Share

5 Tips Hebat untuk update status di Facebook

Salam,

ada bebarapa tips yang ingin dikongsi yang telah ku buat sendiri di facebook. Entry ini banyak ku ambil dari mashable dan di translate sesuka hati cara aku. ok, kalau suka, jangan lupa like gambar ini untuk pertandingan ya



Tambah button sendiri

Kalau perasan, setiap kali update status di facebook, akan ada button Comment, Likes dan Share. Tak terfikir mahu ubah button ni? Status Magic ada menyediakan applikasi untuk menambah apa2 button yang anda suka di facebook seperti di bawah ini


tepat sekali?



Tag orang di Facebook

Cara ini dah semakin popular dan ramai yang dah tahu. Cuma bagi tak tahu lagi, cara mahu tag orang adalah dengan menambah @ di depan dan type lah nama kawan ada tu. Mereka akan dapat membacanya di profail page mereka






Meletakkan simbol2 menarik

Mahu letak simbol2 yang menarik seperti dibawah ini? senang sahaja, copy paste! Universal symbol ada menyediakan pelbagai simbol2 yang menarik untuk di copy paste menjadikan status anda lebih menarik






Menjadikan status berawan


cloud status ni salah satu app yang sangat cool yang mana app ini mampu mengesan keyword yang paling popular untuk di update. Menjadikan bentuk 3d, ia memang cool. tengok gambar dibawah dan klik sini untuk melakukan benda yang sama





Terbalikkan tulisan

cara yang banyak diguna pakai sekarang ini hanya bertujuan seronok semata-mata. tiada app khas di facebook tetapi boleh copy paste tulisan yang diterbalikkan di status facebook dari website ini. Selamat mencuba




Okes, itu sahaja dulu benda yang mahu diupdate, dah buat jangan lupa share. Contest Facebook ni baru sorang yg join. xde yg nak join ke?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

17 comments:

Fatin Aliyya said...

haha comeyl n nice jek..yg ak sll buat tag org dgn status aku yg merepek n merapu je.=D

Fatin Aliyya said...

haha comeyl n nice jek..yg ak sll buat tag org dgn status aku yg merepek n merapu je.=D

joegrimjow said...
This comment has been removed by the author.
joegrimjow said...

kena cuba skill yg lain terutama yg plg atas tu

IERA HAJERAH AZMAN said...

paling best cakap
"Spain gerenti menang"

I jamin after dat they'll request dislike button :P

Amboi bang Azman. Segak nya menantu. Baju melayu sepasang dengan langsir rumah you ni ha

Wan Haffiz said...

terbaik nyer trick..bru ku jumpe..:)

joegrimjow said...

ierah, set set spain menang, hehe

LORD ZARA 札拉 said...

aku yg baca terbalik tu memang surrender~

ha ha ha~

velasrizal said...

good info bro..keep it up..

Traffik Luar Biasa Angkara Paul The Octopus !

MuNsYi SaMa said...

terbaik! tepat skali..hahaha

shinawawa eyenie said...

tips yg berguna..

izyanty collection said...

patut ar depa dok tulis terbalik,rupenye ada tempat utk tlsan terbalik....

Norfa arisha said...

useful tips...

joegrimjow said...

klu perkataan terbalik, kite terbalikkan screen

joegrimjow said...

kongsi dalam internet je
;)

wanita mustanir said...

thanks joe sebab kongsi info.. =)

joegrimjow said...

sama2
not big deal

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW