking online awal sebelum berangkat, kalau booking hari ni nak berangkat lusa ke apa lain sikit harga tapi still murah lagi dari MAS,

customer service dorang memang popular, memang kerja hot seat punya, aku ada baca dalam 3sixty, bagi yg pegang 'hot seat' ni, ucapan 'thank you' dari customer merupakan motivasi kpd dorg utk terus menerima panggilan

Fiffy said...

murah tu mmg murah. tapi kalau nak angkut barang banyak tu la wat sakit jiwa. bayar tu bayar ni.last2 mahal gak. mas skrg pn x la mahal sgt. aku prefer mas dari airasia.

Abyss said...

Kalau tmbh lokasi lapangan terbang kt malaysia ni bgus jgk..senang nk g.

jackieKOH said...

MAS lg best kot..haha..
nak order makann lam flight Airasia pon pikir dua tiga kali..last2 xnak beli..haha..

tengkorakemas said...

@Fiffy

hehe yg pasal luggage ni aku setuju gak

joegrimjow said...

@tengkorakemas

lol
biar betul?
nak kena tempah jugak ni
ekeke

joegrimjow said...

@Fiffy

ku travel bese bawak hand luggage je. so xde bayaran tambahan r, bawak barang besar gedabak, mmg kena bayar lebh

joegrimjow said...

@Abyss

conth nya? sabah serawak?

Faizulhadi said...

bes evtry....follow me back @ http://akubudaklicik.blogspot.com/

chanz said...

kalo dia buat flight dr KB ke Penang tiap2 cuti aku naek. huhu

joegrimjow said...

@chanz

haha, kena bagi cadngan tu

a kl citizen said...

masa takde no seating dulu... tak best lah air asia ni, berlari nak dapat duduk kat laki ngan anak

tapi sekarang dah ok lah
selalu gak naik air asia ni

jom puasa enam, kita dah hari ke 3 ni

→ : hari Malaysia yang tidak berbekas di hati

wHoSeNa said...

bkn setakat the next day..ak pnah..within 10 minutes je dh nek rm50 seorg..klu tuk 5 org bape dh??

hahaha..papepun service air asia setimpal lah dgn harga...nk exclusive..conducive..n segala cive..nekla MAS..harga MAS pn dh mampu beli..=))

etomyam said...

memang murah jugak airasia ni...dulu2 selalu gak guna esp bila emergency. tapi sekarang rasa selesa dengan mas la pulak, flexible dan rate pun boleh tahan jugak berbaloinya

Hizami Rahim said...

aku xpernah naik kapal terbang.
huaaa~

Aizat Si Lipan said...

aku suka air asia=)
aku blaja kt Sarawak..boleh katakan 10 kali aku balik Pahang..8 kali aku naik air asia..
Airasia mmg tolong orang yg berkemampuan mcm aku..thanx air asia..haha

joegrimjow said...

@Aizat Si Lipan

samalah kita
huuhu

Piratz said...

MAS la best joe...

♥CIK SHA♥ said...

dulu2 masa study kat sabah je slalu nek air asia ni..skang dah balik semenanjung nak p mane2 nek bas je..haha..

joegrimjow said...

@♥CIK SHA♥

hooho, kadang2 tiket bas lagi mahal kan
tp bas banyak destinasi
=)

zool said...

bakal duta Air Asia ni..
aku ntah tahun bila nak naik kapal terbang .. tak penah naik lagi .

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW