Share

Imam Muda : Masalah rumahtangga

Review minggu ke 8


1st time menonton Imam Muda secala live, maksudnya di tv. Baru pasang astro byond kat rumah dan bersemangat nak tengok secara live ni, maklumlah, kalau di youtube, ishh, sungguh lembap mahu tunggu loading. Disebabkan minggu ke6 dulu buat dan skip minggu ke7, kali ni takde video disebabkan terus update selepas habis cerita Imam Muda tadi


Ke Mahkamah Syariah


Untuk minggu ini, kesemua peserta IM ini berada di mahkamah syariah. erm, baru tahu yang bila berada di mahkamah, tak boleh memeluk badan. hehe, ilmu baru yang dapat. Ingatkan silang kaki je yang tak boleh, banyak lagi pantang larang yang ada di dalam mahkamah syariah dan rancangan kali ini jika ikuti, banyak ilmu yang dapat


Mendengar Masalah Rumahtangga


Menarik disebabkan peserta IM kali ini diberi tugasan untuk memberi nasihat kepada pasangan rumahtangga yang bermasalah. Macam2 masalah ada, suami kaki pukul, perempuan main lelaki lain dan macam2 lagilah. Ada peserta IM yang mampu memberi nasihat yang berguna dan mendapat pujian dari mudir


Kejutan!


Kali ini ada 2 peserta yang dikeluarkan! Sekarang hanya ada 4 peserta sahaja yang tinggal. Peserta yang keluar adalah IM Nuri dan IM Azhar. Urmm, takpe, skill keluar ramai2 macam nilah baru seronok skit. hehe. Apa2 pun, aku tak rasakan keluarnya mereka ni akan menutup terus peluang mereka untuk belajar, maklumlah ilmu agama ini begitu banyak yang sudut boleh menerima ilmunya


Yang masih meneruskan cabaran


Taufek




Aran




Hizbur



Asyraf


Gambar sumber sini


Siapakah yang akan dinobatkan juara? aku rasa..... hehe. sesiapa pun boleh =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

24 comments:

lea said...

suke asyraf.
encem3...
hehe

lea said...
This comment has been removed by the author.
joegrimjow said...

@lea

nak yg hensem je
;)

FarHa said...

taufek tu dak kelas sy hehe means senior sy laa..tp sy pernah sekelas ngan die masa die thn 2 hehe...dak utm tu..

nur hidayah isa said...

nk sokong taufek sebab die student utm..hehehe

fahmi ibrahim said...

1st time gak tgk live.. astro ade tapi tak pernah nak berjodohan dengan imam muda nih.. hari ni memang best.. takut dan gerum pulak nak kawin tgk masalah kat mahkamah syariah.. huhuhu.. dunia sekarang...

joegrimjow said...

@nur hidayah isa

ramai sokong taufek ni

joegrimjow said...

@fahmi ibrahim

jgn takot sampai xkawen sudah la bro, hehe

a kl citizen said...

tak pernah ada peluang lagi menonton

terbaru dari saya : lalang

ainShahajar said...

sejuknya hati kuuuuu

joegrimjow said...

@ainShahajar

kenapa sejuk tu?

FarhanaDr said...

Joe.. Tahun depan hang masuk plak.. Boleh ke? :)

joegrimjow said...

@FarhanaDr

xlayak2
;)

intanurulfateha said...

knp joe x masuk? ;p

joegrimjow said...

@intanurulfateha

xsempat daftar, bleh alasan macam tu?

qila~ said...

cm x caye ley sesat kat blog popular d'sbbkn imam muda,heee~ salam ziarah :)

Fyzal said...

imam muda ni dpt liputan paper german ngan switzerland.. memang gempak. :)

srikandibi0L0gi said...

nak org gelugoq menang.. hehe

I*K*T*I*R*A*F said...

moga program ni berterusan! :)

aiyark! suka la header tuuuu.cool ok! :D

jard said...

joe takmo masuk rancangan ini tak? hehehe

A_SYHA said...

suka asyraf dan aran...........depa ni kool je.........

joegrimjow said...

@Fyzal

yup, sayang la kalau kite xsokong

joegrimjow said...

@I*K*T*I*R*A*F

erk, baru tengok ke
agaga

joegrimjow said...

@jard

xmampu la jard
huhu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW