Share

Program Imam Muda - hanyalah sebuah realiti tv biasa?

Salam 1blogger,



Kali ini mahu share dengan pembaca dengan satu lagi usaha murni oleh astro oasis iaitu realiti tv program Imam Muda. Rancangan yang satu2nya di dunia ini adalah satu menifestasi dari kebanjiran bakat2 kepimpinan oleh golongan remaja kita. Selain mahu memartabatkan lagi nama Imam di kalangan masyarakat, usaha ini dilihat mampu mencapai objektifnya


awat skima sangat ni??


kekeke, ok, ku baru saja melihat episod satu imam muda ni. komen? terbaik! memang perlu program seumpama ini ada di negara kita, barulah rakyat akan lebih memahami ajaran islam. sekarang ni dakwah tidak relevan untuk dibuat kat masjid semata2, perlu lebih luas untuk mencapai lebih banyak target, perlulah pelbagai cara. dan bersyukur sebab ada stesen tv yang ambil inisiatif untuk jalankannya


jom berkenalan dengan para peserta






Cabaran minggu pertama


Seperti rancangan realiti tv yg lain, setiap minggu para peserta akan diberi tugasan dan di akhir minggu akan aka yang dihantar 'pulang' atau tersingkir. Cuma yang berbeza rasanya, cara penyinkiran bukan dengan undian SMS, tetapi oleh mudir yang bertanggungjawab. jom tonton Program Imam Muda ini. (nasib di perantauan, tengok kat youtube je la ;-) )




















Tiada penyingkiran


Untuk cabaran minggu ini, temanya adalah kematian. agak mencabar bila mahu kendalikan jenazah yang 'berisiko' tetapi semua berajaya jalankannya. minggu pertama ini juga tiada penyingkiran yang dibuat. terlalu awal lagi kot untu dibuat kan? so, semua akan pergi ke peringkat seterusnya


Komen aku

Aku sangat menyokong dengan program seumpama ini. Cuma tak nampak sangat promosinya. Tak nampak lagi blogger2 yang buat entry untuk rancangan seumpama ini. Jadi ku ambil inisiatif untuk mempromosikan rancangan 'baikkkk' ini agar kita sama2 manfaatkannya. Bagi blogger2 di luar sana, ayuh kita BOMMM rancangan ini dengan promosikan di blog anda!



Peserta yang terkandas awal?


Mahu saja aku masuk untuk rancangan ini tapi melihat kepada gambar bawah, betapa tak layaknya aku bergelar imam. hehehe. jadi imam untuk diri sendiri dulu kot ;)


saya sangat suka belonn


pss : pernah buat entry angan2 seorang budak untuk jadi pak imam dalam entry pak imam liverpool ni

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

43 comments:

Abe Annahl said...

hahaha suka ayat yang last sekali

"jadi imam untuk diri sendiri kot..."

ieQa sWetLuv said...

x pe jd imam untuk anak bini naty wokeyh!! itu yg paling penting ngee~

joegrimjow said...

blaja2 untuk duap diri dulu

zool said...

boleh je jadi imam...
tapi bukan imam kat masjid besar la kan.

MuNsYi SaMa said...

Seriously mmg terbaik rancangan mcm ni. Buang sume reality TV yg mengarut2 tu, buat yg cm ni ke, apprentice ke.

btw, asyraf tu senior satu batch dgn amru kt skola dulu. ade vote2 ke?hehe

Hizami Rahim said...

promosi dia agak besar jugak kat astro tu.
hehe.
;)
yep.

joegrimjow said...

munsyi, oo, ye ke? xtau plak ada vote ke x, xde rasanya

Encik Tikus said...

bergolek ketiduran di sini, :P

peace

Mohd Adziim said...

Ada dengar tapi xde tv n astro ...nk stream youtube confirm slow. Jadi belum tngok lagi.

Bnyk jgk masa Joe bleh tngok bnyk crita ye.

joegrimjow said...

skrg ni agak banyak
padahl 4 hari lg next paper

Jard The Great said...

waa.. dah ade linkwithin! jadi imam utk isteri pon besh gak.. la la la..

psst.. sori joe.. tk dpt gi meeting td.. ku temankan roommate amik kereta die kat klang. =(

cik paro said...

imam muda..
sempurna..

fndrocka said...

aku macam joe gak...peserta yang kandas.haha..kalau makmum tu bolehlah

Latest Entri Fndrocka: 7 Hari Menjadi Cikgu Zara

DaHLia said...

yeah dah ada LW :)

intannuratiqahmohamadyunus said...

lepas exam siaplah korang imam muda!!!hahaha

joegrimjow said...

thx kak dahlia
hehe

aizuddin.com said...

usaha murni astro yg bagus..harap dapat diteruskan..

milimilo said...

aku dah taip entri psl imam muda n msh dlm draft.tp joe dh publish dulu kang org kate aku copycat joe.xjadik ah cmni.huhu.program ni mmg tebaik.serius insaf gila tgok episod pertama n kagum dgn semua. :D

AMOI KUSUT said...

alamak! baru nak buat entri pasal imam muda ni.
dia da buat dulu plak..
huhuhu..


1 family exited nak tgk realiti tv yg best ni!!
saya da ada fev. imam.

PEREKA CERITA said...

best.. dah tengok tp pengacara imam muda ni byk sgt wat lawak la?? cara pengacaraannya cam xsesuai sgt.. tapi minat dgn miril coz muka cam supervisor aku tyme latihan industri.
hoho...

vidadarisakura said...

tapi pengacara dia cam aku x beh terima betul.hee

joegrimjow said...

milo, post je la, ramai2 meriahkannya

joegrimjow said...

amoi, sape yg jadi pilihan tu? weiweit

xuen adyla said...

joe gege, rasa2 mereka single x?
hahah.. i cant watch tv coz i tend to not watch it and sleep in front of it..somehow tv show make me sleepy..thats why theres no astro coz no one in my house actually watch tv..

btw i hearts balloons lotsa lotsa too

izzat aziz said...

kurangkan mencari, lebihkan menjadi :)

Anonymous said...

jual apa saja,agama pun bole jual

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

hehehheehhe promosi kurang... tapi rancangan nie bagus.... alhamdulillah..
semoga lahir seorang imam muda

iman said...

nape plak jual agama?? ada confius d c2. anyway far better than rancangan melalak spnjg masa.sorry mode bnci reality tv yg objective meranapkn bangsa- meteor?mentor?

Dyna Yvonne said...

jom support series neh rmai2~
^_*

Nadia Havez said...

haaa~ hr tu tgk kt astro oasis.. bes3~ tapi tak ditunjukkan proses mengendalikan mayat tu betul2.. banyak cakap2 dari pserta je.. kalau tnjuk proses, lagi bmnfaat kpd msyarakat kan.. at lis msyarakat blajar.. :)

mr.syazwan said...

rancangan ini mmg best

tapi penyiaran dia cepat sgt..

kalau boleh la kan time nak baca talkin tu lama2 sikit konpem ramai penonton akan insaf..

huhu

apa2 pun rncgn ni WAN SUKA.. nge..

Sang Karipap said...

Diharap rancangan realiti macam ni akan mendatangkan faedah yang benar-benar mendatangkan kesan kepada kita semua.

Bukannya apa, ada rakan saya menyatakan kerisauan beliau mengenai program2 keagamaan yang dikomersilkan...dan beliau risau akan impak2 yang terhasil akibat pengkomersilan itu.

Wallahualam :D

helena's said...

cikhel pun suka program nih~lain dari yang lain..

su_zul said...

Salam.. Aiyo Joe:P

Ni ha, ada tips best untuk blogger
http://www.tranungkite.net/v10/modules.php?name=News&file=article&sid=5354

atty's said...

kty suka cter imam muda nie .
elok anak muda didedahkan perkara2 sebegini .

penah gak mandi kan mayat..sekali je seumur hidup

HEMY said...

"berperwatakan menarik"

syarat tak berapa setuju..huhu..nk jadi imam kena menarik plak.

~Miss_eiyDa ~ said...

syakir ni kecek kelatey trs...heheheh...joe xleh jd imam sebb nmpk kiut ngan belon.ahahaha kidding..

Legasi Piston Pecah said...

blog azman ishak ada promo pasal program imam muda...1st episode

Irine Nadia MaRceLLo said...

irine suke nuri!!!!
muka nuri macam muka burung nuri!!! sgt sweet macam nuri.hari2 saya suke tgk nuri..sampai muka saya pon dah macam burung nuri.So, conclusionnye..undilah NURI as IMAM MUDA :)

joegrimjow said...

rancangan ni kalau di buat btol2, mampu capai objektifnya. mula2 ni mmg ada bnyak cacat cela
;)

kella said...

hahahaha.. joe kamu ini lawak! :D
hmm pertama kali tahu mengenai rancagan ini..
mungkin sebab takdo astro kot..
tapi AF tu, takda astro pun boleh 'ter'tahu pula sebab dok dengar depa sembang2.. tapi..ini tiada pula.. mungkin masih baru ya joe... bagus usaha murnimu ini! :D

rhapsody LiN said...

hehhehe...
comel gmbar tu!!:p

igt n tgk.. tp terlepas lah. huhu

lilacfla said...

apa hadiah pemenang imam muda ni eh?

set karoke cam x seswai lak...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW