Share

Teknik iklan gunakan Youtube : Mak Khairuddin

Salam,


(Kenapalah aku baru tahu pasal ni????)


Serius bijak betul teknik pengiklanan seperti ini. Lain dari yang lain. Top Notch kepada sesiapa sahaja di belakang kisah mak khairuddin yang sedikit sebanyak telah mewarnai kehidupan youtube di Malaysia. Ok, sebelum apa-apa, thx u cik awin yang buka cerita ni kat blog dia. Jom tengok video mak khairuddin ni dulu









dan ini adalah video yang khairudin balas
akhirnya tahulah kan sebenarnya ini semua...




ADALAH IKLAN!



Iklan semata-mata?

Hehe. Walaupun video pertama dulu pecah tergelak-gelakkan mak cik tu, ada msg yang dia ingin sampaikan. Hehe, memang iklan jenis ini sangat stylo! Bagus lah sebab ini merupakan antara iklan yang tak macam iklan. iklan jujur gitu. dan sebab iklan ni jujur, aku akan buat review apakah yang dijualnya sebenarnya


Upload video berkenaan dengan 'bisnes'nya
Bagi semua orang gila-gilakan video itu (memang lucu pun, good job mak cik)
Dia reveal dia punya bisnes


Apa bisnes khairudin?


Disebalik video ini adalah Alliance back prepaid card! haha, stylo habis la. orang bank alliance bleh terima tabik spring dariku kerana telah cetus fenomena mak khairuddin ni. At least kita boleh bergelak ketawa kan dengan adanya video video ini. Dan sebab video ini sangat memberi kesan dan 'jujur' ku akan buat prepaid card tu bagi sokongan skit. hehe. Jom tengok website dieorang kat sini


Contest

Ada juga contest untuk blogger di website si khairuddin tu. Memang orang bank yang buat. so, jom pakat pakat kita masuk. aku dah ada idea nak masuk, tunggu nanti nak publish je. detail semua boleh baca kat sini




pss : nak kena paksa mak belakon ni =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

22 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

dah tgk dapt video bals dari dia sblm nih.. hahaa.. stategy dorg nk tarik perhatian.. tabik spring lahh..

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

dah tgk dapt video bals dari dia sblm nih.. hahaa.. stategy dorg nk tarik perhatian.. tabik spring lahh..

joegrimjow said...

@☺[ai][sUmi]☺Chan

ada juga yg video balas yg tergantung tu pon ada jugak
huhu

zool said...

pernah terasa yg video mak dia tu iklan.. sebab penah nampak iklan kat facebook sebelah tepi tu..
takkan saja suka2 letak kat facebook kan..
tapi memang terer n kreatif diorang ni...
memang youtube pemasaran hebat skg ni.. ni yang nak buat video klip kat youtube ni

rhapsody LiN said...

dh agak dh mnde ni bsness sbb ciap promote kt fb lagi. tu yg mcm heran gak tu/

hehe

joegrimjow said...

@zool

ku je yg lambat tahu
huhu

joegrimjow said...

@rhapsody LiN

ada link fb die?

Fina Fento said...

dalam youthsays pun sama..dah tau dari awal ni mesti ada apa - apa ni..haha. smart.

Ajwin Ajeera said...

welcome.hihihihi
masuklah contest ni!:D

Fiffy said...

wei ko rasa nuffnang ada x letak ads pasal menda ni? penah ari tu ak g blog mana tah, ada iklan pasal mak khairudin ni kt ads nuffnang kt sidebar..

Afra Yuri said...

cool gila!! hahahaha. dah tengok dah website dia

misa said...

mcm2 dah strategi pemasaran skg. yg ni mmg x dsangke2 lah. :D

devoted lily♥ said...

hahahha..
kite same joe..
baru tau jugak ni iklan=p

Hazzy Ishak said...

tiba2 je makcik ni meletup letup.cayalah

maisyara Pot! Pot! said...

makcik tu comey ok. hehehe.

Mrnamie said...

aku da agak dah iklan..sebab dalam youthsay pun kaur kempen.. takkan orang saje2 buat iklan untuk mak khairuddin nih..keke

fQ said...

yeke???????????????/
patot la kesemacaman jep letak ads kat fb bagai... tagline macam nak bisnes, rupenye memang pon.
now dat i noe who is khairuddin...tak misteri dah lor. hoho~

Ery Farieha said...

kreatif jugak alliance bank ni
bagus laaa
lain dari lain
strategi yang strategik
hehehehe

Bukan Eciz said...

gila besh cara dia buat. hahaha. nak suh abah la buatkn. semata2 utk letak blog. KAHKAH.

noor afzan said...

memang cool kan.
tabik spring toink2..

maCy said...

dgr cerita tp tenet tak kasi tgk lagi~

||| PöJìé PööH ||| said...

Smart kann advertising dia.. Sgt jujur n funny. Simple. Hehehe, btw Mohd Khairuddin is Iedil Putra Alaudin. My friend's friend.

Love,
PojiePooh Abdullah

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW