Share

Top 5 Social Networking (alexa and unique visitor)

Kali ini akan menyenaraikan 5 social networking yang popular di Dunia berdasarkan ranking alexa dan juga Unique Visitor masing-masing. Baca tajuk ni, sudah pasti dapat teka kan website mana yang akan mendahului? Untuk unique visitor di bawah dikira dari segi bulan. Jumlah UV ini bukan daam sehari, tetapi untuk dalam satu bulan. erkk, joegrimjow.blogspot.com nak capai 30,000 pun susah, mereka ni main juta2!



1) Facebook

Alexa rank : 2
Unique Visitor : 123,784,540





2) Twitter

Alexa rank : 11
Unique Visitor : 28,234,973





3) Myspace.com

Alexa rank : 22
Unique Visitor : 67,625,820
(dah tak aktif)






4) Linkedin.com

Alexa rank : 29
Unique Visitor : 12,897,406
add aku disini






5) Ning.com

Alexa rank : 134
Unique Visitor : 8,162,729
tak buat lagi dan taknak buat pun =)




Social Networking ni merupakan website yang paling cepat meningkat naik! Ada beberapa minggu lepas yang mengatakan search engine sekarang pon kalah dengan social networking. haa, nampak sangat power social networking ni!


Ingat!!


Banyak benda yang lagho di internet ni seperti social networking ni memang bawa keburukan kepada kita. Games, chatting entah apa-apa dan banyak lagi. Gunakan social networking ni ke arah yang baik. jangan sampai kita jadi lagho dengan mereka ni dahla dan jika dikumpul kebaikan dan keburukan social networking ni, lebih banyak kebaikan yang kita dapat! tapi disebabkan ramai yg teryumpu kepada yang buruk, sebab tu nampak social networking ni terlalu buruk!


Jom berubah!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

26 comments:

Jard The Great said...

=)

ku aktif satu je dari 5 tuu

joeeeeee... kota bharu besh! keh keh keh

joegrimjow said...

sampai ati jard xmsg pon
isk2

Nur Su'aidah said...

ku myspace pun xde. haha

joegrimjow said...

hehe
ada lagi, cume xaktif

nur hidayah isa said...

aktif fb dengan twitter je..hehehe

joegrimjow said...

twitter ni yg best

Encik Tikus said...

aktif 3 je dari yang ats,haha

joegrimjow said...

apa die?

LORD ZARA 札拉 said...

aku guna nombor 1 & 2 sahaja~

he he he~

joegrimjow said...

no 4 baru ku buat tadi
huhu

zulkbo said...

salam..
terima kasih
berkongsi info
amat di hargai

joegrimjow said...

sama2

Syariful Bahri said...

setakat ni no 1 dgn no 5..
itu pun lepas kena paksa dengan kawan2 suruh buat =.="

joegrimjow said...

jarang ada org ada ning ni
huhu

alinac lover said...

uikssss..suma join pening kpala~

joegrimjow said...

join mana yg mampu aje
;)

Fyzal said...

betul2.. memang ada baik buruknya dan ia bergantung pada bagaimana kita menggunakannya. jika dengan cara baik, baiklah jadinya, jika dengan cara buruk, buruklah jadinya.

joegrimjow said...

jangn guna kearah keburukan sudah

haziq said...

linkedin xpnah dgr pn...

a kl citizen said...

ya betul... guna dengan bijaksana.

Chybee said...

Chybee kenal 1st three je. lain2 xtau. haha...tapi mcm dah xde masa nk layan sgt. just nk keep update ngn kawan2 je :D

(first time dtg sini. layout cun! suke :D)

Amir Izzat said...

salam,

kawe ado satu 2 jah dari hok atas tue... hurm..Fb dengan twitter..oh ya..myspace ada tapi tak pandai guna... semua kat atas tue tak best ar..blog gak best..hehe

joegrimjow said...

likedin tu khas untu org buat bisnes

joegrimjow said...

twitter dengn facebook mmg popular
huhu

FarhanaDr said...

Bisnis-man macam kamu mesti social networking ni bnyk membantu kan? Heehee.. =)

joegrimjow said...

farhana, agak banyak membantu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW