Share

Konspirasi MillatFacebook

Salam 1Blogger,


Sebenarnya nak post entry 'joegrimjow dengan nuffnang' tapi setelah baca entry di blog ni (anon yang kasi link), tengok yang millatfacebook telah di hack. apakah?? Jadi aku type millatfacebook kat browser dan memang page di bawah yang keluar.

1823(GMT 0000), 8 june 2010


2 Kemungkinan


Orang hack?

Di hack oleh orang? musuh islam? siapa yang hacked? Ada berita terbaru, nanti ku update



Kisah di sebaliknya?


Aku sebenarnya pelik kalau dakwaan 'orang facebook' yang hack website ni.


Pertama, mereka (FACEBOOK) professional. kalau mereka hack dan kena tangkap (possibility tinggi sebab dunia internet siapa2 pun boleh check) sudah pasti nama facebook akan menurun dengan drastik! Contoh yang boleh kita analogi, pasaraya tesco bakar kedai runcit pak man sebab takut kedai runcit pak man akan atasi pasaraya mereka. lepas tu polis berjaya tanggap. tak ke malu org tesco? Logik ke?


Kedua, gambar yang berada di homepage millat facebook sekarang (klik sini atau tengok gambar bawah). Gambar ni sangat mencurigakan. Gambar CEO facebook menyampaikan satu presentation yang tertera di belakangnya dengan statistik millatfacebook yang tengah naik mendadak dan facebook yang turun mendadak. Apakah?

gambar yang cukup mencurigakan


Untuk 27 May 2010, pengguna yang mendaftar di laman ini hanyalah sekitar 5000 pengguna yang mana jauh sangat berbeza dengan jumlah yang ada pada facebook iaitu mempunyai 500 juta pengguna. Hasrat millatfacebook untuk jadikan laman ini laman sosial untuk umat islam yang paling unggul juga jauh lagi dari sasaran (Umat islam seluruh dunia 1.67 Billion). Jadi untuk gambar itu, memang tidak tepat dari segi fakta!


Konspirasi millatfacebook?


Aku tak mahu buat apa2 assumption lagi sebab benda ini masih baru. apa yang aku runsing sikap kita yang terlalu cepat melatah kata 'facebook hack millatfacebook' walhal bukti yang nyata tiada lagi. kalau salah, bukankah itu fitnah? haiish, cepat betul buat rumusan. nanti ada apa2 perkembangan, aku akan update secepat mungkin, yang tahu, jangan lupa share di ruangan komen


Kenapa dibuat Millatfacebook?


Mereka mendakwa pihak facebook tidak mengendahkan 'complaint' dari mereka untuk membubarkan event 'everybody draw Muhammad day', Jadi hasil inisiatif dari 6 pakar it pakistan, mereka mnubuhkan millatfacebook. Usaha ini nampak lebih berkesan sejak kejaraan pakistan 'banned' facebook dari negara mereka. pada 30 may 2010, mahkamah di pakistan mengarahkan access facebook dibuka semula untuk rakyatnya



Kesan baik millatfacebook


Draw Muhammad Day yang dilancarkan oleh musuh durjana islam ni telah di remove dari event list di facebook. Ini adalah hasil yang patut diberi kredit kepada 6 orang yang membina website ini!


pss : ranking alexa millatfacebook 22 ribu, aku rasa domain ni dah lama wujud


UPDATE : MFB ni dah boleh dibuka sekarang

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

33 comments:

Shahira said...

dah register?
saya sudah tapi seems complicated je feature wall dia.
haha.

joegrimjow said...

blom
;)

Hasrol Nizam said...

belum register lagi..

jgn cepat melatah..itu je keyowrd dia..selidik dulu betul2

joegrimjow said...

tak sempat nak register la bro sebab dah klur yg ku print screen tu

Mr K said...

Actually, aku tak rasa aku nak join milatfacebook.

btw, banyak yea update hari ni. =)

Wan Perlis said...

skrg dah ok
hack dah hilang

Sha-na.Szied said...

assalamualaikum..
betul ke kene hack..?
huh..tp mmg betullah ape yg joe ckp.. dowank mst profesional..

sy da join MFB, but seem like Frenster la..sbb time bukak tu, wane hijau jek tulisan MILLAT tu..ermm.. x nak kembali ke zaman lame frenster.. huhu

dan seem like, kosong je millat..so same2 la sume orang islam join ramai2, gambar2 kt FB upload baru ke MFB...jom bangun kan Islam..!!

rasanya kita x mampu untuk boikot byk2.mungkin cara ni kita leh naikkan nama MFB & islam.. dan juga jgn lupa doakan keamanan untuk Palestin..

ps: sejak kes FB diboikot nih, mood untuk men FB dr 99.99% turun ke 45%...sbb risau je akan bersubahar same..naudzubillah..

*∽ IZAN ∽* said...

jeng jeng jenggg...!

lilacfla said...

memula pelik gak napa mesti nak buat rope 99% sebijik copycat old facebook. siap + millat ja. leh ja boh nma muslimgath etc.... tapi nak gak nama fb.

apapun konspirasinya... event to dah diremovekan..... so berjaya jugaklah..

apa konspirasinya? blur... @_@

Affan Ruslan said...

Salam ziarah, first time comment.
Bro, selain millat facebook, ada juga umma united.

joegrimjow said...

MFB dah ok smule
;)

joegrimjow said...

haah,
warna hijau
macam frenster plak

r-mean said...

xbez pun

nursarah said...

bukan kena hack la, depa upgrade sebenarnya. hehe

encikSEDAP.com said...

macam more to MySpace than Facebook je featurenya.. hehe..

Amanina said...

ape maksud joe yang domain millatfacebook dah lama wujud? :)

phycrewz said...

aku pun rasa dorg upgrade la.. cpt je melatah kena hack.. mcm2..

fndrocka said...

tu lah..takleh nafi..orgmelayu kuat melatah,aku dah daftar millat miggu lepas.huhu

Matjoe said...

aku baru tahu bila baca blog ngko. bleh tahan jugak millat tu.

anyway, millat stand for what ekk??

phycrewz said...

sdh nyata akal org yahudi/kaum israel tu yg terbaik, cuma zionis yg slh gunakannya.

klu nk kata konpirasi, rncgn Zionis tu lg penuh dgn konspirasi. Sejak kita xlahir lg mmg bnda tu dah disusun. Sedar xsedar umat Islam dh ada dlm perncgn mereka. byk bnda besar dah berlaku.

FB ni jg cara halus dorg baca pemikiran manusia. kita sedar? Kita bole guna, tp gunala utk 'bayar' blk kat dorg.

Aku pasti ramai yg baca ni bdk U, bdk U mst pndi pikirkan? mst tahu isu dunia kan? ke hiburan je? hehe..jom pikir

Hazzy Ishak said...

ku tak paham
hu hu hu
sebab ku sendiri jrg guna fb

NuR said...

dah pun register di mfb tapi seperti biasa main game dulu..
emm.. tak reti guna sebenarnya. cover dgn main game..hihi..

lama sungguh tak singgah blog kamu ni joe

Masy said...

kebetulan bukak pagi ni, sibbaik ok je hehehe

sI tEDI said...

x sempat lagi nak register

joegrimjow said...

millat = nation

joegrimjow said...

apa yg ku konpius adalah gambar yg ada tu, kenpa kena gambar tu ada kalau nak upgrade

apa2 pon, barang camni kena support

A-Y-I-E said...

Site MillatFacebook ini terlalu lambat la..Grrr

atty's said...

tak berani nak register..kena kaji dulu ..

chanz said...

MFB ni banyak spam ar...bulletin la, shoutout la...zzz..

btw, aku rasa gambar tu just nak tunjuk ke-'anti'an mereka terhadap fesbuk kot..

+akufobia+ said...

kesian millat.tapi mereka telah membersihkan kembali imej nabi SAW.tahniah.

Oh Malaysia said...

aku sokong MFB. :D

MuNsYi SaMa said...

br nk join MFB..=)

Sha-na.Szied said...

MATJOE, millat came from arabic and urdu words. means. UMMAH or nation.

mmg dah bersihkan nama nabi kita .

penah sy tgk lukisan pasal nabi SAW,
dowang selmba jek buat comic strips.. perh berapi.. so bile nak try tgk balik, dah x de kt FB sbb kene remove.. syukur la. :)

lagi satu orang Melayu jgn cepat melatah.. kalau nak marah2 tu, igt Allah..selain kene boikot2 ni..kite kne taat kpd allah..doa byk2..jge ukhuwh kte ssame saudra islam. Moge islam itu sentiasa mekar ..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW