Share

Deco-deco bersama Joegrimjow

Salam


uoollllss!

Apa khabar? hihik. Jumpa lagi dalam rancangan.... Deco-deco bersama joegrimjow. wah wah, excited ni ok masuk kali pertama dalam rancangan dalam blog ni. ooh, sangat excited. Kalau saya terover tu, harap maaf je la ye. maklumlah, hormon excited terlebih. hihik


Sebelum apa-apa, bahagian penerbit 2DBJ atau deco-deco bersama joegrimjow ingin mengucapkan selamat hari raya kepada yang menyambut. Maaf zahir batin ya dari kami. Walaupun 1st time keudara, ada silap salah tu tak terkecuali. maaf dipinta. hihihik


Ok, segmen khas aidilfitri kali ini akan menghias rumah siapa? yaa, siapa yang bertuah akan dihias rumahnya oleh joegrimjow. sudahkan anda bersedia untuk mengetahui rumah mana yang bertuah? sudahkan? ok, saya maklumkan, rumah yang bertuah segmen khas kali ini adalah...


Rumah Joegrimjow sendiri!!


Hahaha, gedik betul joegrimjow ni kan. ala, biar je lah, boleh la boleh la. ok?


Ok, kali ini ada 2 sudut yang akan kita hiaskan. pertama adalah ruang tamu dan kedua adalah bahagian halaman rumah. 2 2 kita akan hias bersesuaian dengan tema aidilfitirti. sudahkan anda semua bersiap sedia? ok, kalau sudah, jom kita terjah kedua-duanya!


******

1 - Segmen 1 : Ruang Tamu

kelam kabut!


Kalau anda semua lihat kat atas, mak oiii, sangat kucar kacir ok. Maklumlah, semua anak sedara balik, beginilah jadinya. Sangat tidak memuaskan hati! Tapi takpe, joegrimjow ada untuk menyelesaikannya. hihik


Beberapa tips ingin dikongsi

  1. Bunga dalam satu ruangan tidak boleh lebih dari 4. Banyak-banyak ingatkan ni taman bunga ke ape? hihik
  2. Langsir kalau boleh biarlah sesuai dengan padanan sofa atau karpet. Biar nampak matching gitu dan sedap masa memandang
  3. Kemas dengan tangan, bukan dengan mulut ya. sambil kemas sambil mulut pot pet pot pet. ishh, tak ikhlas betul!
  4. Last but not least, warning kepada kesemua 'askar' supaya tidak ganggu kawasan yang telah dikemas. ok


Hasilnya?


Taraaa

bunga tajaan herbalife. erk??



aiyok, 'kereta kuning' tak ingat nak letak ke lain!





2 - Segmen Kedua - Halaman Rumah

takde feel la tempat ni...


Kat atas ni keadaan halaman rumah yang belum dikemas dan dihias oleh joegrimjow. macam biasalah, keadaan tak terurus sangat dan 'feel' raya takde kan? Jadi, untuk mendapat feel raya, kita perlulah meletakkan sesuatu yang menarik. contoh apa yang menarik? mestilah pelita!

cak, dah ada pelita


pelita berkibaran?



Jadi segmen kedua ni sangat mudah, beli pelita dan pacak. Done. hihik. ok, semua siap =)


******

Ok, itu dulu 2 segmen ringkas


Jadi, joegrimjow ingin menjemput kepada semua pembaca blog ini untuk hadir ke rumah terbuka pada hari raya ke3. ya, hari raya ke3 ya, kalau kedua pertama tu, takut takde. maklumlah, nak pergi deco-deco rumah orang. hihik. Nak datang tu, jangan lupa calling-calling dulu. tak calling pun takpe, kan hari raya. semua dijemput setiap masa. ok. ingat cabang tv3, ingat rumah joegrimjow


Selamat hari raya

=)


pss : gedik kot!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

23 comments:

cikgu isza said...

cantik..
anak teruna pun rajin mengemas tapi akak???
tak buat apa pun dik..

selamat hari raya..
maaf jika ada tersalah bicara...
semoga hubungan terjalin mesra...

joegrimjow said...

@cikgu isza

insyaAllah
=)

Encik Tikus said...

selamat hari raya joe ;)

joegrimjow said...

@Encik Tikus

slamat beraya juga tikkus

mia said...

ahahhaa..comel je..sy suke part kereta kuning tu..hahaha...anyway.. sgt nice..salam aidilfitri joegrimjow (erk, if xsilap..grimjow tu dlm Bleach kan?hehee..minat gile anime tu..muhahah)

joegrimjow said...

@mia

yuppa
=)
slamat beraya juga

azzura said...

errr..betul ke joe yg kemas ni?? bagusnya..klw la mak zura ada anak lelaki yg rajin camni aman hiup zura..ada abg x boleh pakai suruh cuci kipas pun x nak..selamat la zura ada kemas umah n masak dari pagi sampai mlm ni..baru ada masa nk rest jep..susah jadi anak last ni..tinggal zura sorang je kat umah so x boleh la nk elak buat kerja..(haha puji drii pula)

*selamt hari raya
*klw beraya kat kelantan ape ye yg best?,plan nk g kelantan.

Nadya ©™ said...

Last but not least, warning kepada kesemua 'askar' supaya tidak ganggu kawasan yang telah dikemas. ok

Ini memang perkara TERpenting sekali..penat² kemas pastu bersepah balik T______T

miss nana said...

wah3. bley ganti eric. hik3. nati pasnie bley ubah suai umah nana punye ruang tamu lak. btw, suka halaman rumah tue :P

mama zharfan said...

cantik ruang tamu tu...
akak nak dtg beraya thn dpn boleh ker :)

eqbalzack said...

deco aje joe? alamat rumah takde? nak gi beraya ni...hehe...

Skype Crew said...

raya ke-3 ko bt open house ek...nmpk gaya cam blh pergi. time2 canila nk merapatkan silaturahimkan...erm tp klu ak pg songsorang xbestla plak...

sape2 blogger yg nk pegi umh joe tu angkt tgn k..nti bley pg same2...

joegrimjow said...

@azzura
umah joe yg best
wah wah

joegrimjow said...

@Nadya ©™

hehe, mmg tu yg sangat pentg

joegrimjow said...

@miss nana

tengok la sape yg kemas
aceceh

joegrimjow said...

@mama zharfan
boleh
sangat boleh

joegrimjow said...

@eqbalzack

ahaa, ada kat entry sebelum ni
roger2 nak dtg

joegrimjow said...

@Skype Crew

azizan kadir nak pergi
hehe

jackieKOH said...

slamat hari raya joe~~~

joegrimjow said...

@jackieKOH

slamat beraya gak

Bro Framestone said...

pamdai die deco2 ek...

menantu sape la nie ek

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

maCy said...

menci xleh nengok gambo~
salam raye en. faridzul ;D

noor afzan said...

Sekarang ni mmg lelaki yang suka deko2 kan.
kat umahpun abg saya yang deco2..
ahahah~
saya? errr..masak kat dapur je la.

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW