Share

Review blogger : Kami blogger Sheffield

Salam 1Sheffield!

Baru balik dari majlis besday anak postgrade kat sini. terima kasih abg safuan n kak su dan juga abg razlan n kak zahrah sempena besday boy n girl. Pergi tadi agak lewat, jadi gambar pun tak sempat nak tangkap yang proper. Makanan semua, sedap! mantap la. lain kali buat la lagi ;-) ok, kali ni mahu cite sikit pasal blogger2 yang wujud di sini (sheffield)


Agak ramai


Ramai yang ada blog rupa2nya kat sheffield ni, cuma aktif dan tidak je. yang betul2 rajin update, ada lah lebih kurang 5-7 orang je. jadi dengan harapan entry ini dapat boost lagi semangat kawan2 kat sheffield ni untuk terus update blog. Ada beberapa blog yang sangat menarik dan sangat tinggi nilainya (ilmu) dan aku rasa rugi kalau blog macam ni tak ramai yang baca. jadi, berkenal-kenalanlah dengan mereka ya.


Senarai ikut alexa


aku pun tak tahu nak senarai ikut apa. ikut alexa je lah. walaupun ramai yang kata ranking ni tak betul, tak adil, tak aci, tapi alexa ku rasa paling reliable untuk ranking blog sekarang berbanding yang lain (ade ke??) jom kita tengok dan berkenalan. yang takde dalam senarai, cuba lagi lain kali. (madrasatuna? kuburan?) hehehe



encik uncle

alexa : 2.7 juta



ranking dah mantap, blog bila mahu update boh?
memiliki mak cik yang 'hot' lalala





cik iman

alexa : 3.0 juta



antara blogger sini yang rajin update
sebab tu ranking naik kot





cik zalina

alexa : 3.1 juta


classmate kesayangan dato2 di malaysia!
datin zalina!!




cik eica

alexa : 3.8 juta



walaupun banyak merapu meraban
nasihat pun banyak terselit, juga ada secret admire sendiri, acece





encik anoz

alexa : 4.1 juta


budak ni rasanya baru je buat blog
tapi follower dah cecah ratusan, kebelakangan ni malas skit update, update la bro!






cik adibah

alexa : 4.6 juta


english dia memang terbabow la
sangat suggest untuk dibaca, kekadang ada entry sindir2, i like it. kekeke





cik farah

alexa : 6.4 juta


satu2nya blogger sheffield yang guna .com
blog akak ni pun sangat cantik dengan gambar, memang blog gambar katakan





abg safuan n kak su

alexa : 6.7 juta


abang safuan in la yang paling semangat cek ranking
hari2 update ranking blog dia dengan aku, hehe, kata bawah 10 juta nak buat kenduri
dah boleh buat kenduri besar besaran dah ni bang ;)





encik thoriq

alexa : 7.4 juta



pengarah program untuk NEXT ni kena la rajin2 update blog
maklumlah, nak tarik orang datang sheffield dengan blog, berkesan juga



zacko

7.6 juta


ahaa, housemate aku pon ada!
dulu 'no ranking' tapi sekarang dah bawah 10 juta! mantap2.



ok, ini antara yang sempat ku senaraikan. banyak lagi sebenarnya. tak terprint screen la pulak. ada blog senior yang pernah ku buat entry pasal dia dulu, not the primrose path rankingnya mantap jugak, 1.4 juta. isi kandungan dia? jauh lebih berguna dari entry aku. ni link blog dia. oklah, sampai situ saja. jangan lupa berkenalan dengan mereka. dah nak balik ni, kot2 la boleh pesan barang dari malaysia dari dieorang. hehehe


pss : best baca blog orang yang kita kenal. best jumpa dengan blogger yang kita kenal ;-) tak sabar nak p gathering ni!


terharu tengok video ni 'alangkah baiknya saya meninggal'







yang ni versi lucu skit


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

21 comments:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

rajin bro kita nie buat review macam nie... bagus2x... terima kasihla sudi singgah ke blog zik :-)

joegrimjow said...

kawan2 semua tu
;)

nurinkhairi said...

haha bila masa lak entry aku ada sindir2? ada la kot,sekali je kot..cis.
thank you link blog aku. sbg blogger lama (walaupun aku takde keinginan nak jadi blogger rajin cam ko), aku penah dgr gak alexa tu tapi maleh nak layan. tak sure sgt apa. PR tu aku tau la.
susah nak update selalu, idea banyak tapi momentum blogging kureng kdg2.

Mohd Adziim said...

Aaa..gathering...

joegrimjow said...

kena la sentiasa rajin. hehe

syumulislam said...

blog aku dah ranking 6 juta.
sedey jugak tak tersenarai kat review hang (hahaha melawak ja).
Kalau nak gambar majlis tadi aku ada banyak :-)

joegrimjow said...

kekeke
sarimi, xpasan pon
;)

iman said...

aik dah jadi 3juta? hmm segan la plak masuk dlm ni, nti ramai org baca lagi malu nak tulis suke2 hati.tapi thanks link kan dlm ni.

rajin menulis masa trapped nk exam...hmm dh habis xm..tatau le ape cte nti...

anyway thanks jg i think i know about ranking, alexa, gengblogger etc from here.Owh NO! I hope I'm not DRAGGED in! :o

Nur Su'aidah said...

selamat kembali ke malaysia! :) haha. ayat aku macam kau tak pernah balik je.

FarhanaDr said...

Cik Iman!!! Coach to be saye tu.. Ekekeke.. ;p

Roronoa Zoro said...

kalo lagi rendah angka , lagi tinggi kan ranking? huhu...

cik paro said...

memang best baca blog org yg kita kenal..

~Blabberina~ said...

singgala my blog..ade mention a bit bout u..hehe

budak belajar kat jordan :) said...

hehe
untung kami di jordan ni boleh tgk diorg secara live :)

joegrimjow said...

tu la
bleh dengar cara live tu memang sangat2 beruntung!

muhammadthoriq said...

terharu sbb tersenarai,mekasih joegrimjow.
oh, dah 7 juta, aritu besar gak no ranking alexa...=)

joegrimjow said...

tersenarai sebab ok la tu
;)

FYMSO said...

Joe! Thanks for mentioning our blog :)

joegrimjow said...

not big deal
;)

adikeica said...

bila masa plak aku ada secret admirer..lol

Suhaila said...

Salam,

Patut le tetiba ade kengkawan Joe bg mesej kat shoutbox blog akak..rupanye ade buat review ni..pasni boleh la naik lagi rangking alexa..abg Safuan pasti suka..thanks =)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW