Share

Raya Pertama : Gambar peluk-peluk

Salam,

Raya dah habis!

Erk, maksudnya raya pertama. Ok, hari ni macam hari raya pertama yang lain, rutin yang biasa dijalankan. Pagi makan dulu, lepas tu ke masjid, balik rumah sesi bergambar, pergi kubur, ziarah keluarga terdekat then balik rumah. Memang tiada yang special tahun ni. Nak kata raya berdua, masih lagi berseorangan sekarang ni, takde feel lah nak raya sorang2 ni. tahun depan nak beraya berdua lah. hehe. boleh?


Ok, sebab hari ni pun mesti orang tak banyak yang update, aku update seringkas yang boleh la kan. Nak update paling ringkas apa lagi kalau bukan dengan gambar. jadi, semua gambar ni dah upload kat facebook tadi, yang ni pilih versi yang 'peluk-peluk' je lah. jom tengok siapa yang kena peluk!



'mi, joe nok nikoh taun depe'
senyum tanda setuju
=)



ahaa, thx u PTD!
akak sulong yang comel sebab bagi duit raya lebih




akak no 2 yang...
segan silu kena pelok kuat2.
ahakkss



akak no 3 yang tua setahun je
pedulikan muncung yang tak hingat dunia tu



Ok, tahun ni beraya tak best sangat sebab abang sulong dengan abang no 3 takde. Abang sulong kena tunggu isteri dia nak bersalin di putrajaya, jadi kena beraya kat sana je lah. due date dah tak lama, takkan nak balik kan. Abang sulong pulak beraya di kuala terengganu tahun ni, raya ke3 baru balik. Layan je lah mana2 pun


Tahun ni raya pun specel sebab semalam adalah tarikh genap 6 tahun arwah ayah aku dah takde. 9/9/2004. Jadi tadi pun sempat pergi kubur ziarah kubur dia. sedekah apa yang patut dan paling penting, kenalkan kubur kepada anak2 saudara yang tak sempat jumpa dengan datuk dia ni.

sape lagi kalau bukan si afiq!




semangat tunjuk kubur tok ayah dia
=)


ok, esok raya kedua. mungkin update bukan pasal raya kot. kan update pasal raya orang buuuhsan pulak. hehe. chowww, selamat beraya semua.


pss : bestnya peluk-peluk. oppsss

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

28 ulasan:

Hamli Sanai berkata...

Alhamdulillah, dapat sambut raya pertama dengan keluarga. Saya esok baru balik kampung, hua3~~

PS: Salam Aidilfitri, maaf zahir batin~~

zool berkata...

aku pun nak update entri letak gambau je la..hahahha

Nabiel berkata...

wahhh~
dapat duet raye joe!hehehe..
klu tgk akk2 ko joe..
aku bajet yg no 2 tuh adelah yg sulong, yg no 3 tuh adelah yg no 2 dn yg sulong tuh la yg no 3~hahaha..

moment berkata...

rupanya ayah kita meninggal di tarikh yg sama..

smlm genap sebulan ayah aku pergi... hurmmm

joegrimjow berkata...

@Hamli Sanai

esok baru balik?
wah wah, baik balik cepat2

joegrimjow berkata...

@zool

btol2
nak baca org xde mood
hoho

MR. MIND berkata...

pi beraya nuh, offline......hahaha

joegrimjow berkata...

@moment

ye ke?
sama2

kechixx berkata...

selamat hari raya...jemputlah dtg beraya kat umah kat wcy k..hehehe...

joegrimjow berkata...

@kechixx

haha, boleh2
nak alamat
=)

joegrimjow berkata...

@MR. MIND

malam ni relex2 plak
hehe

nurayunni berkata...

Slmt ari Raye..

joegrimjow berkata...

@nurayunni

slamat beraya juga

Miss Izah Mohamed berkata...

slmt hari raye.. maaf zahir batin :)

cikgu isza berkata...

pelukan memang membawa sejuta pengertian..
:)

joegrimjow berkata...

@cikgu isza

wah wah, like2

paan berkata...

raya pertama berlalu sudah...seperti taun2 sebelum , berlalu dengan biasa...hehehe :)

Yaya Zamimi berkata...

salam abg faridzul..selmt ari raya..sy jr kt sbpik dlu.. sy pn sme rs taun ni raya yg BIASA2 je...ehehe..x sabau tggu entry psl orang buuuhsan pulak... XD

mama zharfan berkata...

selamat hari raya...me raya kat notts ajer thn ni..tp meriah jugak sbb ramai komuniti melayu kat sini:)

Aizat Shafiq berkata...

Rmainye kakak ko joe...
hehehe...
selamat hari raya...
maaf zahir dan batin ye...
=)

eqbalzack berkata...

raya pertama dah settle...esok jom kita sambung raya lagi...hehe

hamzah ian berkata...

terbaik la bro...

[z@ck] berkata...

joe..selamat hari raya aidilfitri.maaf zahir dan batin.


klu sempat, mari la join RAYA SAKAN CONTEST kat blog aku ye =)

joegrimjow berkata...

@mama zharfan

notts memang mewah dengan org malaysia
hehe

Wan Ahmad Nabil berkata...

wanhhh ! seronok bagai beraya. hehe :)

azzura berkata...

best nya beraya..raya zura sngt x best..paling x best raya tahun ni.satu seksaan beraya kat Kl ni.

Cherrie Pie Sweety berkata...

eh macam kenal akak sulung tu..dia keje JPA yer :)

Dd berkata...

la... adik kak fazni ropanye...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW