Share

Saham joegrimjow naik di UK??

Masih ingat entry self motivation : bila kepala di bahagian perut? ku ada menceritakan pasal ustaz erfino yang datang ke sheffield untuk bagi talk. lepas sahaja usai talk, kami bercakap serba sedikit dan dia bertanya dengan status aku di facebook dulu, 'nasi lemak sheffield'


nasi lemak sheffield


Mula2 memang aku setuju untuk masak sebab ingatkan ustaz bergurau, ni... rupa2nya betol! sangat mencabar sebab selesai talk itu sudah pukul 7 stengah petang, lepas tu inter milan lawan bayern pulak sampai pukul 9. Bila nak beli barang untuk masak?? kedai pukul 8 dah tutup



Agak kalut mencari bahan untuk masak. esok dah janji dengan ustaz pukul 9 pagi. kedai mana bukak lagi. haissshh. nasib baik rumah abang safuan ada bahan mentah, jadi pinjam barang abang safuan jelah. hati menjadi lega balik


esok pagi


nak dijadikan cerita, lepas subuh, tertido balik! aiyok, bangun2 dah pukul 8 pagi. WHATT??? pukul 9 ustaz dah nak sampai. haiishh. Dengan ketangkasan dan kemahiran yang dipelajari di UK ini, teruskan juga memasak. akhirnya, nasi lemak sheffield 1 jam SIAP sebelum pukul 9. haha, bangga dengan diri sendiri kejap


sedap ke tak?


kekeke, boleh baca di entry ustaz disini. Memang lidah yang merasa ini kureng sikit sedapnya dari biasa sebab maklumlah, masak dengan rushing. Tapi tengok entry ustaz tulis, rasanya ok lah kot. quote skit 'And this morning, he proved that his signature dish can put a satisfaction smile on people's face' ayat cover baik punya ustaz. haha lain kali saya masak yg terbaik punya!


kenapa saham naik?


Blog ustaz ni agak femes di arena blog sini. Mat saleh pun baca tau. Dan sudah pasti ramai student UK pun baca blog ustaz ni. Dengan entry ziarah @ joe's place, brunswick street, maka saham aku disini naik dengan mendadak. kekeke ;-) tak caye, tengok yang ni


biasanya bawah 15% je, tetiba naik 16.55%



aku, ustaz erfino and zakwan (terkantoi nampak anak patung, kekeke)



nasi lemak sheffiel sejam ;)



makan makan makan




ok, sambung study ;)




PSS : terima kasih pada BEN kerana memanjangkan usaha menderma ini kat blognya. derma kepada adik muaz. semoga Allah permudahkan segalanya

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

31 comments:

FYMSO said...

Alaaa ngidam! Ada courier service tak? Boleh hantar sikit dekat Wharncliffe Rd. sini. Heh heh.

kembatolo™ said...

fuiyo..!sejam?haha..

DaHLia said...

agk2 mcm mn eh rasa nasi lemak sheffield tu...hmmm

joegrimjow said...

akak fymso, anytime, mahu? datang sini r, hehe

erk, xcaye ke sejam?

bARdbOO said...

mangtap btol sipakan nasi lemak slm masa sejam..salute!! tp kalo beli siap 10min je kan?? hehe

joegrimjow said...

xde org jual masalahnya kat sni pagi2 buta camni
hehe

FYMSO said...

Yes! Aku bawa tupperware bertingkat-tingkat sekali ye? Hehe :p

Exam week starts today kan? All the best!

joegrimjow said...

my exam on this saturday
;)

thx ya

hakimfaridzul said...

hohohohoho!!!

hebat joe!!!

nway, all the best for ur exam!

FarhanaDr said...

Biase laaa.. Papa Joe.. Masak memasak dalam tangan.. Hehehe.. ;p

Jeles ngan cik tanah ni.. Sekian..

joegrimjow said...

watpe la nak jeles dr camni
hehe
skill kene develop

Epul Azimi said...

hebat ko joe,nasik lemak daun pisang pon ko mesti pandai masak kan?......heheh

joegrimjow said...

klu daun pisang ada
bleh dicuba
;)

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

joe..cuba pasni kau try masak nasi hujan panas lak..

Encik Tikus said...

ustaz muda membela anak patung,hehe :)

crayon said...

salam joegrimjow.. (sori aku tulih kat sini, tak jumpak shoutbox) jom exchange link kat blogroll jom.. aku dah pacak link hang kat blogroll tubelawak.. ehehe.. yg benar,

tubelawak bin tubekacak

hydir said...

wahh .. seronok nampaknya study di oversea ...

saya mungkin akan bertugas di Ireland tak lama lagi .. tak tahu ler boleh tahan sejuk ke tak .. hehe

iman said...

okay tetiba rasa nak makan nasi lemak ditenah krtikal nak exam.ouch! (>.<)

joegrimjow said...

lyndir, slamat datang ke negara musim pelik ;)

joegrimjow said...

erk, ramai yg tempah ni, hehe

Aku Beskot™ said...

cm best je nasi lemak tu..
bley pow sket??
aha..

Invince_Z said...

lapar2...

Nadya ©™ said...

Aiyarkk..hebatnya..aku pun tak lepas kalau buat dalam masa sejam..ahahaha

rhapsody LiN said...

agagaga~
hebat msak nasi lemak! nnti gath boleh lah bukak 1 booth from chef joegrimjow

:p

iman said...

ramai tempah??nak juga.please..please...please....skali ngn ayam tuttt

*∽ IZAN ∽* said...

ha ha ha! Lawak lawakk... seb baik sempattt siap. Macam tu la duk negara orang, otomatik leh jadik chef yg berjaya.. mana taknyer, tak masak kang tak merasa plak makanan negara sendiri huhu

joegrimjow said...

heee, ramai yg tempah, akan di tunaikan someday ;)

joegrimjow said...

btolll, klu xmasak, memang xmakan la nasi lemak ni

Mohd Adziim said...

Ini bilik ke ruang tamu?

joegrimjow said...

bilik

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

nampak sedap nasik lemak.. yup.. sejam pon buleh siap.. tapi macam sotong laa.. perluan tgn yg banyak.. hihih apa pun ur nasik lemak looks nice... :D...

puji lagik sekali.. hehehehehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW