Share

Pakai jeans nampak spender!

nota awal : cuba tengok label untuk entry kemalangan jalan raya ni, dont take too serious =)


Hari terakhir Ramadhan, Baby bersama dengan kedua ibu-bapanya membuat keputusan untuk berbuka puasa di rumahnya. Sebelum ini kesemua mereka sibuk dengan hal masing-masing dan hari terakhir Ramadhan ini mereka akan buka puasa bersama-sama. Antara juadah yang terhidang adalah ayam percik, kerabu sotong, ikan keli goreng dan sayur campur. Memang makanan yang terhidang itu cukup mengiurkan!


Setelah azan berkumandang di radio, mereka pun terus makan. 30 saat selepas itu, azan di kampung pula berkumandang. Mereka berpandangan sesama mereka


Baby : Alamak ayah, baru azan!
Ayah : takpelah, kita ikut yang radio
Ibu : Haah, follow yang radio je lah


Baby : tak boleh, baby belajar kat sekolah, kena ikut tempat kita, bukan tempat orang
Ayah : ala baby, radio ni pun tempat kita jugak. makan je
Ibu : makan je, jangan syak syak


Baby : ayah dengan ibu tak sensitif! ini perkara penting. SOAL AGAMA KITA! Mana boleh. batallah puasa kita semua!
Ayah : baby...
Ibu : baby dengar kata ayah tu. sah nya. radio kan dah azan. ok lah tu


Baby : radio lain. mana boleh ikut
Ayah : mungkin bilal tu pun dengar radio, sebab tu lewat skit. dia pun nak minum air berbuka dulu
Ibu : haa, ye jugak tu


Baby : takde takde. baby akan ganti puasa nanti. ayah dengan ibu pun sama. puasa kita telah batal!
Ayah : urmm...
Ibu : huurrrm...



Setelah bertelagah pendapat, akhirnya mereka meneruskan berbuka puasa mereka dalam keadaan berbelah bagi. Sama ada nak ikut radio atau nak ikut azan di kampung. Selepas berbuka, baby minta izin untuk keluar membeli barang terakhir untuk raya esok


gambar diedit dari sini


Kita selalu bahaskan soal yang remeh
Perkara penting kita pandang sebelah mata

Raya esok banyak benda yang 'remeh' boleh kita raikan mana yang patut didahulukan
Perkara penting seperti solat Jumaat dan penjagaan aurat jangan sesekali dilupakan!



pss : selamat menjalani ibadah puasa di minit-minit terakhir Ramadhan.

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

33 ulasan:

Nabiel berkata...

ramai yang akan kekenyangan sebelom solat jumaat bsok joe~hahaha..
silap2..xsme byk macam solat raye pagi tuh kan?

princess_eryna berkata...

hahahaaa... betol tuh....

joegrimjow berkata...

@Nabiel
kite tengok esok

joegrimjow berkata...

@princess_eryna

btol3x

Hami Asraff هامي أشرف ™ berkata...

Memang tak dapat dibendung. Orang kita lebih excited dengan Syawal berbanding Ramadhan. Pasal pakaian ni toksah dok cakaplah. Ada sorang hamba Allah ni sedang membaca al-Quran tetapi jambul tersembul keluar. Wanitalah!

Sharinginfoz berkata...

Selamat Hari Raya

joegrimjow berkata...

@Hami Asraff هامي أشرف ™

cam tahu je siapa wanita tu

gadisBunga berkata...

pakai baju kurung aje...abis citer.

Jard The Great berkata...

aah.. esok nak beraya kat masjid wilayah. insyaAllah.

HEMY berkata...

ramai muslim salah guna syarat "yakin". cotoh yakin masuk waktu..utk sembahyang

mslhnya sumber ntah dari mana..main yakin je..mana buleh

hazman aka species1980 berkata...

Suatu peringatan yang harus amik iktibar tue... bagus2x...

kisahsensasi berkata...

Masyarakat kita sememangnya sering terlepas pandang....

are-bue berkata...

buruk benar tgok pakaian tu, nampak spender.

Bro Framestone berkata...

rasa cam dah banyak raya jatuh pada hari jumaat.. ke perasaan bro je tue

now bro pkai suar dah leh nampk spender dah.. xsangka bro kurus sampai seluar pun dah londeh

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

joegrimjow berkata...

@gadisBunga

slamat beraya cik bunga

joegrimjow berkata...

@Jard The Great

eherm2
dengan siapa?

joegrimjow berkata...

@kisahsensasi

perkara kecik xpulak kan

joegrimjow berkata...

@are-bue

tajuk pun nampak spender kan
huhu

MuNsYi SaMa berkata...

Antara sunat ngan wajib je kan joe,tu pun dah rasa susah pdhal Allah bagi rukhsah banyak dah.

joegrimjow berkata...

@MuNsYi SaMa
kadang2 dieorg bahas sunat panjang sangat dan wajib tak buat terus
emmm

Syima berkata...

g-string ok..hahahahha

well,saya tengah plan nak pakai tudung,kalau blh mau btl2 tutup segala...bukan pakai tudung tapi nampak shape badan...kan... insyaallah....doa2 kan lah joe

Azam berkata...

ada sedikit typo kat atas.. "azam", patutnya azan, kan?

joegrimjow berkata...

@Syima

syima boleh!
=)

joegrimjow berkata...

@Azam

haah,
dah betolkan

mama zharfan berkata...

can't agree more :)

~kuyam~ berkata...

uih...tudung elok dh...bwh slek..macam2...selamat hari raya JOE :)

y@n@ M!B berkata...

selamat hari raya joe...=)

joegrimjow berkata...

@~kuyam~

slamat hari raya jugak

joegrimjow berkata...

@y@n@ M!B

yuppa
slamat hari raya jugak

~cik manis~ berkata...

huhu betol3 kite selalu kecoh benda kcik, pdhal yg wajib x ikut pun. huhu

joegrimjow berkata...

@~cik manis~

msg delivered
=)

cikguaziz.blogspot.com berkata...

tudung nampak spender..
tudung tapi pakai legging..
teruk punya perempuan..
campur aduk tutup aurat dan maksiat..

-cikguaziz-

Adam berkata...

Selamat Hari Raya Joe...

Situasi macam ni kita leh tengok luas. biasanya besok ni pakaian sopan lagi. baju kurung, baju kebaya, semua sopan masuk raya kedua. sama-sama la kita tengok.. hehehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW