Share

Top Malaysian Blogger (update): 200 k dan kebawah


Kalau perasan, semakin lama semakin kecil kan? kalau dulu sejuta, 500 k, 400 k dan sekarang hanyalah 200 k. Aku malas nak update ke? tidak, tertekan dengan line internet yang sangat slow disini. kalau kat UK, klik je, terus keluar data semua pasal alexa sesebuah blog. kat sini, sempat kunyah fries 2 3 ketul baru keluar. jadi kali ini, hanya akan update sampai 200 k sahaja



alexa update : 22/6/2010




http://paultan.org/ - 14k (6)


http://www.liewcf.com/ - 24k (5)


http://uk.asiancorrespondent.com/ - 28k (6)


http://beautifulnara.com - 29k (3)


http://www.friedbeef.com/ - 44k (5)


http://ohartis.com/ - 50k (3)


http://ohtidak.com/ - 52k (4)


http://rohaizad.com - 72k (3)


http://www.kujie2.com/ - 72k (3)


http://ariffshah.com/ - 74k (3)


http://chedet.co.cc/ - 75k (4)


http://www.kennysia.com/ - 81k (3)


http://anwaribrahimblog.com/ - 85k (5)


http://denaihati.com/ - 89k (0)



http://blog.limkitsiang.com/ - 93k (5)


http://myjazmanie.com/ - 99k (4)


http://zaharuddin.net/ - 115k (5)


http://www.blogtactic.com/ - 119k (4)


http://ohmalaysia.com/blog/ - 121k (2)


http://dahliajournal.blogspot.com/ 125k (3


http://cheeserland.com - 129k (5)


http://www.bloggersentral.com/ - 133k (0)


http://idhamlim.blogspot.com/ - 134k (4)


http://redmummy.com/ 136k (3)


http://saifulislam.com/ - 145k (5)


http://www.ridzuanrichie.com/ - 152k (3)


http://www.isuhangat.net/ - 158k (2)


http://joegrimjow.blogspot.com/ - 160k (3)


http://www.kyspeaks.com/ - 164k (4)


http://www.shaolintiger.com/ - 168k (3)


http://amanz.my/ - 175k (5)




http://www.dauspozi.com/ - 175k (0)


http://darkbatman.com/ - 170k (0)



ranking lain boleh klik sini untuk ke top Malaysian blogger

Blog anda ada tersenarai? ini ranking dunia, bukan ranking Malaysia. Kalau ada blog yang bawah 200 k yang ku miss disini, boleh email joegrimjow@gmail.com secara personal ok.


Awas blogger bawah 100 k

Mula-mula kita ucap tahniah kepada http://myjazmanie.com/ kerana baru saja mencecah bawah 100k. tahniah bro! Kenapa ku kata awas, sepanjang check tadi, compare dengan ranking 2 minggu lepas, rata rata blog bawah 100 k ini mengalami peningkatan dari segi ranking (baca : tak elok, semakin rendah ranking semakin hebat blog itu) Cuma beberapa blog sahaja seperti beautifulnara, kak jie, ariffshah dan denaihati yang maintain turun dengan bergaya (link ada kat atas)


Bukan apa, untuk dapat title bawah 100 k ini special case skit, sebabnya alexa sendiri meletakkan prioriti kepada blog bawah 100 k ini dengan boleh check graph untuk blog anda. bayangkan, berjuta2 website @ blog didunia ni, nama blog kita tersenarai. tak ke cool? sebab aku selalu update ranking alexa ini, tak mahulah blog2 yang hebat ini kalah dengan blog2 lain di luar sana


Kenapa boleh turun?


  1. Bersaing dengan blog2 negara lain yang hebat
  2. Berlaku penurunan dari segi traffic

Cuma nak fokuskan point pertama sebab point kedua tu tak tahu betul ke tidak. Sebab beribu2 (cecah ratusan ribu) url baru keluar dalam sehari kat dunia cyber ni, penting untuk kita ada wakil dapat ranking bawah 100 k ini. barulah Malaysia boleh kan? Jadi, berusahalah untuk naikkan industri kita, baru dunia blogging Malaysia terus maju. hooyeahhh!


Komen budaya blogging di negara kita


Ini cuma pendapat aku, sekarang ni banyak blogger2 baru yang mahu dapatkan traffic dengan entry melaga-lagakan orang, taknik yang sangat keji ni memang boleh dipakai sebab memang orang kita suka baca orang gaduh2 ni. suka jaga tepi kain orang. Walaupun aku ni bukan blogger yang lama sangat, tapi sebab kemanisan berblog sekarang dah semakin kurang, terpanggil untuk mengajak blogger2 perbetulkan niat supaya kita blog ni bukan sahaja bermanfaat kepada orang ramai, tetapi juga kepada agama kita. Dalam islamkan menggalakkan perhubungan. blog pun sama lah, bina kawan, bukan bina musuh


Okes, itu sahaja.

majulah dunia blogging Malaysia untuk Malaysia!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

25 comments:

Mr K said...

Bab melaga2 tu mesti ada yang terasa. Haha.

Oh, apa2 hal. Aku nak minak maaf terlebih dahulu. Advanced apology. Nanti kau akan tau knp. Hehe.

alvin takda rumah harga 8juta said...

hebat2...

joegrimjow said...

mr k, apakah??

noor afzan said...

rajin2..
saya x penah lagi bawah 200k..

xpe..
low profile blogger lagi =)

joegrimjow said...

kena rajin2 kak noor ;)

AMOI KUSUT said...

congrats sbb u t'masuk!

*ntah bila laa boleh tercalon..

joegrimjow said...

amoi, sebab tu buat bawah 200k, nak bagi motivasi kat diri sendiri

Ariff Shah said...

terlebih rajin pulak 2-3 hari ni.. haha~

Iza said...

Banyaknya yg hebat2...
Bila agaknya nak blh tersenarai....

denaihati said...

consider blog ni next http://www.mymariuca.com/

I*K*T*I*R*A*F said...

fuhhh.blast! :D

Nabiel said...

congrats tuk dorang!hehehe
akn trus spport dorang..
utk mbuktikan Malaysia juge ade blogger yg hebat2!!=)

Khai The Kerozer said...

sy lngsung xphm tntang 100k,200k niyh..huhu
hnya tahu berblog sahaja..huhu

ravishingpeacock said...

stju ngan pndapat encik joe ni..huhu

a kl citizen said...

tahniah untuk tuan punya blog


setuju ngan bab melaga tu...

.alie. said...

laga laga orang,sebab naik traffic.sungguh menyampah

joegrimjow said...

dah sampai rumah!!!!

darkbatman said...

haha.. ade gak name blog aku.thx bro...ak xske en3 melagakan blogger..xkemane sgt pun..better duduk diam2 naikkan trafic umah sendiri..ehe

Amir Izzat said...

waaah!! yang duk laga tue saja je nak nambah dose..nanti deme tue jawap la seksok.kan??..

Nur Su'aidah said...

hahahaa, aku punya entah bila. betkurun lagi kot. :)

syabas senarai diatas!

sI tEDI said...

Tahniah Joe,

aku sedang merangkak. kejap boleh berdiri kejap jatuh tergolek.

ha ha ha..

zahidah dihaz said...

saya budak baru belajar...

mama zharfan said...

suka tgk top bloggers ni...termasuk joe :)

Hazzy Ishak said...

agaknya ku kena blogging lagi 10 tahun baru boleh masuk ranking tu
haha

farwalis said...

wow alexa! heheh

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW